Atletism

Alina Dumitrița-Butnariu, argint cu echipa la 6000 de m, la CN de Cros. Gorjencele au luat și bronzul la 8000 de m

Atleta cu dublă legitimare la CSM Târgu Jiu și CS Pandurii, Alina Dumitrița-Butnariu, a cucerit medalia de argint pe echipe la tineret feminin, pe distanța de 6000 de m, la Campionatul Național de Cros pentru seniori, tineret și juniori, desfășurat la Giroc, în județul Timiș.

Sportivele pregătite de antrenorul Ion Bură, Alina Dumitrița-Butnariu, Mihaela Cepoi, Catinca Pătrașcu și Maria Belgun, au terminat cursa pe locul doi și au intrat în posesia medaliilor de argint.

Proba a fost câștigată de echipa CSU Poli Timișoara, în timp ce pe poziția a treia au sosit atletele de la CSS Botoșani.

„Am venit pe locul 2 cu echipa, mi-a fost puțin mai greu la acest concurs, dar am reușit în cele din urmă să ne clasăm pe podium”, a declarat la puțin timp după terminarea cursei, Alina Dumitrița.

Pentru Alina Dumitrița- Butnariu a fost ultimul concurs din acest an. Sportiva urmează să înceapă pregătirea pentru competițiile de sală, care vor avea loc în luna ianuarie a anului viitor.

După argint la 6000 de m, pentru atletele de la Târgu Jiu, antrenate de Ionuț Bură și Viorica Dima, a urmat bronzul la proba de 8000 de m feminin senioare. Echipa formată din Maria Mihaela Cioveie, Alexandra Corina Cotenciu, Elena Cristina Popa și Andreia Ionela Marin a terminat competiția pe locul trei. Aurul la această probă a fost adjudecat de CSM Craiova, în timp ce argintul le-a revenit sportivelor de la CSM Cluj Napoca.

Competiția, organizată de către Federația Română de Atletism, s-a desfășurat la Giroc, în județul Timiș. Au participat 141 de atleți, 60 la feminin și 81 la masculin de la 42 de cluburi.

Comment here