Baschet

CSM Târgu Jiu, în formulă restrânsă la Cupa României

CSM Târgu Jiu a primit, astăzi, acceptul DSP Gorj pentru a participa la meciurile din Cupa României. CSM Târgu Jiu va face deplasarea la Sibiu cu doar șapte jucători și antrenorul secund. Partidele se vor desfășura în perioada 10-13 noiembrie la Sala Transilvania.

Probleme foarte mari pentru CSM Târgu Jiu din cauza COVID-19. Ultima testare efectuată de baschetbaliștii de la CSM Târgu Jiu a fost una cu ghinion. Mai mulți jucătorii din cadrul lotului și din staff-ul echipei au fost depistați pozitiv. Aceștia vor intra în izolare pentru următoarele 14 zile.

O parte dintre componenții echipei antrenate de Claudiu Alionescu, care au ieșit negativ la testare, a primit acceptul să participe la competiția din Ardeal. Astfel, CSM Târgu Jiu se va prezenta la Cupa României într-o formulă restrânsă. Alexandru Berca, Camil Berculescu, Răzvan Bratoloveanu, Kevin Allen, Stefan Nikolici, Revaz Rogava și Darrien McClain sunt jucătorii care vor face deplasarea în Ardeal pentru confruntările din Cupa României. Alexandru Gliga, antrenorul secund al grupării gorjene va fi cel care va coordona echipa la Sibiu.

Din dorința de a respecta competiția, deși situația este una destul de dificilă în acest moment, oficialii grupării gorjene au luat decizia de a participa la confruntările din Cupa României. Antrenorul Claudiu Alionescu a declarat că echipa gorjeană nu poate emite pretenții prea mari la acestă competiție, din cauza problemelor mari de efectiv.

Claudiu, care este situația la echipa de baschet după ultima testare?

Claudiu Alionescu: Dacă la prima testare în ceea ce privește Cupa Românei am avut un singur jucător depisatat pozitiv, astazi, când au venit rezultatele celei de a doua testări am primit și veștile triste. Șase componenți ai echipei au fost depistați pozitiv. Am așteptat cu înfrigurare deciza DSP în ceea ce privește participarea noastră la această competiție. Din fericire, am primit acceptul de a participa chiar și în această formulă redusă.

Cum va fi pentru CSM Târgu Jiu competiția de la Sibiu în aceste condiții?

Claudiu Alionescu: Este clar că nu se mai poate pune problema din punct de vedere sportiv. Nu avem nici un jucător pe poziția 4. Avem un singur jucător pe poziția 5. Plus efortul celor 3 meciuri în 4 zile. Am decis să respectăm competiția și să participăm chiar și în aceste condiții foarte grele.

Grupa C / Sibiu
BC CSU Sibiu, SCM Timișoara, CSO Voluntari, CSM Târgu Jiu

Programul jocurilor din Grupa C

Marți, 10 noiembrie

SCM Timisoara – CSO  Voluntari – ora 16:00 – FRB TV
BC CSU Sibiu – CSM Târgu Jiu – ora 19:30 – FRB TV

Miercuri, 11 noiembrie

CSM  Târgu Jiu – SCM  Timişoara – ora 16:00
CSO Voluntari – BC CSU Sibiu – ora 19:30

Vineri, 13 noiembrie

CSO Voluntari – CSM Târgu Jiu – ora 16:00
CSU Sibiu – SCM Timişoara – ora 19:30

Comment here