EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN 2023-2024Handbal

Debut european pentru CSM Târgu Jiu! Turul 3-EHF European League Women: CSM Târgu Jiu – HK Onnereds(Suedia)

Se apropie cu pași repezi debutul în cupele europene pentru echipa de handbal feminin a CSM Târgu Jiu. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache se pregătește să bifeze o nouă premieră: participarea în cupele europene. CSM Târgu Jiu va disputa o dublă istorică, pe teren propriu, pe 18 și 19 noiembrie, cu gruparea suedeză HK Onnereds, în Turul 3 din EHF European League Women. Ambele meciuri vor începe la ora 18.00.

Calificarea în grupele EHF se joacă la Târgu-Jiu!

Doar câteva ore ne mai despart de debutul european al CSM Târgu Jiu. Liviu Andrieș și handbalistele sale se pregătesc să scrie o nouă pagină în istoria clubului și a sportului gorjean. Este o premieră pentru o echipă de handbal feminin din Târgu-Jiu să evolueze în cupele europene, o realizare enormă pentru o formație înființată de puțin timp.

După primul sezon pe prima scenă a handbalului românesc, în care a avut o evoluție extrem de apreciată și în care a reușit performanța de a juca finala Cupei României, CSM Târgu Jiu și-a câștigat dreptul de a reprezenta România în cupele europene. Gruparea gorjeană a intrat în urna pentru Turul 3 din EHF European League Women, iar sorții i-au scos în cale o reprezentantă a handbalului suedez, HK Onnereds, gruparea care a terminat sezonul trecut pe locul 3 în Suedia. În Turul 2 preliminar, Onnereds HK a trecut de austriecele de la Hypo Niederosterreich.

CSM are însă atuu-urile unei competiții interne superioare, pentru că este știut faptul că Liga Florilor, una dintre cele mai puternice ligi din lume, este peste campionatul suedez, dar și a disputării celor două partide pe teren propriu. În plus, avem o echipă inimoasă, ambițioasă, dornică de performanță. Iar alături de această echipă tânără este și publicul de la Târgu Jiu! 

Echipa noastră are nevoie de tot sprijinul suporterilor gorjeni la prima provocare europeană din istoria clubului!

CSM Târgu Jiu își dorește să joace în fața unei săli pline, pentru ca jucătoarele noastre să simtă susținerea publicului și să fie ajutate în drumul spre victorie. Doar împreună putem învinge și deveni mai puternici, iar acest lucru s-a văzut în multe meciuri pe care CSM Târgu Jiu le-a disputat în Sala Sporturilor. 

Liviu Andrieș este convins că echipa se va ridica la nivelul acestei competiții și că fetele sale face două jocuri care să ducă spre o calificare istorică în grupele EHF. Antrenorul care a scris istorie pentru handbalul gorjean speră ca Sala Sporturilor să fie plină la ora meciurilor cu echipa din Suedia.

Liviu Andrieș, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Într-adevăr este o pagină de istorie pentru sportul de echipă din județul Gorj. E clar că iubitorii noștri de handbal sunt nerăbdători, precum suntem și noi. Toată lumea care este prinsă în acest acest proiect, în această echipă, de-abia așteaptă acest moment. Un moment deosebit de plăcut și de important pentru fiecare dintre noi și cred că ne vom ridica la nivelul acestei competiții și la nivelul acestui tur trei al Cupei EHF. Sunt convins că sâmbătă și duminică vom face jocuri nemaipomenite și la final ne vom bucura de o calificare istorică în grupele EHF. Va trebui să fim foarte atenți, foarte bine organizați, foarte bine pregătiți și foarte pragmatici. Da, putem să considerăm că este un atu că jucăm în fața propriilor suporteri. Sunt convins că sâmbătă și duminică sala va fi plină”.

Comment here