Baschet

CSM Târgu Jiu, victorie extrem de importantă în fața lui Dinamo. CSM Târgu Jiu – Dinamo București 79-59

CSM Târgu Jiu a început în forță returul din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, cu o victorie clară, scor 79-59, contra Dinamo București. Meciul a contat pentru etapa a 10-a și-a fost a treia victorie stagională pentru gruparea gorjeană. Americanul Cameron Oluyitan a debut pentru CSM Târgu Jiu, în timp ce Dimitrius Underwood a fost cel mai bun om al grupării noastre cu 25 de puncte marcate. ”Este cel mai bun meci al nostru din punct de vedere defensiv. Felicit întreaga echipă pentru munca depusă, în special în partea de apărare”, a declarat antrenorul grupării gorjene, Kresimir Basic. 

CSM Târgu Jiu a revenit pe parchetul din Sala Sporturilor cu mare poftă de joc, iar acest lucru s-a transpus într-o victorie categorică în fața lui Dinamo București, la o diferență de 20 de puncte. Victoria a venit în special datorită jocului defensiv foarte bun pe care l-au făcut băieții lui Kresimir Basic. Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu s-au impus în 3 din cele 4 secvențe ale meciului. Pe sferturi scorul a fost 26-16, 21-16, 15-18, 17-9.

Băieții lui Kresimir Basic au dominat copios prima parte a meciului. Cu un Noam Weinberg în zi de mare inspirație de la 3 puncte, și cu Dimitrius Underwood, excelent pe pătrunderi, CSM Târgu Jiu s-a distanțat la +10 pe tabelă, la finalul primului sfert, scor 26-16. În sfertul doi, CSM Târgu Jiu și-a continuat recitalul la panoul advers, cu Popa Calotă, Jalen Dupree, Noam Weinberg și Dimitrius Underwood. În sfertul doi, Kresimir Basic l-a trimis în teren pe noul sosit la echipă, Cameron Oluyitan, care și-a făcut debutul cu un coș de 3p. Baschetbaliștii CSM s-au impus și în actul doi, scor 21-16, și-au intrat cu +15 la vestiare, scor 47-32.

Dinamo a încercat o revenire în debutul reprizei secunde, dar CSM Târgu Jiu a gestionat bine situația. Dimitrius Underwood și-a continuat jocul excepțional, Andrei Bărăgan și Camil Berculescu au intrat bine în joc și-au reușit să oprească imediat jocul ofensiv a lui Dinamo. Oaspeții s-au impus cu 18-15 în actul trei, dar gazdele au intrat în decisiv la +12, scor 62-50. Hotărâți să tranșeze definitiv soarta meciului, gorjenii au început tare și ultimul sfert. Dinamo a fost depășită net la toate capitolele, iar CSM  a câștigat secvența cu 17-9. S-a terminat 79-59. 

Dimitrius Underwood a fost cel mai bun om al grupării gorjene. Americanul a totalizat 25 de puncte, 12 recuperări și 6 pase decisive. A fost urmat de Noam Weinberg, cu o prestație excelentă. Noam a încheiat meciul cu 12 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. To 12 puncte a reușit și Jalen Dupree, extrem de motivat în acet meci. Americanul a mai reușit și 8 recuperări. Revenit în angrenajul echipei, după o accidentare, Octavian Popa Calotă a terminat meciul cu 10 puncte și 2 recuperări. Venit la începutul acestei săptămâni la echipă, americanul Cameron Oluyitan a avut o evoluție destul de apreciată la debutul său. Cameron a reușit 9 puncte și 2 recuperări în cele 12 minute petrecute pe parchet. Ethan Wright a totalizat 6 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive. O evoluție consitentă a avut și Andrei Bărăgan, care a terminat meciul cu 4 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Arsenije Vuckovic a terminat meciul cu 1 punct și 3 recuperări. Chair dacă nu a marcat, Camil Berculescu a intrat bine în meci, mai ales pe fază defensivă. Camil a terminat meciul cu 2 recuperări și 2 pase decisive. 

Kresimir Basic consideră CSM Târgu Jiu a făcut cel mai bun meci din acest sezon, în special din punct de vedere defensiv. Basic a remarcat aportul baschetbaliștilor români la victoria contra lui Dinamo, a remarcat jocul bun făcut de Noam Weinberg. Antrenourl croat a fost mulțumit și de debutul lui Cameron Oluyitan. 

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: “Felicit întreaga echipă pentru munca depusă, în special în partea de apărare. Este cel mai bun meci al nostru din punct de vedere defensiv. Jucătorii români astăzi au avut o evoluție constantă, foarte bună. Am spus că jucătorii străini pot să marcheze, dar este nevoie de aportul tuturor pentru a câștiga astfel de meciuri importante. Odată cu revenirea tuturor, am putut avea o coeziune mai bună și la antrenamente, să cream o unitate. La meci, s-a văzut acest lucru, pentru că dispunem de o rotație mai lungă și fiecare își ia rolul în serios. Noam Weinberg a făcut un meci foarte bun astăzi, a deschis terenul cu acele aruncări de trei puncte. Ne bucurăm pentru el și sperăm să se mențină pe o linie ascendentă, pentru că este un jucător cu potențial. Ar fi bine să menținem acest ritm pe o perioadă cât mai lungă, însă suntem conștienți de faptul că peste două săptămâni urmează un alt tip de meci, în deplasare, împotriva unei echipe bune. Este clar că trebuie să fim la o intensitate mare, pe parcursul întregului meci”.

 

Și cel mai bun om al meciului, Dimitrius Underwood, crede că diferența în acest meci a fost făcută pe fază ofensivă, capitol la care CSM Târgu Jiu a fost net superioară lui Dinamo. 

Dimitrius Underwood, CSM Târgu Jiu: ”Ne-am simțit foarte bine astăzi, cu toții. Am conștientizat că este unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului, am făcut o apărare foarte bună, iar recuperările au fost cheia acestui meci. Au încercat să revină în a doua repriză, dar am rămas concentrați și am controlat ritmului meciului. A contat foarte mult că au revenit jucătorii accidentați. Popa-Calotă a contribuit foarte mult, la fel Berculescu și Bărăgan, acest lucru ne-a ajutat să obținem succesul. Putem să legăm victoriile, chiar dacă toate meciurile sunt grele. Trebuie să jucăm la aceeași intensitate. Astăzi am câștigat la 20 de puncte, dar diferența nu s-a simțit pe teren”.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA A
ETAPA 10
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
SÂMBĂTĂ, 25 NOIEMBRIE 2025, ORA 18.00
LIVE PE FRB TV
CSM TÂRGU JIU – DINAMO BUCUREȘTI
79-59(26-16, 21-16, 15-18, 17-9)

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan 4p, Dimitrius Underwood 25p, Alexandru Berca, Noam Weinberg 12p, Octavian Popa Calotă 10p, Ethan Wright 6p, Camil Berculescu, Cameron Ayodeji Oluyitan 9p, Jalen Dupree 12p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 1p, Alexandru Mitu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

GALERIE FOTO

 

 

 

Comment here