Baschet

Ken’Darrius Hamilton, noul jucător al CSM Târgu Jiu / Adrian Roșu: „Cunoaște nivelul de joc din Liga Națională. Consider că va ajuta echipa și va aduce un plus pe teren”

Ken’Darrius Hamilton este noul jucător al CSM Târgu Jiu. Oficialii grupării gorjene s-au mișcat rapid după plecarea lui Stefan Glogovac și l-au legitimat pe americanul Ken’Darrius Hamilton. Născut pe 13 iunie 1996, în Montgomery, Alabama, SUA, baschetbalistul înalt de 2.06 metri poate evolua pe pozițiile 4-5. Hamilton nu se află la primul angajament în România. El a mai evoluat în campionatul intern pentru CSM Galați în sezonul 2020-2021. Ultima echipă la care a evoluat Hamilton a fost CD Povoa, în Portugalia. Jucătorul american a semnat un angajament cu CSM Târgu Jiu până la finele sezonului. 

După plecarea lui Stefan Glogovac, lotul CSM Târgu Jiu se reîntregește prin aducerea lui Ken’Darrius Hamilton. Expertul sportiv Adrian Roșu este convins că Hamilton, un jucător atletic și care cunoaște bine Liga Națională, vine cu un plus pentru echipa din Târgu Jiu. Hamilton a fost prezent alături de noua sa echipă la meciul cu Dinamo București și poate debuta pentru CSM Târgu Jiu în meciul de la Timișoara, de la finalul acestei săptămâni.

Adrian Roșu, expert sportiv, coordonator secția de baschet a CSM Târgu Jiu: „Ken Darrius este un jucator de pozițiile 4-5. Este atletic, înalt, are 2,06m și are diferite abilități atât în atac, dar și în apărare. Vine să-l înlocuiască pe Stefan Glogovac și consider că va ajuta echipa și va aduce un plus pe teren. Acesta a jucat în România și la Galați, ceea ce este un avantaj, pentru că el cunoaște nivelul de joc din Liga Națională”.

Baschetbalistul în vârstă de 26 de ani a jucat pentru Tennessee State în NCAA între 2015 și 2018. A avut 56 apariții cu medii statistice de 7.8 puncte, 4.1 recuperări, 0.6 pase decisive și 0.6 intercepții în 21.5 minute pe partidă. Cariera sa profesionistă a demarat în Georgia, în Superleague alături de Rustavi. El a jucat 15 meciuri în acel sezon și a avut medii statistice de 16.1 puncte, 6.1 recuperări, pentru 13.7 la eficiență în sezonul 2018-2019. În sezonul 2019-2020 a evoluat în Cipru, la AEL Limassol și a avut medii statistice de 12.6 puncte și 7.4 recuperări pe partidă. În 2020 a ajuns în România la CSM Galați unde a evoluat un sezon pentru gălățeni, în care a fost unul dintre principalii remarcați ai formației gălățene. A plecat din România la CD Povoa, în Portugalia, aceasta fiind ultima echipă la care a evoluat înainte de a ajunge la CSM Târgu Jiu.

 

Comment here