Handbal

CSM Târgu Jiu continuă campania de transferuri pentru Liga Florilor. Ana Cătălina Ciolan este noul pivot al CSM Târgu Jiu / INTERVIU Ana Ciolan

CSM Târgu Jiu își continuă campania de transferuri pentru Liga Florilor. Gruparea gorjeană și-a asigurat serviciile pivotului Ana Cătălina Ciolan. Handbalista în vârstă de 29 de ani, medaliată cu bronz în 2017 în Liga Florilor, a semnat cu formația din Târgu Jiu un contract valabil pentru sezonul 2022-2023. Ana a jucat sezonul recent încheiat pentru CSM Deva.

După ce le-au înregimentat pe Angela Cioca și Ekaterina Dhzukeva, oficialii echipei gorjene au parafat un nou transfer. Ana Cătălina Ciolan este noua jucătoare a echipei din Târgu Jiu. Ea evoluează pe postul de pivot.

Născută pe 29 septembrie 1992, Ana a început handbalul în orașul natal, la Vaslui, la Liceul cu Program Sportiv. A fost rapid remarcată în competițiile de junioare și selectată la Centru Național de la Râmnicu Vâlcea. Evoluțiile bune în perioada de juniorat de la Râmnicu Vâlcea au propulsat-o la echipa națională de junioare a României, unde a avut numeroase apariții și goluri marcate. De la Râmnicu Vâlcea a trecut în anul 2011 la HC Alba Sebeș, unde a făcut pasul la senioare. Evoluțiile de la Sebeș Alba i-au adus convocarea și la echipa națională de tineret a României. Cu HC Alba Sebeș a promovat în 2015 în Liga Florilor. Un an mai târziu a trecut sub comanda lui Gheorghe Tadici la HC Zalău, unde a jucat până în 2018. Cu echipa din Zalău a câștigat în 2017 medalia de bronz în Liga Florilor și a fost sfertfinalistă în Cupa EHF. Ana a semnat apoi cu Corona Brașov, unde a jucat în sezonul 2018-2019, după care a trecut la HCM Slobozia, pentru următorul sezon. În 2021 a ajuns la Deva, iar din vara acestui an este jucătoarea echipei CSM Târgu Jiu.

Imediat după ce a semnat cu CSM Târgu Jiu, Ana ne-a spus ce a determinat-o să aleagă echipa din Târgu Jiu și ce își dorește de la noul sezon de Liga Florilor.

Ana, îți spunem bun venit la Târgu Jiu!

Ana Ciolan: Vă mulțumesc. Sunt fericită că voi fi parte din proiectul handbalistic de la Târgu Jiu care a ajuns într-un timp atât de scurt în Liga Florilor și mă bucur să fac parte din familia CSM Târgu Jiu.

Din vara acestui an vei fi jucătoarea echipei CSM Târgu Jiu. Ce te-a determinat să faci acest pas?

Ana Ciolan: Am văzut la Târgu Jiu o echipă profesionistă, alcătuită din jucătoare cu caracter, jucătoare valoroase care au demonstrat prin prisma rezultatelor obținute că locul echipei este în prima ligă feminină.

Care este povestea trecerii tale la CSM Târgu Jiu?

Ana Ciolan: Când am fost contactată de cei de la Targu Jiu am fost încântată de propunerea de a mă alătura echipei, îmi plac provocările și am acceptat bucuroasă.

Cu ce gânduri vii la Târgu Jiu?

Ana Ciolan: Sunt foarte încântată de alegerea făcută. Este frumos, dar este si greu în Liga Florilor, va fi foarte mult de muncă. Sunt dornică de performanță, asa că îmi doresc să avem un parcurs cât mai bun în Liga Florilor.

Ce știi despre proiectul de aici? Cunoști jucătoarele ce fac parte din echipă?

Ana Ciolan: Un proiect ambițios din care mă bucur că voi face parte. Îmi doresc să reușim să ne atingem toate obiectivele propuse în noul sezon. Pe marea majoritate a fetelor le cunosc, am avut plăcerea să fiu colegă cu ele în cadrul altor echipe din Liga Florilor, iar pe unele dintre ele le-am avut ca și adversare de-a lungul timpului.

Un mesaj pentru fanii echipei CSM Târgu Jiu.

Ana Ciolan: Mă bucur că oamenii din Târgu Jiu iubesc acest sport și că au fost aproape de echipa lor de suflet. Îi invit să ne fie alături și în următoarea stagiune și îmi doresc să le răsplătim suportul prin jocuri cât mai bune si rezultate notabile în Liga Florilor. HAI CSM!

Nume: Ana Cătălina Ciolan
Data nașterii: Junioare
LPS Vaslui
CNOE Râmnicu Vâlcea
Senioare
2011 – 2016 HC Alba Sebeș
2016 – 2018 HC Zalău
2018 – 2019 Corona Brașov
2019 – 2020 HCM Slobozia
2021 – 2022 CSM Deva
2022 – CSM Târgu Jiu

Echipa Națională
2008–2010  România (junioare) 27 m / 44g
2010-2012   România (tineret)    25 m / 29g

Comment here