Baschet

CSM Târgu Jiu – CSO Voluntari, duminică, 10 octombrie, ora 19.00 / Interviu cu Malik MORGAN despre venirea lui în România, primele impresii despre baschetul românesc şi meciul cu Voluntari

CSM Târgu Jiu se pregăteşte pentru un nou duel cu CSO Voluntari. După confruntarea din Cupa României, cele două echipe se vor înfrunta şi în campionat. Meciul contează pentru etapa a-3-a din Liga Naţională şi este programat pentru duminică, 10 octombrie, de la ora 19.00. Partida de la Târgu Jiu este şi o bună oportunitate pentru Malik Morgan, cel mai nou transfer al grupării gorjene, să debuteze în faţa propriilor suporteri.

Baschetbalistul american Malik Morgan a debutat pentru CSM Târgu Jiu în partida susţinută de formaţia din Târgu Jiu pe terenul celor de la CSM Oradea, meci în care Malik Morgan a bifat primele minute şi primele puncte pentru CSM Târgu Jiu. Malik Morgan se pregăteşte acum pentru debutul în faţa suporterilor de la Târgu Jiu, în meciul cu CSO Voluntari. Am stat de vorbă cu Malik Morgan despre venirea lui în România, primele impresii despre baschetul românesc şi despre meciul cu Voluntari.

INTERVIU MALIK MORGAN

 

Malik Morgan, în primul rând bine ai venit în orașul Târgu Jiu! Eşti pentru prima dată în România? Ai mai vizitat România? Cum ţi se pare oraşul? Ai apucat să-l vizitezi?

Malik Morgan: Mulţumesc şi bine v-am găsit!  Da, sunt pentru prima dată în România. Nu am mai fost niciodată în ţara dumneavoastră. Este un oraș mic, dar are minunile sale. Nu am apucat să vizitez prea multe locuri, dar îmi voi face timp şi pentru asta.

Ce te-a determinat să vii să joci pentru CSM Târgu Jiu?

Malik Morgan: Pentru mine este o nouă provocare, o nouă oportunitate să joc baschet, ceea ce îmi aduce o mare bucurie.

Cum te-au primit colegii?

Malik Morgan: Adrian Roşu a venit după mine la Bucureşti, iar colegii m-au primit foarte bine.

Care este impresia ta legată de noua ta echipă?

Malik Morgan: Mi-a lăsat o impresie plăcută. Văd o echipă de luptători și băieți dornici să câștige, dar și mulți jucători talentați.

Eşti la primul contact cu baschetul românesc. Ai urmărit meciul cu Craiova la Târgu Jiu, din tribună, apoi ai debutat la Oradea. Care sunt primele impresii despre baschetul românesc?

Malik Morgan: Da, este primul contact cu baschetul românesc. Am asistat la meciul împotriva Craiovei, ceea ce a fost greu de urmărit, pentru că nu puteam juca, dar am putut să văd unde mă încadrez în echipă, am putut să văd cum aș putea ajuta echipa. La Oradea, unde a fost primul meu joc oficial, ne-am luptat bine, dar până la urmă nu a fost suficient să câștigăm jocul. Cred că baschetul românesc este foarte competitiv și are foarte mulţi jucători buni, atât din afara ţării, dar şi jucători români foarte talenaţi.

Cu ce gânduri ai venit la Târgu Jiu? Care sunt obiectivele tale pentru acest sezon?

Malik Morgan: Am venit la Târgu Jiu pentru a juca, pentru a evolua cât mai bine. Voi încerca să ajut echipa și să concurez la un nivel înalt.

Eşti un jucător care poate evoluat pe poziţiile 1-2-3. Care post îţi place mai mult? Sau unde dai cel mai bun randament?

Malik Morgan: Sunt un tip de jucător foarte versatil, şi da, pot juca pe poziţile 1-2-3. Pot juca pe oricare post care ne oferă cea mai bună șansă de a câștiga jocul, pot rula bine pe oricare dintre aceste poziţii, pot să trag și să revin destul de bine. Voi juca orice este necesar şi unde este nevoie de mine în acest moment, în funcţie de cum decid antrenorii  şi voi face tot ce ţine de mine pentru a-mi ajuta coechipierii şi echipa.

Vine meciul cu Voluntari. Vei debuta şi în faţa suporterilor de la Târgu Jiu. Ai apucat să vorbeşti cu colegii de echipa din Voluntari? Cum crezi că va fi partida?

Malik Morgan: Va fi un meci greu. Simt că Voluntari vine gata să joace un baschet puternic și ar trebui să avem aceeași energie pentru o bătălie cu ei, pentru a scoate un rezultat pozitiv.

Un mesaj pentru fanii CSM Târgu Jiu?

Malik Morgan: Târgu Jiu, vă mulțumesc că m-ați primit cu brațele deschise și sper să avem un sezon de succes. Vă aşteptăm la sală şi vă mulțumim pentru sprijinul dumneavoastră.

Baschetbalsitul american, înalt de 1.93m, jucător de poziția 2, are 27 ani și se află la primul contact cu baschetul românesc. Malik Morgan, născut pe 31 ianuarie 1994, în River Ridge, Louisiana, a evoluat ultima dată în Cehia, pentru Olomucko. Morgan a mai jucat pentru Heroes Den Bosch, în Olanda.

Comment here