Handbal

LIVE pe TVR Sport -Vineri, 24 mai, ora 11.00: CSM Târgu Jiu – Activ Ploiești. Andrieș: ”Trebuie să ne îndeplinim obiectivul, iar la anul să activăm tot în Liga Florilor”

CSM Târgu Jiu începe vineri, 24 mai, lupta pentru menținere în Liga Florilor Mol. Echipa pregătită de Liviu Andrieș va începe va demara seria meciurilor din acest weekend cu o partidă împotriva echipei Activ Prahova Ploiești. Confruntarea va începe la ora 11.00. TVR Sport va transmite turneul de la Mioveni. ”Ploiești și Deva sunt două echipe care își doresc în Liga Florilor, cu tradiție în handbalul românesc. Va trebui să fim foarte pregătiți și motivați pentru a trata cu seriozitate și a câștiga aceste jocuri. Trebuie să ne îndeplinim obiectivul, iar la anul să activăm în continuare în Liga Florilor”, a declarat antrenorul Liviu Andrieș, care a prefațat astfel turneul de la Mioveni.

Sezonul 2023-2024 la nivel de senioare se încheie la sfârșitul acestei săptămâni cu Barajul de menținere / promovare în Liga Florilor, care se va desfășura la Mioveni. Vor participa ocupantele locurilor 11 și 12 din primul eșalon, adică CSM Târgu Jiu și HC Zalău, alături de echipele clasate pe locurile 3-4 la turneul de promovare al Diviziei A, respectiv CSM Deva și Activ Prahova Ploiești. Cele patru echipe vor juca fiecare cu fiecare, primele două clasate urmând să evolueze în Liga Florilor în stagiunea viitoare. 

Pe lângă antrenamentele specifice, staff-ul echipei noastre a lucrat în această săptămână și la psihicul jucătoarele, afectat după finalul de sezon, în care unele echipe din campionat au avut o altfel de abordare a meciurilor, care a răsturnat ierarhia în clasament. Numai că această ”abordare” a declanșat furia suporterilor echipelor implicate în aceste partide suprinzătoare, dar și a FRH, care a sesizat comisiile de specialitate. Liviu Andrieș a explicat cum a decurs săptămâna premergătoare turneului de la Mioveni. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”E clar că sunt sentimente de frustrare, de supărare, pentru că noi toate punctele care le-am obținut, și am obținut 30 de puncte, le-am obținut pe teren. Ce s-a întâmplat în ultimele etape este dureros. E frustrant pentru că am avut de muncă în aceste zile cu fetele, pentru că ele au fost dărâmate din punct de vedere psihic și fizic, pentru că psihicul contează foarte mult.
Pe bună dreptate, fetele au avut impresia că li s-a furat munca pe care au făcut-o în acest campionat. Asta este, trebuie să avem puterea, și să ținem capul sus, să mergem înainte, să ne pregătim pentru acest turneu de baraj. Știm importanța acestui turneu de baraj, nu ne doream să fim acolo, dar am ajuns acolo și atunci va trebui să fim foarte pregătiți și montați. Se anunță un turneu destul de greu, pentru că se joacă trei jocuri în decurs de trei zile și este destul de complicat, mai ales că venim după un sezon destul de încărcat, în care am avut foarte multe jocuri și participarea în cupele europene, și acest lucru atârnă foarte mult în psihicul și fizicul fetelor. De aceea, prin discuțiile care le-am avut cu ele, am încercat să le montăm, să fie prezente și apte pentru acest turneu de baraj”.

Turneul de la Mioveni, care se desfășoară în perioada 24-26 mai, va fi deschis de duelul dintre CSM Târgu Jiu și Activ Ploiești. Gruparea prahoveană a terminat pe locul 2 în Seria A a Diviziei A și a mers la turneul play-off de promovare, acolo unde a terminat în primele 4 și a obținut dreptul de a juca la turneul de promovare în Liga Florilor. Liviu Andrieș le-a atras atenția handbalistelor sale că meciurile cu echipele din eșalonul secund trebuie tratate cu maximă seriozitate, pentru că ambele echipe, atât Deva, cât și Activ Ploiești, au în lot jucătoare cu experiență. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Ploiești și Deva sunt două echipe care își doresc în Liga Florilor, cu tradiție în handbalul românesc.Vor să facă o figură frumoasă. După cum știm, orice echipă de liga a doua își dorește să joace la nivelul primei ligi și atunci va trebui să fim foarte, foarte atenți. Au în componență jucătoare care au activat în Liga Florilor, cu ani mulți, și atunci orice neglijență din partea noastră și tratarea cu neseriozitate a acestor jocuri, a acestui turneu, va cântări. Va trebui să fim foarte pregătiți și motivați pentru a trata cu seriozitate și a câștiga aceste jocuri. Trebuie să ne îndeplinim obiectivul, iar la anul să activăm în continuare în Liga Florilor”.

LIGA FLORILOR MOL
EDIȚIA 2023-2024
TURNEU BARAJ MENȚINERE/PROMOVARE

MIOVENI, SALA SPORTURILOR
24-26 MAI 2024

LIVE PE TVR SPORT

VINERI, 24 MAI 2024
ORA 11.00

CSM TÂRGU JIU – CS ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI
ORA 14.00
HC ZALĂU – CSM DEVA

SÂMBĂTĂ, 25 MAI 2024
ORA 11.00
CSM TÂRGU JIU – CSM DEVA
ORA 14.00
HC ZALĂU – CS ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI

DUMINICĂ, 26 MAI 2024
ORA 11.00
CSM DEVA – CS ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI
ORA 14.00
CSM TÂRGU JIU – HC ZALĂU

Comment here