Baschet

CSM Târgu Jiu a pierdut primul meci din Cupa României. CSM Târgu Jiu – CSU Sibiu 58-72

CSM Târgu Jiu a pierdut cu CSU Sibiu, primul meci din cadrul Grupei E din Cupa României. Sibiul s-a impus cu 72-58. Duminică, 2 octombrie, de la ora 19.00, CSM Târgu Jiu va disputa al doilea meci din grupă, cu SCM OHMA Timișoara.

În prima fază a Cupei României, CSM Târgu Jiu s-a deplasat la Mediaș, acolo unde s-au disputat meciurile din grupa în care a fost repartizată gruparea gorjeană. Meciul cu CSU Sibiu, în calitate de echipă gazdă, a fost unul foarte echilibrat în cea mai mare parte a sa. Cele două echipe au trecut rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj. Sibiul a gestionat însă mai bine ultimele minute de joc și a reușit victoria. 

Dylan Frye, de la linia de libere, a fost cel care a deschis tabela în sala de la Mediaș. Sibiul a replicat prin tripla lui Mirel Dragoste, însă căpitanul gorjenilor, Porter Troupe vine și el cu prima reușită de 3p în dreptul echipei lui Claudiu Alionescu. Începutul de meci este echilibrat, menținut de reușitele lui Tyler Creammer , scor 6-6. CSM Târgu Jiu are câteva minute bune de joc și înscrie prin Shamiel Stevenson, Camil Berculescu, Dylan Frye și Tyler Creammer, din nou de linia de libere, iar gruparea gorjeană conducea cu 14-8. Sibiul se apropie la o posesie, dar vine o nouă reușită de 3p a lui Porter Troupe și tabela indica 17-12 pentru CSM Târgu Jiu. Finalul primei părți le-a aparținut tot elevilor lui Claudiu Alionescu, care au dat ultima lovitură a actului de debut prin Andrei Bărăgan, care încheie sfertul cu un coș de 3p. 20-12 pentru CSM Târgu Jiu la finalul primelor 10 minute de joc. 

Sfertul doi începe cu două reușite în dreptul Sibiului, dar Agafonov menține CSM-ul la 5 puncte distanță, scor 22-12 pentru CSM Târgu Jiu. Sibiul se apropie din nou la o posesie, dar vine un nou coș de 3p a lui Porter Troupe, pentru 25-20. Sibiul reușește să egaleze și chiar să treacă în avantaj, 27-25, dar Andrei Bărăgan, cu un coș de 3p, o readuce pe CSM Târgu Jiu în avantaj, 28-27 pentru băieții lui Alionescu, iar Dylan Frye face 30-27. Este rândul Sibiului să revină la conducere, 34-30. CSM Târgu Jiu nu cedează și egalează, 34-34, după reușitele semnate Shamiel Stevenson și Dylan Frye, scor cu care se intră la cabine. 

Primii care marchează după pauza mare sunt gorjenii, care punctează prin Octavian Ilie, în timp ce Porter Troupe menține avansul de 2 puncte al gorjenilor, după două libere, scor 38-36. Tot două puncte avans pentru gruparea gorjeană și după coșul lui Tyler Creammer, scor 40-38. Sibiul răstoarnă tabela și revine la conducere, scor 44-40. Gorjenii găsesc resurse și egalează din nou prin Shamiel Stevenson și Camil Berculescu, scor 44-44 la jumătatea sfertului trei. Sibienii prind câteva acțiuni bune și se desprind la 52-44. Ultima acțiune a sfertului 3 aparține lui Shamiel Stevons care reduce din diferență, scor 52-45 pentru sibieni înainte de actul decisiv. 

Andriy Agafonov deschide sfertul patru pentru 52-47, dar Sibiul ajunge la +11 pe tabelă, scor 58-47. Seria sibienilor este întreruptă de Dylan Frye, cu un coș de 3p. Andrei Gheorghe vine și el cu un coș de 3p și reaprinde speranțele în tabăra gorjeană, scor 58-53 pentru Sibiu. Dylan Frye înscrie 5p consecutive și CSM Târgu Jiu se apropie la doar 3 puncte de Sibiu, care conducea cu 61-58. Ultimele minute aparțin însă sibienilor care au un run de 11-0 și închid meciul la 72-58. 

Claudiu Alionescu pune rezultatul pe seama problemelor din atac, acolo unde se pare că CSM Târgu Jiu are câteva probleme de rezolvat.

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Este frustrant să pierzi 14 puncte în situația în care tot meciul a fost sub echilibru. Este evident faptul că avem mari probleme în atac. Este al doilea meci consecutiv când marcăm în jur de 60 de puncte. Iar asta se datorează în primul rând faptului că am reușit „performanța” să terminăm meciul cu doar 6 assisturi”.

Claudiu Alionescu a făcut referire și la partida de duminică, cu SCM Timișoara. 

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Urmează Timișoara, o echipă de un alt calibru. Cu un joc mult mai așezat și elaborat, în care trebuie să dăm drumul la minge, la un joc colectiv, vom putea scoate un rezultat bun. Dar dacă nu vom da drumul la minge și vom încerca doar acțiuni individuale cu siguranță nu vom avea nici o șansă”.

Dylan Frye a fost cel mai bun marcator al CSM Târgu Jiu, cu 15 puncte, fiind urmat de căpitanul Porter Troupe, cu 11 puncte. Dintre jucătorii români, Andrei Bărăgan a fost cel mai prolific, cu 6 puncte reușite. 

CSM Târgu Jiu – CSU Sibiu 58-72 (20-12, 14-22, 11-18, 13-20)

CSM Târgu Jiu: Dylan Frye 15p, Porter Troupe 11p, Shamiel Stevenson 7p, Andrei Bărăgan 6p, Tyler Creammer 6p, Camil Berculescu 4p, Andriy Agafonov 4p, Andrei Gheorghe 3p, Octavian Ilie 2p, Bogdan Penciu, Alexandru Berca, Răzvan Pavel. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga. 

Comment here