Handbal

Divizia A, Seria B / CSM Târgu Jiu, încă un pas către Liga Florilor / CSM Târgu Jiu – CNOPJ Baia Mare 34-27 / GALERIE FOTO

CSM Târgu Jiu a mai făcut un pas către Liga Florilor după ce a trecut de CNOPJ Baia Mare, scor 34-27. Meciul a contat pentru etapa a-19-a şi a consemnat a-14-a victorie consecutivă din actuala stagiune pentru CSM Târgu Jiu. Echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache se menţine lider autoritar în Seria B a Diviziei A, cu 42 de puncte. Meciul cu Baia Mare a însemnat şi revenirea în angrenajul echipei a Sabinei Klimek. Revenită după o accidentare, Sabine Klimek a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren. Klimek a înscris 7 goluri în partida cu Baia Mare.

Duminică, 3 aprilie, CSM Târgu Jiu şi-a mai trecut în cont o victorie în clasament şi îşi continuă drumul către Liga Florilor. Sute de spectatori au venit la Sala Sporturilor pentru a le vedea din nou la lucru pe fetele pregătite de Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Formaţia gorjeană a început ceva mai greu meciul cu bătăioasa echipă din Baia Mare, care a fost cea care a deschis tabela în sala de la Târgu Jiu şi a condus cu 2-0. Abia după trei minute de joc şi câteva ratări, extrema Pal Ceandani a deschis seria golurilor pentru CSM Târgu Jiu. Echipa din Baia Mare a făcut 3-1, dar Florenţa Ilie şi Ira Zinatullina au adus egalarea, scor 3-3, în minutul 6 al jocului. Echipa din Baia Mare pune în continuare probleme şi trece din nou la conducere, scor 4-3, dar vine şi golul egalizator, marcat de Ioana Daniela Toader. CSM Târgu Jiu trece pentru prima dată în avantaj în minutul 8, după reuşita semnată Iulia Andrei, scor 5-4, iar Ira Zinatullina face 6-5 după primele 10 minute de joc. Intrată pe teren, Bianca Chiriţă este atentă la recuperare şi pe contraatac aduce avantajul pentru CSM Târgu Jiu, scor 7-6, în timp ce Ira Zinatullina face 8-6 la jumătatea primei reprize. Revenită după o accidentare, Sabine Klimek are poftă de joc şi îşi începe seria golurilor. Primul vine la 9-7 pentru CSM Târgu Jiu. Bianca Chiriţă, Pal Ceandani şi Valentina Toader menţin avantajul de două goluri în dreptul CSM Târgu Jiu, scor 12-10 în minutul 20. Ultimele minute ale primei părţi aparţin echipei din Târgu Jiu care punctează prin Sabine Klimek şi Iulia Andrei pentru 16-11. Echipa oaspete înscrie cu doar câteva secunde înainte de finalul primei reprize, iar CSM Târgu Jiu intră la vestiare cu +4, scor 16-12. 

Repriza a doua începe cu gol pentru Baia Mare, dar imediat vin şi două reuşite pentru CSM Târgu Jiu, reuşite semnate Florenţa Ilie şi Sabine Klimek, scor 18-13. În ciuda unei apărări agresive a echipei oaspete, urmează o perioadă bună pentru CSM Târgu Jiu cu goluri marcate de Sabine Klimek şi Ira Zinatullina pentru 20-15, apoi Florenţa Ilie şi Iulia Andrei pentru 24-17, în minutul 40. CSM Târgu Jiu forţează şi se desprinde la +10 pe tabelă, scor 27-17 în minutul 45. Anna Ivanenko îşi trece şi ea numele pe lista marcatoarelor, iar Gabriela Frunză, cu două goluri consecutive menţine avansul de 10 goluri pe tabelă, scor 32-22 în minutul 55. Deja cu gândul la meciul cu U Cluj, gorjencele slăbesc turaţia pe final de meci, iar Baia Mare reduce uşor din diferenţă. Ira Zinatullina mai pune un gol în dreptul CSM Târgu Jiu, care se impune cu 34-27 în faţa CNOPJ Baia Mare.

Iată ce a declarat la conferinţa de presă, imediat după meci, antrenorul gorjean Liviu Andrieş.

Ira Zinatullina a avut o evoluţie excelentă şi în acest meci. Jucătoarea din Ucraina a reuşit 7 goluri. Revenită după o accidentare, Sabine Klimek a marcat la rândul ei 7 goluri şi a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren. Iată ce a declarat la final de meci Sabine Klimek.

CSM Târgu Jiu: Cristina Popovici, Elena Marica Bercu, Alina Ciuchiatu – Bianca Chiriţă 3g, Andreea Olariu, Valentina Toader 1g, Anna Ivanenko 1g, Ira Zinatullina 7g, Gabriela Frunză 2g, Alexandra Gavrilă, Pal Ceandani 2g, Florenţa Ilie 5g, Iulia Andrei 5g, Mihaela Obedeanu, Daniela Toader 1g, Sabine Klimek 7g. Antrenor: Liviu Andrieş.

CSM TÂRGU JIU – HANDBAL FEMININ 
DIVIZIA A SERIA B
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
Etapa 19
03.04.2022 – Ora 12.00
CSM Târgu Jiu – CNOPJ Baia Mare 34-27 (16-12)

Etapa viitoare, etapa cu nr. 20, intermediară, care se dispută pe 6 aprilie, CSM Târgu Jiu va sta. Astfel, următorul meci al echipei din Târgu Jiu este programat duminică, pe 10 aprilie, de la ora 12.00, cu U Cluj. Este cel mai important meci din acest sezon pentru gruparea gorjeană, care în cazul unei victorii în faţa clujencelor, principala contracandidată la primul loc în serie, este ca şi promovată în Liga Florilor.

GALERIE FOTO: ALIN PEPTAN

Comment here