Baschet

Cupa României / Mediaș, 1-2 octombrie. CSM Târgu Jiu face parte din Grupa E. Meciuri cu CSU Sibiu și SCM OHMA Timișoara

La finalul acestei săptămâni demarează și Cupa României la baschet masculin. CSM Târgu Jiu se va deplasa la Mediaș, acolo unde va susține meciurile din Grupa E, cu CSU Sibiu și SCM OHMA Timișoara. Primul meci, cu echipa gazdă, CSU Sibiu, este programat sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 19.00. Cea de a doua confruntare, cu echipa din Timișoara, este programată pentru duminică, 2 octombrie, de la ora 19.00. ”Sibiul are o echipă solidă, cu jucători atletici. Sper să ne recuperăm bine, mai ales din punct de vedere psihic după meciul cu Târgu Mureș, iar în meciul cu Sibiul să arătăm o altă față a echipei noastre”, ne-a declarat înainte de plecarea spre Mediaș, Claudiu Alionescu, antrenorul principal al grupării gorjene. 

După meciul de debut în Liga Națională, CSM Târgu Jiu va lua startul și în cea de a doua competiție importantă organizată de Federația Română de Baschet, Cupa României. Clubul din Sibiu a primit dreptul de a organiza meciurile din Grupa E, dar Sala Transilvania este ocupată în această perioadă, astfel că meciurile din grupă se vor disputa la Mediaș. Regulile pe care trebuie să le respecte echipele în privința jucătorilor români, în special a celor tineri, U23, fac din Cupa României o competiție ușor diferită față de campionat. Cupa României le oferă jucătorilor români posibilitatea să prindă mai multe minute pe parchet.

”Cine se va adapta mai repede la aceste reguli, va avea de câștigat”, a declarat Claudiu Alionescu. Antrenorul gorjean speră ca jucătorii săi să treacă repede peste șocul din debutul Ligii Naționale și să arate o cu totul altă imagine în meciurile din Cupa României. Nu sunt probleme de lot, așa că antrenorul gorjean se poate baza pe tot lotul în confruntările de la Mediaș. 

Cele 18 echipe au fost repartizate, prin tragere la sorți, fără capi de serie, în șase grupe de câte trei echipe fiecare. Se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare în cadrul celor șase grupe, sub formă de turnee. Cele șase câștigătoare ale turneelor vor avansa în faza următoare, dar și cele mai bune două locuri 2. Așadar, în total opt echipe se vor califica la turneul final de Cupa României. Acesta se va desfășura sub formă de Final 8 în perioada 11-15 Februarie 2023.

Comment here