Handbal

CSM Târgu Jiu, parcurs magistral în Seria B a Diviziei A, cu 20 de victorii consecutive / CSU Reșița – CSM Târgu Jiu 23-36

CSM Târgu Jiu, parcurs magistral în Seria B a Diviziei A. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache a ajuns la 20 de victorii consecutive, după ce a trecut, în deplasare, în ultima etapă a sezonului, de CSU Reșița, scor 36-23, la pauză 17-11. CSM Târgu Jiu a încheiat seria cu punctaj maxim, 60 de puncte și cel mai bun atac din serie, cu 675 de goluri marcate.

Echipa din Târgu Jiu a avut un parcurs impecabil, fără greșeală, într-o serie pe care a dominat-o autoritar. Antrenate de Liviu Andrieș și Andrei Enache, handbalistele CSM Târgu Jiu au scris istorie și au transformat visul în realitate, promovarea în Liga Florilor. După ce și-a rezolvat problema promovării în Liga Florilor încă de la meciul cu principala contracandidată, U Cluj, CSM Târgu Jiu a țintit și un alt obiectiv. Gorjencele și-au propus să încheie sezonul cu victorii pe linie. Victoria de la Reșița a consemnat și îndeplinirea acestui obiectiv adițional. 

CSM Târgu Jiu a început bine partida de la Reșița și a deschis tabela prin Gabriela Frunză, iar Bianca Chiriță a făcut 2-0 pentru gruparea gorjeană. Gazdele au dat prima replică din meci, dar Ira Zinatullina a venit rapid cu două goluri în contul echipei din Târgu Jiu, pentru 4-1 în minutul 5. CSM Târgu Jiu punctează prin Valentina Toader și Florența Ilie și își dublează avantajul în minutul 10, scor 6-3. Echipa lui Andrieș își ține adversarul la distanță, scor 9-6 în minutul 15, după golul marcat de Anna Ivanenko. Iulia Andrei își trece și ea numele pe lista marcatoarelor, în timp ce Zinatullina duce scorul la 11-6. Pe fondul unei eliminări în tabăra echipei din Târgu Jiu gazdele înscriu de două ori la rând, dar, revenită pe teren, Florența Ilie înscrie de două ori în poarta gazdelor pentru 13-8, în timp ce Zinatullina menține avansul de cinci goluri pentru CSM Târgu Jiu, scor 14-9. Ioana Daniela Toader punctează pentru 15-10 în minutul 25 al confruntării de la Reșița. Finalul primei reprize aparține echipei noastre, care înscrie prin Anna Ivanenko și Ira Zinatullina. Scor la pauză, 17-11 pentru CSM Târgu Jiu.

Repriza secundă a început la fel ca și parte a jocului, cu Gabriela Frunză reușind un nou gol în poarta Reșiței. CSM apasă pe accelerație și înscrie gol după gol prin Bianca Stanca, Ira Zinatullina și Ioana Toader și ajunge la +10 în minutul 40, scor 21-11. Gorjencele nu fac rabat de la efort și se distanțează din ce în ce mai mult. Bianca Stanca este de neoprit în partea secundă, Pal Ceandani punctează și ea, iar scorul devine 29-15 la jumătatea reprizei secunde. Ioana Toader face 31-17 cu zece minute înainte de finalul meciului. Meci bun făcut de Gabriela Frunză, care mai pune două goluri în dreptul ei, iar Pal Ceandani și Anna Ivanenko duc scorul la 35-21 în minutul 55. Ioana Daniela Toader a marcat ultimul gol al CSM-ului în acest meci, gol care a încheiat campania de calificare pe prima scenă a handbalului românesc.

Ira Zinatullina, cu 7 goluri înscrise în poarta Reșiței, a fost din nou cea mai bună marcatoare din tabăra gorjeană. Ea a fost urmată de Bianca Stanca cu 6 reușite. Ioana Daniela Toader și Gabriela Frunză au contribuit și ele cu câte 5 goluri fiecare în victoria de la Reșița.

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: „A fost ultimul meci din acest campionat pe care l-am câștigat și la capătul căruia ne-am bucurat de ceea ce am realizat. Urmează câteva zile de liniște, după care vom începe munca pentru tot ceea ce presupune sezonul viitor. Le mulțumim tuturor celor care ne-au susținut încă de la început și îi așteptăm în continuare alături de noi”, ne-a declarat imediat după partidă antrenorul gorjean. 

CSM Târgu Jiu: Alina Ciuchiatu, Elena Marica Bercu, Cristina Popovici – Bianca Chiriță 1g, Bianca Stanca 6g, Andreea Olariu, Valentina Toader 1g, Anna Ivanenko 3g, Ira Zinatullina 7g, Gabriela Frunză 5g, Pal Ceandani 2g, Florența Ilie 4g, Iulia Andrei 2g, Ioana Daniela Toader 5g. Antrenori: Liviu Andrieș și Andrei Enache. 

Comment here