Baschet

Cupa României 3×3 / Turneul 3 / CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa A / Alex Berca: Suntem deja calificaţi, dar mergem să jucăm un baschet frumos

Cupa României 3×3 la baschet masculin continuă în acest weekend cu ultimele două turnee de calificare. Sâmbătă, 22 februarie, şi duminică, 23 februarie, Arena de Baschet din Bucureşti este din nou găzdă pentru confruntările care vor decide echipele calificate la Turneul Final. CSM Târgu Jiu face parte din Grupa A.

Cele 20 echipe înscrise au fost repartizate în șase grupe de trei sau patru echipe. Se joacă pe sistemul fiecare cu fiecare, primele două clasate în fiecare grupă calificându-se în fazele eliminatorii.

CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa A, alături de CSM Oradea şi CSM Sighet. Componenţa echipei de 3×3 a CSM Târgu Jiu este în mare parte cam aceaşi ca la primele două turnee, formată din Adrian Roşu, Alexandru Berca şi Andrei Gheorghe. Noutatea din lot o reprezintă Remus Răceanu, care l-a înlocuit pe Alin Borşa. Tânărul jucător gorjean este la prima experienţă de acest gen şi a fost trimis la echipă să-l suplinescă pe Alin Borşa, care acuză o uşoară întindere. Cum CSM Târgu Jiu este ca şi calificată la Turneul Final, oficialii de la Târgu Jiu au hotărât să-l menajeze pe Alin Borşa în perspectiva meciurilor din campionat.

În deschiderea turneului 3, sâmbătă, 22 februarie, de la ora 16.00, CSM Târgu Jiu se va duela cu CSM Sighet. Cele două echipe s-au întâlnit în cadrul turneului doi. Atunci, CSM Târg Jiu s-a impus cu 21-15 în faţa celor de la Sighet.

Calificaţi deja la Turneul Final, gorjenii joacă cele două turnee fără presiune, dar hotărâţi să lase din nou o impresie bună.

„Suntem calificaţi şi nu există presiune. Mergem să jucăm un baschet frumos şi să facem o figură bună la fel ca la primele două turnee. Important pentru noi este să ne întoarcem sănătoşi de la Bucureşti, pentru a putea aborda aşa cum trebuie meciurile din campionat”, a declarat Alexandru Berca.

Programul Grupei A:

Meci 1CSM Târgu JiuTerenul 1Feb 22, 2020
CSM Sighet4:00 PM
Meci 2CSM OradeaTerenul 1Feb 22, 2020
CSM Sighet4:45 PM
Meci 3CSM Târgu JiuTerenul 1Feb 22, 2020
CSM Oradea5:30 PM

După primele două tunee de calificare, CSM Târgu Jiu conduce în clasamentul general cu 180 de puncte, la egalitate cu BCM U Piteşti. Programul complet al Turneului 3 poate fi consultat AICI. Turneul 4, ultimul din faza de calificare, se va desfășura duminică, 23 februarie, în timp ce Turneul Final se va desfășura în luna martie.

Componenţa grupelor la Turneul 3 şi Clasamentul general după primele două turnee:

Comment here