Baschet

Cupa României, Turul I / CSM Târgu Jiu – CSO Voluntari 66-92

Debut greu pentru CSM Târgu Jiu în noua stagiune baschetbalistică din România. La primul meci oficial din acest sezon, echipa antrenată de Jordanco Davitkov a pierdut meciul disputat în prima manşă din Turul I al Cupei României. CSO Voluntari, deţinătoarea en-titre a trofeului Cupa României şi finalista din Supercupa României, s-a impus cu 92-66 şi a luat prima opţiune la calificarea în următoarea fază a competiţiei. 

La doar două zile distanţă de meciul din SuperCupa României, meci pe care l-a pierdut în faţa celor de la U BT Cluj-Napoca, CSO Voluntari a revenit pe parchetul Sălii Sporturilor din Târgu Jiu pentru meciul din primul tur al Cupei României.

Echipa noastră a început cu următorul „5”: Kevin Allen, Brandon Sly, Porter Troupe, Andrei Gheorghe şi Mihai Bădiţă.

Echipa din Voluntari a trecut repede peste eşecul cu echipa clujeană şi a început meciul în forţă. Elevii lui Sasa Ocokoljic au dominat startul de partidă şi chiar dacă în anumite momente baschetbaliştii gorjeni au dat semne că ar putea reveni în joc, ilfovenii s-au impus în primul sfert cu 27-16. În sfertul doi, publicul numeros venit în Sala Sporturilor a încercat să-i impulsioneze pe jucătorii pregătitţi de Davitkov, dar tot echipa din Voluntari a fost la conducerea jocului. Oaspeţii au apăsat acceleraţia şi s-au desprins decisiv pe tabela de marcaj. 29-14 a fost scorul în sfertul doi în favoarea ilfovenilor, care conduceau la pauza mare cu 56-30.

Partea a doua a meciului a fost una ceva mai echilibrată. CSO Voluntari a redus din turaţie şi pe fondul unui joc mai bun practicat de elevii lui Davitkov. Cu toate acestea, tot oaspeţii au câştigat şi sfertul 3, scor 18-15. Ultima parte a meciului a fost una extrem de spectaculoasă, cu reuşite de ambele părţi. CSM Târgu Jiu a reuşit să se impună în actul de final, scor 21-18. Scor final: CSM Târgu Jiu – CSO Voluntari 66-92, un rezultat cu care echipa oaspete şi-a asigurat în mare măsură calificarea în faza următoare a competiţiei.

Principalii marcatori pentru CSM Târgu Jiu au fost: Kevin Allen 23p, Brandon Sly 10p şi Porter Troupe 8p. Din tabăra oaspeţilor s-au remarcat Ousmane Barro 17p, Eric Thompson 15p şi Antonio Woods 11p.

Iată ce a declarat după meci antrenorul CSM Târgu Jiu, Jordanco Davitkov.

CUPA ROMÂNIEI – TURUL 1
MECI 1 – 24 Septembrie 2021, Ora 19.00
CSM TÂRGU JIU – CSO VOLUNTARI
66-92 (16-27, 14-29, 15-18, 21-18)

CSM TÂRGU JIU: Kevin Allen 23p, Andrei Bărăgan, Brandon Sly 10p, Porter Troupe(c) 8p, Remus Răceanu, Ahmed Bashir 4p, Răzvan Pavel, Stefan Glogovac 5p, Andrei Gheorghe 3p, Alexandru Berca 3p, Mihai Bădiţa 4p, Octavian Ilie 6p. Antrenor principal: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

 

 

Comment here