Baschet

Cupa României 3×3 / CSM Târgu Jiu a pierdut finala turneului 2 / Bilanţ excelent pentru CSM Târgu Jiu după primele două turnee / Robert Bălăeţ: CSM a readus oraşul Târgu Jiu pe harta baschetului românesc / CLASAMENT GENERAL

CSM Târgu Jiu a pierdut în finala turneului 2 din Cupa României 3×3 la baschet masculin. După ce, sâmbătă, a câştigat primul turneu, formaţia din Târgu Jiu a defilat şi duminică, 16 februarie, până în finala turneului. În ultimul act al competiţiei, CSM Târgu Jiu a jucat din nou contra BCM Argeş Piteşti. Formaţia din Piteşti şi-a luat revanşa, după finala pierdută în primul turneu şi s-a impus cu 21-13.

În cel de-al doilea turneu din seria celor patru de calificare la Turneul Final al Cupei României 3×3, CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa A, alături de CSM Sighet şi CSM Galaţi. După ce a câştigat primul turneu, formaţia din Târgu Jiu a avut un parcurs excelent şi cel de al doilea turneu de la Arena de Baschet. În primul meci al grupei, Adi Roşu şi colegii săi de echipă, Alex Berca, Alin Borşa şi Andrei Gheorghe au trecut de gruparea din Nordul ţării, CSM Sighet, scor 21-15. În cel de al doilea meci, gorjenii au jucat din nou împotriva celor de la CSM Galaţi. Dacă, în prima zi, scorul a fost ceva mai strâns, 21-15, în meciul din turneul doi, CSM Târgu Jiu s-a impus fără drept de apel, 22-6. Cu cele două victorii obţinute, CSM Târgu Jiu a terminat Grupa A pe primul loc şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului.

În următorul act al competiţiei, în faza sferturilor de finală, gruparea gorjeană a dat peste ardelenii de la CSU Sibiu. A fost din nou un meci la discreţia formaţiei din Târgu Jiu, care s-a impus lejer, cu 22-6 şi s-a calificat în penultimul act al turneului. În semifinale, CSM Târgu Jiu a dat piept cu o echipă experimentată la nivel de 3×3, cu jucători cu experienţă la acest nivel, Dinamo Ştiinţa Bucureşti. Aşa cum era de aşteptat meciul a fost unul foarte echilibrat şi spectaculos, care i-a încântat pe spectatorii prezenţi la meci. CSM Târgu Jiu a fost însă echipa mai bună. Scorul final, 21-19, a consemnat victoria şi calificarea în finala celui de al doilea turneu de la Cupa României 3×3. În finala competiţiei, CSM Târgu Jiu s-a înfruntat, din nou, cu BCM U Argeş Piteşti. De această dată, piteştenii au fost cei care au ieşit învingători, scor 21-13. În finală, BCM U FC Argeș CSM Pitești a mizat pe Szabolcs Santa, Lucian Chirof, Marius Ciotlăuș și Mihai Căprărescu. Toți fac parte din lotul echipei argeșene angrenate în Liga Națională de baschet masculin. 

În contextul în care a fost prima participare din istoria clubului în Cupa României 3×3 baschet masculin, bilanţul celor două zile a fost unul excelent pentru CSM Târgu Jiu: a câştigat primul turneu şi a fost finalistă în cel de al doilea. În total, CSM Târgu Jiu a disputat 11 partide, a câştigat 10 şi a pierdut una. După primele două turnee, CSM Târgu Jiu a acumulat 180 de puncte în clasamentul general pentru calificarea la Turneul Final. Pentru fiecare turneu în parte a fost acordat următorul punctaj: locul 1 – 100 puncte şi locul 2 – 80 de puncte. CSM Târgu Jiu şi BCM Arges Piteşti, conduc clasamentul, cu câte 180 de puncte.

„Un rezultat forte bun ptentru clubul nostru. Suntem un club foarte tânăr şi orice victorie şi orice rezultat bun contează. Creştem de la zi la zi, iar CSM-ul readuce Târgu Jiu-ul pe harta baschetului românesc”, a declarat directorul clubului, Robert Bălăeţ.

Sesiunea a 2-a cuprinde turneele 3 și 4 ale fazei de calificare. Aceasta se va desfășura pe 22-23 februarie, tot la Arena de Baschet din București. Turneul final este programat pentru luna martie.

Comment here