Handbal

Cupa României Fan Courier / CSM Târgu Jiu – Univ. de Vest Timişoara / Florenţa Ilie: „Ne dorim să mergem cât mai departe în Cupa României”

Marţi, 8 februarie, de la ora 12.00, CSM Târgu Jiu va lua startul în Cupa României Fan Curier. Formaţia gorjeană va primi vizita bănăţencelor de la Universitatea de Vest Timişoara, în turul preliminar, prima fază a noii ediţiii de Cupa României. Chiar dacă au trecut doar trei zile de la meciul de campionat, elevele lui Liviu Andrieş şi Andrei Enache se simt pregătite de o nouă confruntare.

Pregătită pentru o nouă partidă cu Timişoara este şi extrema dreaptă a CSM Târgu Jiu, Florenţa Ilie. În meciul de campionat, jucat luna trecută, Florenţa Ilie a înscris 8 goluri în poarta Timişoarei şi a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren. Într-un interviu realizat înainte de meciul din Cupa României, Florenţa Ilie spune că vrea să meargă în turul următor al competiţiei. Jucătoarea sosită la Târgu Jiu la începutul lunii noiembrie 2021 a vorbit şi despre acomodarea la Târgu Jiu şi atmosfera din cadrul lotului gorjean.

Florența Ilie, felicitări pentru parcursul din campionat!

Florenţa Ilie: Mulțumesc frumos și sper să continuăm la fel de bine ca și până acum.

Cum te-ai integrat la Târgu Jiu? Îți place orașul? 

Florenţa Ilie: M-am integrat foarte bine și cred că asta se vede în evoluțiile mele. Da, îmi place.Târgu Jiu este un oraș frumos, care oferă toate condițiile pentru a face performanţă şi asta contează pentru mine.

O nouă victorie, cu Reșița. Cum a fost meciul?

Florenţa Ilie: În primul rând sunt fericită că am avut un public numeros, ne dorim să vina din ce în ce mai mulți spectatori alături de noi, să ne susțină în drumul nostru spre promovarea în Liga Florilor. Cu Reşiţa a fost un meci pe care l-am abordat cu seriozitate, din primul minut până în ultimul, mă bucur că am ieșit sănătoase, victorioase şi împlinite pentru că fiecare şi-a adus aportul pentru cele 3 puncte.

Care este atmosfera în vestiar în acest moment?

Florenţa Ilie: Atmosfera este foarte bună în cadrul echipei. Suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Avem încredere în noi și în staff-ul tehnic, ne simțim bine împreună, iar acest lucru se vede în teren.

Meci de cupă pentru CSM Târgu Jiu cu UV Timișoara. Alt meci, altă competiței. Cum crezi că va fi partida?

Florenţa Ilie: O perioadă scurtă de refacere între meciuri, dar ne dorim să mergem cât mai departe în Cupa României. Vom aborda partida la fel de motivate ca pănă acum pentru că orice victorie este importantă pentru moralul echipei.

 

Florența Ilie, deși născută la București, s-a mutat de mică cu familia la Mihăilești, acolo unde a început handbalul la vârsta de 11 ani, la echipa Școlii Generale din Mihăilești, Giurgiu. S-a îndrăgostit foarte repede de acest sport, handbalul, așa cum ne-a spus chiar ea. A urmat cursurile Colegiul Tehnic Media din București, unde a avut parte și de prima legitimare, iar la vârsta de 17 ani a jucat, cu dublă legitimare, pentru CSU Știinta București. În 2003 a venit și prima convocare la lotul național de junioare al României, cu care anul următor, în 2014, a adus handbalului românesc titlul de Campioană Mondială. Echipa României a devansat Germania în finala din Macedonia, scor 32-21. Ca urmare a acestei performanțe, Florența Ilie, a fost desemnată cetățean de onoare al orașului Mihăilești.

Florența Ilie și-a încheiat junioratul la Școala 181 București și a trecut la echipa de senioare a Științei București pâna în anul 2016. Performanțele Florenței Ilie au continuat și în 2016. A fost chemată la lotul național de tineret al României, cu care a câștigat medalia de bronz în Rusia la Campionatul Mondial de Tineret. După această nouă performanță a fost transferată, sub formă de împrumut, de Dinamo București, echipă la care a evoluat un sezon. În 2017 s-a reîntors la Știința București, la echipa de la care s-a lansat spre loturile naționale. 
În vara anului 2017 a fost convocată la echipa națională de senioare a României. A jucat pentru România, în calificări, cu Austria, la Oradea, iar câteva zile mai târziu a participat la un stagiu de pregătire cu naționala la Barcelona. În 2019 a semnat cu HCM Slobozia, echipă la care a debutat în Liga Florilor. În 2020 a semnat cu o altă echipă de primă ligă, cu U Cluj-Napoca.

Florența Ilie a absolvit masterul în organizare și conducere în sport în cadrul Universității din Pitești și pentru a fi mai aproape de Universitate a ales să semneze cu CS Activ Ploiești, echipă de la care a ajuns la Târgu Jiu.

 

Comment here