Baschet

CSM Târgu Jiu – CSM Galaţi 71-82. Juniorii Alexandru Mitu şi Flavius Toropu, debut la echipa de seniori a CSM Târgu Jiu

Baschetbaliştii CSM Târgu Jiu au disputat sâmbătă, 17 septembrie, cel de al doilea meci amical de pe teren propriu din presezon. Echipa pregătită de Claudiu Alionescu s-a confruntat tot cu CSM Galaţi, echipă cu care a jucat şi vineri seara. Echipa din Galaţi s-a impus şi în meciul de sâmbătă seara, scor 82-71. Juniorii Alexandru Mitu şi Flavius Toropu au debutat la echipa de seniori a CSM Târgu Jiu.

După eşecul suferit vineri seara, baschetbaliştii grupării gorjene au început mai bine meciul doi de verificare şi la capătul primelor 10 minute de joc, după un prim act în care cele două echipe au alternat la conducere, echipa lui Claudiu Alionescu avea un avans de o posesie pe tabelă, scor 15-13. 

Actul doi a fost unul extrem de spectaculos, gustat din plin de publicul spectator prezent în Sala Sporturilor. A fost un sfert doi în care cele două echipe au jucat mai mult pe faza de atac, au lăsat garda jos în apărare, aspect rezultat din numărul mare de puncte înscrise. Ceva mai inspiraţii însă sub panou au fost gălăţenii, care s-au impus în actul doi cu 30-21. Astfel, la pauza mare, CSM Galaţi avea +7 pe tabelă, scor 43-36. 

CSM Târgu Jiu a revenit de la cabine cu gândul de recupera din diferenţă, dar fără sorţi de izbândă. Mai mult, echipa din Galaţi a câştigat actul 3 cu 19-16 şi a urcat la +10 pe tabelă la finalul actului trei, scor 62-52. Elevii lui Alionescu au forţat în actul decisiv şi s-au apropiat la un moment dat la doar un punct de echipa oaspete. Băieţii lui Alionescu nu au mai avut însă luciditatea necesară pe final de meci să întoarcă scorul pe tabelă. Claudiu Alionescu a decis să le ofere şansa debutului şi juniorilor din lot. Mitu şi Toropu şi-au făcut astfel debutul la seniori. Oaspeţii s-au impus la limită în ultimul act, scor 20-19, iar la general echipa lui Florin Nini a câştigat cu 82-71. 

Americanul Dylan Frye a fost cel mai bun om al gorjenilor, cu 18 puncte marcate, fiind urmat Shamiel Stevenson cu 15p şi Tyler Creammer, cu 10 puncte. Căpitanul Porter Troupe nu a jucat în acest meci, fiind uşor accidentat după partida de vineri. El a luat loc pe banca tehnică a echipei.

Claudiu Alionescu a declarat la finalul meciului că a fost mulţumit de atitudinea elevilor săi din acest meci, dar, din păcate, mingile pierdute au făcut diferenţa în acest meci. Alionescu speră să remedieze în cel mai scurt timp problemele sesizate pe parcursul celor două meciuri de verificare din Sala Sporturilor. 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan 3p, Alexandru Berca 3p, Shamiel Stevenson 15p, Dylan Frye 18p, Răzvan Pavel, Bogdan Penciu 3p, Camil Berculescu 8p, Andreiy Agafonov 4p, Andrei Gheorghe, Tyler Creammer 10p, Flavius Toropu, Alexandru Mitu 2p, Octavian Ilie 5p. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga. 

Partida de sâmbătă seara a consemnat şi debutul celor doi juniori cooptaţi în lot în această vară, Alexandru Mitu şi Flavius Toropu. Claudiu Alionescu le-a acordat credit celor doi tineri baschetbalişti gorjeni, care au fost primiţi cu mult entuziasm de publicul din tribună. Mai mult, Alexandru Mitu, la debutul său în tricoul CSM Târgu Jiu a reuşit să îşi treacă numele pe lista marcatorilor. A marcat un coş de două puncte, reuşită aplaudată de spectatorii din Sala Sporturilor. La finalul jocului, cei doi juniori au fost felicitaţi de antrenor, dar şi de căpitanul echipei Porter Troupe.

Flavius Andrei Toropu
Nr. 77
Data naşterii: 27.04.2005

Loc: Târgu Jiu
Post: Extremă
Înălţime: 1,98m

Alexandru Mitu
Nr. 88
Data naşterii: 15.04.2005

Loc: Târgu Jiu
Post: Coordonator de joc
Înălţime: 1,80m

Cei doi tineri baschetbalişti gorjeni în noul echipament al grupării gorjene(foto jos). Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu va începe sezonul în haine noi. Tricourile de joc au un desen stilizat al celebrelor opere ale lui Constantin Brâncuşi.

Comment here