Handbal

CSM Târgu Jiu, victorie clară în primul meci al turneului de baraj. CSM Târgu Jiu -Activ Ploiești 31-20

CSM Târgu Jiu a început cu o victorie clară turneul de la Mioveni, scor 31-20, 14-10 la pauză, contra Activ Prahova Ploiești. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache a făcut primul pas pentru menținerea în Liga Florilor. În confruntarea cu Activ Ploiești, Gilda Simao a fost cea mai bună marcatoare a echipei noastre, cu 8 goluri. Sâmbătă, 25 mai, de la ora 11.00, CSM Târgu Jiu se va confrunta cu CSM Deva, în cel de-al doilea meci al turneului. ”Am făcut un prim pas după victoria cu Activ, dar trebuie să rămânem în continuare concentrați, pentru că încă nu am terminat ceea ce avem de făcut”, a declarat antrenorul echipei noastre, Liviu Andrieș.

CSM Târgu Jiu a început cu dreptul lupta pentru menținere în Liga Florilor, după ce a trecut la pas de Activ Ploiești. Echipa din Prahova a opus ceva rezistență doar în primele minute ale meciului. Gorjencele au preluat controlul partidei și au intrat la pauză cu +4 pe tabelă, scor 14-10. După pauză, CSM Târgu Jiu a impus ritmul jocului și s-a distanțat constant pe tabelă. Fluierul de final a găsit gruparea gorjeană la +11, scor 31-20. Liviu Andrieș a rulat în acest meci tot lotul avut la dispoziție. CSM Târgu Jiu nu a avut nicio emoție în fața echipei din eșalonul secund, pe care a învins-o fără probleme. Așa cum era de așteptat, CSM Târgu Jiu a fost echipa mai bună. 

Cu moralul ușor zdruncinat de finalul de sezon controversat, cu acele ”rezultate suprinzătoare”, care au ajuns pe la comisiile FRH, CSM Târgu Jiu a început mai greu partida. În primele minute ale meciului gorjencele au încercat să-și regăsească reperele, traseele de joc și voința de a trece peste situația apărută. După câteva șarje ofensive fără rezultat, gorjencele s-au văzut conduse în sala de la Mioveni, scor 0-1, după mai bine de 3 minute de joc. A fost prima și ultima dată când echipa din Ploiești a condus pe tabelă. Gilda Simao a dat tonul revenirii, iar Andriichuck, Ciolan și Chiricuță au făcut 5-2. Echipa din Ploiești s-a ținut scai, dar Simao, Coteț și cele două extreme ale CSM Târgu Jiu, Florența Ilie și Andreea Chiricuță au dus scorul la 13-9. Gilda Simao a închis prima repriză la 14-10. 

După pauză, CSM Târgu Jiu s-a descătușat efectiv. În doar 7 minute, gorjencele au urcat la +9 pe tabelă, scor 21-12. Simao, Ciolan, Florența Ilie și Laura Moldovan au făcut legea în atacul echipei noastre. Angoleza Gilda Simao, greu de oprit în acest meci, a ridicat diferența la +10, scor 24-14, în timp ce Ira Zinatullina, Iuliia Andriichuck și Andreea Mihart au străpuns apărarea prahoveană pentru 30-17. Ana Maria Lopătaru și-a trecut și ea numele pe lista marcatoarelor, pentru 31-18. Prahovencele au închis meciul cu două goluri, doar pentru a stabili scorul final. 31-20 pentru CSM Târgu Jiu, iar acum toată lumea își îndreaptă atenția către meciul de sâmbătă, cu CSM Deva. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Am făcut un prim pas după victoria cu Activ, dar trebuie să rămânem în continuare concentrați, pentru că încă nu am terminat ceea ce avem de făcut. Acum toată atenția noastră este îndreptată pentru meciul de mâine, unde trebuie sa fim foarte concentrați”.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Oana Maria Bucă, Helena Paulo Simao Gilda 8g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă, Andreea Mihart 2g, Mirabela Coteț 1g, Ira Zinatullina 1g, Andreea Chiricuță 3g, Laura Moldovan 2g, Ana Maria Lopătaru 1g, Florența Ilie 3g, Iuliia Andriichuk 3g, Ana Cătălina Ciolan 7g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

LIGA FLORILOR MOL
EDIȚIA 2023-2024
TURNEU BARAJ MENȚINERE/PROMOVARE

MIOVENI, SALA SPORTURILOR
24-26 MAI 2024

LIVE PE TVR SPORT

VINERI, 24 MAI 2024
ORA 11.00

CSM TÂRGU JIU – CS ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI 31-20(14-10)

Comment here