Baschet

Baschetbaliștii U16 CSM Târgu Jiu au început în forță seria meciurilor din Faza a 2-a a Campionatului Național. CSM Târgu Jiu – ACS Champions Craiova 96-52

Baschetbaliștii U16 CSM Târgu Jiu au început în forță seria meciurilor din Faza a 2-a a Campionatului Național. În prima etapă din Grupa Valorică A, CSM Târgu Jiu a înregistrat o victorie categorică, scor 96-52 în fața echipei ACS Champions Craiova. ”A fost un meci bun pentru noi, clar în direcția în care trebuie să avansăm mai departe în competiție”, a declarat antrenorul Adrian Roșu, mulțumit de atitudinea băieților săi în confruntarea din acest weekend. 

Cu doar o săptămână în urmă, gorjenii pierdeau ultimul meci din prima fază a campionatului chiar în fața celor de la Champions, la Craiova, dar în condițiile în care CSM Târgu Jiu era deja calificată în Grupa Valorică A. În debutul fazei a doua, în urma stabilirii programului, CSM Târgu Jiu a jucat în prima etapă tocmai împotriva echipei din Bănie. La confrunatrea din acest weekend lucrurile au stat cu totul altfel. Băieții lui Adi Roșu au debutat cu o victorie concludentă în Grupa Valorică A, obținută la o diferență categorică în fața echipei din Craiova. Gorjenii au început bine meciul și-au dominat copios prima parte a jocului. După o sincopă în sfertul trei, băieții lui Adi Roșu și-au revenit în ultimul act și-au încheiat meciul la 96-52. 

Adrian Roșu, antrenor U16 CSM Târgu Jiu: ”A fost un meci bun pentru noi, clar în direcția în care trebuie să ne îndreptăm, adică mergând mai departe în competiție. Am avut un sfert 3 execrabil, dar ne-am revenit și am reușit să recreem avantajul pe care ni l-am dorit de la începutul meciului. Îi felicit pe băieți pentru că au arătat atitudine până la final”.

LOT CSM TÂRGU JIU U16 MASCULIN: Darius Anuța, Vlad Bordînc, Bogdan Calotă, Rareș Duca, Mihai Filip, Robert Isvoranu, Arin Plăstoi, Rareș Plăstoi, Vlad Rădulea, David Rujenescu, David Scrădeanu, Lucian Toma, Daniel Popescu, Andrei Bohorăscu. Antrenor: Adrian Roșu. 

CAMPIONATUL NAȚIONAL U16 MASCULIN
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA VALORICĂ A
GRUPA 2, ETAPA 1
,
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR

SÂMBĂTĂ, 25 NOIEMBRIE, ORA 13.30
CSM TÂRGU JIU – ACS CHAMPIONS BUC-CRA 96-52 

Vă reamintim că în partea a doua a campionatului s-au calificat 18 echipe, care au fost împărțite în trei grupe. Jucătorii pregătiți de Adrian Roșu fac parte din a doua grupă, acolo unde au mai fost repartizate și echipele ACS Champions Buc-Cra, CSS Viitorul Cluj-Napoca, ABC Galactica Brașov, CSM Deva și CSM Oradea. În faza a 2-a se va juca în sistemul tur-retur. La Turneul Semifinal se vor califica primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune două locuri 3. 

Etapa viitoare, pe 9 decembrie, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, cu CSS Viitorul Cluj-Napoca.

Comment here