Baschet

CUPA ROMÂNIEI 3X3 / Alexandru Berca: Calificarea la Turneul Final este un obictiv pentru CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu va lua startul, sâmbătă, 15 februarie, în Cupa României la baschet 3×3 masculin. Gruparea gorjeană a fost repartizată în Grupa C şi va debuta în competiţie în faţa echipei CSM Galaţi.

CSM Târgu Jiu, prin prezenţa echipei de baschet 3×3 masculin, mai bifeaza o premieră în istoria clubului: prezenţa în Cupa României 3×3 masculin – ediția 2020. Evenimentul se va desfășura la București, în Arena de Baschet, sub egida Federației Române de Baschet.

Jucătorii clubului nostru înscriși la Cupa României 3×3 sunt: Adrian Roşu, Alexandru Berca, Alin Borşa şi Andrei Gheorghe. Delegaţia gorjeană este condusă de expertul sportiv Adrian Roşu, şeful secţiei de baschet a CSM Târgu Jiu. De remarcat prezenţa la Cupa României a experimentatului baschetbalist Adrian Roşu, care după munca de birou, unde se ocupă de bunul mers al secţiei de baschet, nu ezită să intre şi pe parchet, pentru a-şi ajuta echipa şi din teren.

Seria sesiunilor de calificare  începe pe 15 februarie şi are ca destinaţie Turneul Final care se va desfăşura în luna martie.. Unul dintre jucătorii care a participat la prima ediţie a Cupei României 3×3 masculin, desfăşurată la Târgu Jiu în urmă cu doi ani, este Alexandru Berca, pe atunci component al grupării ardelene U BT Cluj Napoca. Talentatul jucător gorjean, care acum evoluează sub culorile CSM Târgu Jiu, îşi doreşte o calificare în faza finală a competiţiei.

„Turneul final din vara acestui an este un obiectiv pentru noi. Pentru că Târgu Jiu trebuie să ajungă şi pe harta 3×3 a baschetului masculin. Acest oraş trebuie să respire sport, de orice natură. Eu pot spune că m-am simţit puţin ciudat la acel turneu final de acum doi ani, cand evoluam pentru U-BT Cluj. Preferam să joc pentru echipa oraşului meu, dar nu s-a putut. Poate în acest an vom reuşi să ne calificăm la Turneul Final şi atunci voi putea reprezenta echipa oraşului”, a declarat Alexandru Berca.

Alexandru Berca speră ca CSM Târgu Jiu să facă o figură bună la turneele de calificare. Mai mult, îşi doreşte ca toţi componenţi echipei să revină apţi la Târgu Jiu, pentru a putea pregăti restul meciurilor din Grupa Albastră.

“Este o competiţie total diferită faţă de jocul de 5×5, ceva mai dură, faulturile sunt mai permisive. Este o competiţie care adună foarte multă lume şi care vrea să creeze spectacol pentru public. Eu cred că o să facem o figură bună la acest turneu. Pe lângă faptul că vrem să ne calificăm, cel mai mult îmi doresc să terminăm sănătoşi acest turneuşi să ne pregătim apoi pentru ceea ce contează cel mai mult, pentru meciurile din Liga Naţională.”

În opinia lui Alexandru Berca, BCMU Piteşti, CSU Piteşti şi Dinamo sunt echipele care îşi vor pune amprenta pe acest turneu.

Iată componența grupelor:

Grupa A – Dinamo Știința București, BCM U FC Argeș CSM Pitești, BC CSU Sibiu, U-BT Cluj-Napoca, CSM Oradea
Grupa B – Athletic Neptun Constanța, Rapid București, CSM Sighetu Marmației, SCM U Craiova, Steaua București
Grupa C – CSU Pitești, CSM Târgu Jiu, Sportul Studențesc, CSM Galați, CSM Mediaș
Grupa D – CSM Miercurea Ciuc, ACS Dan Dacian București, CSO Voluntari, SCM Timișoara, CSM Focșani

Programul CSM Târgu Jiu:
15 Februarie 2020
CSM Târgu Jiu – CSM Galați ora 15.00
CSM Târgu Jiu – CSM Mediaș ora 15.30
CSM Târgu Jiu – CSU Pitești ora 16.30
CSM Târgu Jiu – Sportul Studențesc ora 18.00

Duminică, între orele 09:00 si 13:00, este programat să se desfăşoare Turneul 2 din cadrul CRBM 3×3, iar întrecerile vor avea un alt format decât cele de la turneul inaugural – se formează 4 grupe de câte 3 echipe ţi alte 2 grupe de câte 4 echipe. Componenţa acestor grupe va fi afişată după disputarea primului turneu din competiţie, în funcţie de clasarea echipelor în întrecerile de sâmbătă.

Comment here