Handbal

Cupa României, Optimi de Finală – Joi, 23 februarie, ora 18.00 / CSM Târgu Jiu – Măgura Cisnădie / Liviu Andrieș: ”Vom aborda jocul la victorie și sper să ne bucurăm de o calificare în următoarea fază a Cupei României”

Unul dintre cele mai interesante dueluri din optimile de finală ale Cupei României Râureni se dispută la Târgu Jiu. CSM Târgu Jiu se va confrunta cu CS Măgura Cisnădie. Meciul se va disputa joi, 23 februarie, de la ora 18.00. ”Este o competiție în care ne dorim să avem un parcurs bun. Vom aborda jocul la victorie și sper să ne bucurăm de o calificare în următoarea fază a Cupei României”, a declarat antrenorul gorjean Liviu Andrieș, care a stabilit astfel obiectivul grupării gorjene în meciul cu Măgura Cisnădie.

După parcursul excepțional din Liga Florilor, gruparea gorjeană vrea un parcurs bun și în Cupa României. Gorjencele vor să treacă de Măgura Cisnădie. Liviu Andrieș se așteaptă însă la o partidă dificilă. Este convins că Măgura Cisnădie vine la Târgu Jiu să mai spele din imaginea cam șifonată din Liga Florilor. Liviu Andrieș speră ca fetele sale să se mobilizeze la fel ca în meciul tur din Liga Florilor și CSM Târgu Jiu să se califice mai departe în Cupa României. 

Liviu Andrieș, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Este o competiție în care ne dorim să avem un parcurs bun. Întâlnim o echipă cu un palmares bogat în Liga Florilor, care din punct de vedere al lotului sau din punct de vedere financiar, este peste noi. Am constatat însă că putem câștiga în fața lor, dar e clar că vor veni mult mai motivate. Au un sezon slab în Liga Florilor și atunci își doresc foarte mult să se califice mai departe. Sper să eliminăm frustrarea acumulată la ultimele jocuri, iar cu Cisnădie, să facem un meci bun și să ne atingem obiectivul. Nu suntem echipa favorită, dar vom aborda jocul la victorie. Orice joc are istoricul lui, încărcătura lui, vom vedea ce prestație vor avea fetele cu minute mai multe, dar venim după 10 zile în care nu am evoluat. Toate fetele sunt odihnite, dar la trezi zile distanță jucăm cu Rapid în campionat. Va fi un sfârșit de săptămână încărcat din punct de vedere fizic, dar sper eu ca la finalul acestei săptămâni să ne bucurăm de o calificare în cupă și de o prestație bună împotriva fostei campioane. Sunt convins că fetele se vor motiva, vor fi foarte capacitate pentru cele două jocuri”.

Antrenorul gorjean nu se abate de la principiile sale de joc. Liviu Andrieș știe cum poate echipa sa să se califice în runda următoare.

Liviu Andrieș, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”E clar că suntem bine din punct de vedere defensiv, cu o poartă foarte bună și atunci va trebui să mergem în continuare pe aceleași principii: o apărare foarte agresivă, să alergăm peste ele și să punem presiune. Trebuie să găsim soluții pe faza a doua, iar în atac să jucăm cât mai combinativ și să reușim să dăm goluri ușoare”. 

Antrenorul Liviu Andrieș a vorbit la conferința de presă premergătoare partidei cu Măgura Cisnădie și despre convocarea Angelei Pușcaș la prima reprezentativă a României. Liviu Andrieș este convins că și alte handbaliste din lotul de la Târgu Jiu pot ajunge la echipa națională.

Liviu Andrieș, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”E îmbucurător pentru mine ca antrenor, pentru noi ca echipă și pentru Angi în principal. Am avut o discuție telefonică cu selecționerul, vorbim mai tot timpul, pentru că suntem și buni prieteni. În vederile lui mai sunt și alte jucătoare. Este un prim pas cu Angi, eu sunt convins că prin evoluția lor bună și prin rezultate, pentru că acestea au fost motivele convocării, și alte fete vor ajunge la națională”.

CUPA ROMÂNIEI FEMININ
SEZON 2022-2023
OPTIMI DE FINALĂ
CSM TÂRGU JIU – CS MĂGURA CISNĂDIE 
Joi, 23 Februarie 2023, Ora 18.00
Târgu Jiu, Sala Sporturilor

Comment here