Baschet

Cupa României / CSM Târgu Jiu – CSO Voluntari 67-109

CSM Târgu Jiu a pierdut şi ultimul meci din cadrul Grupei C a Cupei României. Formaţia gorjeană a fost învinsă de CSO Voluntari. Gruparea din Ilfov s-a impus cu 109-67.

Drumul echipei de baschet a CSM Târgu Jiu în actuala stagiune a Cupei României s-a încheiat după trei partide, toate pierdute. Motivele sunt deja cunoscute de toată lumea. Decimată după infestările cu COVID-19, formaţia gorjeană a mers la Sibiu într-o formulă restrânsă, cu doar şapte jucători, din care doi veneau după accidentări, iar un treilea jucător, după o pauză de 14 zile de izolare, fără antrenament. În plus, nici antrenorul principal al CSM Târgu Jiu nu a putut fi alături de echipă, din aceleaşi considerente. Repartizată în Grupa C, alături de CSU Sibiu, SCM Timişora şi CSO Voluntari, CSM Târgu Jiu s-a prezentat totuşi la Cupa României, deşi avea la dispoziţie doar jumătate din lotul actual. Oficialii grupării gorjene aveau posibilitatea să refuze participarea, dar din respect pentru competiţia organizată de FRB şi faţă de echipele participante la această competiţie, formaţia gorjeană s-a prezentat la startul competiţiei. A avut de înfruntat adversari redutabili, cu pretenţii în actuala stagiune baschetbalistică. După cele trei partide disputate în Sala Transilvania, rămâne regretul că formaţia din Târgu Jiu nu a putut alinia tot lotul la Sibiu, pentru că în mod sigur lucrurile ar fi arătat altfel. Dar chiar şi în aceste condiţii, să vedem şi partea bună a lucrurilor. CSM a arătat în multe momente un baschet competitiv, a arătat că are ponteţial, că are jucători de valoare. În mod cert nu aceasta este adevărata valoare a grupării din Târgu Jiu.

În ultima confruntare de la Sibiu, CSM Târgu Jiu a dat peste CSO Voluntari, o formaţie care are ca obiectiv în acest sezon să termine în prima parte a clasamentului. Echipa din Ilfov a dominat meciul, rezultatele pe sferturi fiind 32-19, 29-20, 30-18 şi 18-17.

„Astăzi am disputat un meci în care am avut o atitudine mult mai bună faţă de meciul cu Timişoara. Am jucat împotriva unei echipe ce probabil se va bate la primele 4 locuri în campionat. Am avut unele momente în care am arătat un baschet destul de competitiv, dar în același timp, pe fondul oboselii acumulate, am greșit mult prea ușor în situații simple de joc. Cel mai mult mă bucur că toți jucătorii sunt sănătoși. Urmează câteva zile libere, pentru a ne reface, apoi așteptăm să se alăture și ceilalți jucatori la antrenamente, pentru a readuce echipa în forma pe care am avut-o în presezon,” a declarat după meci, Alexandru Gliga, antrenorul secund al echipei, cel care a coordonat formaţia gorjeană la Sibiu.

Kevin Patrick Allen a fost din nou cel mai bun om al formaţiei noastre. Americanul a totalizat 18p şi 14 rec. Darien McClain a terminat meciul cu 11p, 2 rec şi trei pase decisive. Căpitanul echipei la turneul din Ardeal, Stefan Nikolic a reuşit 10p şi 3 rec. Alex Berca a strâns şi el 10p. Pe lista marcatorilor şi-au mai trecut numele Răzvan Bratoloveanu şi Camil Berculescu, ambii cu câte 7p, în timp ce Revaz Rogava a marcat 4p.

Comment here