BaschetJuniori

Campionatul Naţional de Baschet Feminin U13 / Debut de sezon pentru tinerele baschetbaliste de la CSM Târgu Jiu

Noul sezon al Campionatului Naţional de Baschet Feminin U13 a debutat  în acest weekend cu primele turnee. Echipa de baschet feminin U13 a CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa E, alături de ACS Dan Dacian Bucureşti, Sportul Studenţesc şi CSS Nr. 6 Shooting Stars Bucureşti. Primul turneu din serie a fost organizat la Arena de Baschet din Bucureşti. Baschetbalistele pregătite de profesorul Laurenţiu Răuţ au pierdut ambele partide disputate în primul turneu, 33-51 cu ACS Dan Dacian şi 16-45 cu Sportul Studenţesc.

Tinerele baschetbaliste de la CSM Târgu Jiu au parte de o serie foarte dificilă, unde se luptă cu echipa campioană en-titre, ACS Dan Dacian şi cu o echipă cu tradiţie în baschetul feminin şi la acest nivel, Sportul Studenţesc. Elevele lui Laurenţiu Răuţ a făcut un meci bun contra celor de la ACS Dan Dacian, au condus o bună parte din meci, dar echipa din Bucureşti a reuşit pe final să întoarcă rezultatul. În ceea ce de a doua partidă, din cauza oboselii şi a unor accidentări în cadrul lotului, CSM Târgu Jiu a pierdut cu Sportul Studenţesc, scor 16-45.

Laurenţiu Răuţ, antrenor CSM Târgu Jiu U13: „Am jucat cu campioana en-titre, Dan Dacian, un meci pe care l-am condus până la jumătatea sfertului 3, după care lipsa de experiența și câteva greșeli majore, au făcut ca echipa bucureșteană sa întoarcă rezultatul. În cel de-al doilea meci, din păcate, nu am mai reușit să ținem ritmul datorită oboselii și a câtorva accidentări şi am pierdut la o diferență mult mai mare. Sperăm sa învățam din aceste greșeli și trebuie să ne schimbăm atitudinea în joc, dacă vrem să câștigăm următoarele meciuri”.

LOT CSM Târgu Jiu baschet feminin U13: Diana Nica, Iulia Rădulea, Maria Zamfirescu Rădulea, Sara Canavea, Iulia Bîtoancă, Carla Deaconu, Gabriela Uzuru, Giulia Ularu, Ilinca Oproiu, Mălina Popescu, Carla Sburlea, Ştefania Grivei, Alexia Drăguşin, Ştefania Guriţă. Antrenor: Laurenţiu Răuţ.

În celălalt meci din grupă, ACS Dan Dacian s-a impus în faţa echipei Sportul Studenţesc, scor 34-21.La acest turneu a lipsit echipa CSS Nr. 6 Shooting Stars Bucureşti. În cadrul formaţiei bucureştene au apărut câteva cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

Comment here