Baschet

Cupa României / CSM Târgu Jiu – SCM Timișoara 45-109

Baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu au pierdut și cel de-al doilea joc disputat la Sibiu, în Cupa României. A fost 109-45 pentru SCM Timișoara. Joi este zi de pauză, iar vineri este programat ultimul joc, CSM Târgu Jiu urmând să joace împotriva celor de la CSO Voluntari.

După evoluția bună din meciul cu CSU Sibiu, formația gorjeană nu a mai reușit o evoluție la fel și în fața bănățenilor de la SCM Timișoara. Afectată serios de lipsa a şase jucători și a antrenorului principal, echipa gorjeană s-a prezentat la turneu mai mult din respect pentru competiţie, lotul fiind decimat, iar pe foaie fiind înscrişi doar 7 jucători.

Pe fondul oboselii acumulate după meciul cu Sibiul și a rotației scurte, jucătorii lui Alex Gliga au pierdut în fața unei echipe extrem de puternice. A fost un meci pe care echipa din Banat la dominat categoric. 26-7, 25-11, 28-11 și 30-16 au fost rezultatele pe sferturi.

Din nou cel mai bun om al grupării gorjene a fost Kevin Allen, care a marcat mai mult de jumătate din punctele echipei noastre. Pivotul american și-a trecut în cont 25 de puncte, 17 recuperări și o pasă decisivă. Darien McClain a terminat meciul cu 8p, 5 rec și 3 pase decisive. Răzvan Bratoloveanu a marcat 6p, Camil Berculescu 4p și Stefan Nikolic 2p.

„Din păcate nu am putut să mai repetăm meciul bun făcut împotriva Sibiului. Faptul că am evoluat doar în șapte oameni și-a spus cuvântul, astfel că am avut probleme din punct de vedere fizic. Timpul de recuperare a fost extrem de scurt. Noi am jucat marți seara de la ora 19:30 și miercuri de la ora 16:00! Camil Berculescu a resimțit dureri la glezna unde a fost accidentat și nu știm dacă putem să-l mai folosim în ultima partidă, în timp ce Rezo Rogava nu poate rezista foarte mult pe teren, pentru că el vine după o carantină de 14 zile fără antrenamente. Obiectivul nostru rămâne de a termina competiția cu capul sus și de ai proteja pe sportivi, pe cât posibil, pentru a nu se mai accidenta. Este frustrant pentru noi, pentru că știm că în alte condiții, cu formula completă, cu tot lotul valid, am fi putut face multe lucruri frumoase, dar și aceste jocuri au importanța lor în formarea noastră ca echipă. Joi este o zi liberă în care jucătorii se pot odihni puțin și sper să terminăm competiția fără vreo alta accidentare,” a declarat Alexandru Gliga.

Partida a fost arbitrată de Dragoș Nicolae, Dragoș Barbu și Lorand Bukuresti, iar delegat din partea FRB a fost desemnat Doru Vinași.

Ultimul meci din grupă al echipei gorjene este programat pentru vineri, 13 noiembrie, de la ora 16.00, în compania formației CSO Voluntari. Echipa din Voluntari s-a impus în fața celor de la Sibiu cu 91-83.

Comment here