Baschet

CUPA României 3×3 / CSM Târgu Jiu câștigă primul turneu din Cupa României!

Echipa de baschet masculin 3×3 a CSM Târgu Jiu debut de senzație la prima participare în Cupa României. Formația gorjeană a câștigat Turneul 1 din seria celor patru turnee de calificare din Cupa României 3×3 masculin.

CSM Târgu Jiu, aflată la prima participare în Cupa României 3×3, a fost repartizată în Grupa C alături de CSM Galați, CSM Mediaș, CSU Pitești și Sportul Studențesc. Gruparea din Târgu Jiu s-a bazat la primul turneu pe Adrian Roșu, Alexandru Berca, Alin Borșa și Andrei Gheorghe. Cei patru fantastici ai formației noastre au prins o zi de excepție și au învins tot ce le-a ieșit în cale.

CSM Târgu Jiu s-a impus în primul meci al zilei în fața echipei CSM Galați, scor 21-15. A doua formație care s-a înclinat în fața echipei coordonate de Adrian Roșu a fost CSM Mediaș. Gorjenii s-au impus în fața ardelenilor mai clar decât în primul meci al zilei, scor 22-9. A urmat a treia confruntare și al treilea succes, 21-12 în fața argeșenilor de la CSU Pitești. Ultimul meci din grupă a fost și cel mai echilibrat, dar câștigat în cele din urmă de CSM Târgu Jiu, care s-a impus cu 14-12 în fața celor de la Sportul Studențesc. Astfel, CSM Târgu Jiu a terminat Grupa C pe primul loc și s-a calificat în semifinalele primului tuneu din Cupa României 3×3.

În penultimul act al turneului, CSM Târgu Jiu a dat peste constănțenii de la Athletic Neptun, echipă care a caștigat Grupa B. A fost o întâlnire spectaculoasă și echilibrată, cu răsturnări de situație pe tabelă, dar cu formația gorjeană mai lucidă pe final de meci. CSM Târgu Jiu a reușit să se impună în fața formației de la malul mării cu scorul de 21-19, echipă la care a evoluat Virgil Stănescu, fostul mare baschetbalist și un jucător redutabil de 3×3. 

În finala primului turneu CSM Târgu Jiu a înfruntat cealaltă reprezentantă a orașului Pitești, BCM Argeș Pitești. Formația argeșeană a câștigat Grupa A, iar în semifinale a trecut de VSK Csikzereda, scor 22-7.

CSM-ul a avut din nou parte de o confruntare dificilă, dar a reușit să se impună cu 21-15 și să își adjudece primul turneu din cele patru preliminare. La finalul zilei, CSM Târgu Jiu s-a dovedit a fi cea mai bună echipă și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea la Turneul Final.

Duminică, între orele 09:00 şi 13:00, este programat Turneul 2 din cadrul CRBM 3×3, iar întrecerile vor avea alt format decât cele de la turneul inaugural. Se vor forma 4 grupe a câte 3 echipe şi alte 2 grupe a câte 4 echipe. Componenţa va fi afişată după disputarea primului turneu din competiţia KO. Pe 22-23 februarie se vor desfășura două turnee contând pentru sesiunea a 2-a a fazei de calificare. Turneul final se va desfășura în luna martie.

Comment here