Baschet

CSM Târgu Jiu a pierdut pe terenul campioanei. U BT Cluj Napoca – CSM Târgu Jiu 92-62

Echipa de baschet seniori a CSM Târgu Jiu a pierdut duelul cu echipa campioană, U BT Cluj Napoca. Într-un meci din etapa a-6-a din Liga Naţională, în BT Arena din Cluj, echipa gazdă s-a impus cu 92-62. Pentru gruparea gorjeană cel mai bun marcator a fost Dylan Frye, cu 17 puncte înscrise. El a fost urmat de Thomas Kottas, care a avut 13 puncte. Jucătorul grec şi-a făcut astfel debutul pentru CSM Târgu Jiu. 

După o pauză destul de lungă, baschetbaliştii gorjeni au revenit pe parchet într-un meci oficial. CSM Târgu Jiu s-a deplasat în Ardeal pentru dificila confruntare cu echipa campioană, U BT Cluj-Napoca.  

CSM Târgu Jiu a început meciul din BT Arena cu următorul ”5”: Dylan Frye, Xavier Cannefax, Andrei Gheorghe, Camil Berculescu şi Andriy Agafonov. Gazdele au început bine partida şi au ajuns la 9-0 pe tabelă, iar gorjenii au cerut primul time-out al meciului. Baschetbaliştii gorjeni au reacţionat, reuşind un parțial de 7-2, moment în care Clujul conducea cu 13-7. La jumătatea primului sfert, pe parchet a intrat grecul Thomas Kottas, care şi-a făcut astfel debutul pentru CSM Târgu Jiu. Pe finalul primei părţi, grecul şi-a trecut şi numele pe lista marcatorilor. Dylan Frye a remarcatul primei părţi a meciului, însă după primele zece minute, U-BT conducea cu 21 la 15.

Sfertul doi a început tot cu echipa din Cluj la cârma jocului, iar diferența de pe tabelă a mai crescut puţin, dar Octavian Ilie şi Camil Berculescu au redus din diferenţă, scor 33-25 pentru clujeni. Dylan Frye a avut o evoluţie bună şi în sfertul doi, iar Thomas Kottas şi-a făcut, din nou, simţită prezenţa sub panou. Sfertul doi a fost destul de echilibrat, adjudecat cu 22-19 de clujeni. La pauză, scorul era 43 la 34 pentru U-BT Cluj-Napoca.

La începutul reprizei secunde, căpitanul Porter Troupe a reuşit să înscrie de la distanţă, iar antrenorul ardelenilor a cerut time-out. La reluare, Porter Troupe a mai dat un coș de la distanță, iar CSM Târgu Jiu s-a apropiat la doar trei puncte: 43-40. A urmat însă o perioadă extrem de bună pentru echipa din Cluj, care s-a distanţat constant pe tabelă. Clujenii au terminat sfertul trei cu 25-11. Prin urmare, înainte de actul decisiv, scorul a devenit 68 la 45.

În ultimul act al întâlnirii de la Cluj, Xavier Cannefax, Andriy Agafonov şi Thomas Kottas au fost cei mai activi jucători ai CSM-ului. A fost un sfert câştigat tot de echipa gazdă, cu 24-17. S-a terminat 92-62. 

Porter Troupe: ”A fost un meci foarte greu, cu cea mai bună grupare din România. Echipa noastră a jucat bine vreo 25 de minute, însă echipa din Cluj s-a dovedit a fi mult mai puternică, mai ales pe teren propriu. Sunt mulțumit de felul în care am luptat timp de trei sferturi din meci. Este clar că mai avem mult de lucru. Din păcate, am pierdut, dar am văzut un debut bun al lui Thomas Kottas cu procentaje bune pentru un meci de debut”.

Cel mai bun om al grupării gorjene a fost Dylan Frye, care a totalizat 17 puncte, 3 recuperări şi 3 pase decisive. La debutul său pentru gruparea gorjeană, grecul Thomas Kottas a petrecut aproape 30 de minute pe parchet, timp în care a reuşit 13p, o pasă decisivă şi numai puţin de 12 recuperări, fiind cel mai bun de pe teren la acest capitol. Xavier Cannefax a terminat meciul cu 9 puncte, o recuperare şi 3 pase decisive. Andriy Agafonov a strâns 7 puncte, 3 rec şi 3 pase decisive. Căpitanul Porter Troupe a contribuit cu 6p, 2 rec şi o pasă decisivă. Octavian Ilie a avut 3p, Bogdan Penciu tot 3p, dar şi două recuperări. Camil Berculescu a înscris 2p şi a mai strâns 2 recuperări şi un asist. Andrei Gheorghe a totalizat 2p, 2rec şi două pase decisive. Au evoluat în acest meci şi Alexandru Berca şi Andrei Bărăgan, fără a-şi trece însă numele pe lista marcatorilor. Shamiel Stevenson nu a fost folosit în acest meci din cauza unor probleme medicale de ultim moment.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
EDIȚIA 2022-2023
Etapa a-6-a
Cluj, BT Arena
Vineri, 18.11.2022 / Ora 18.00
Live FRBTV
U BT Cuj Napoca – CSM Târgu Jiu 92-62(21-15, 22-19, 25-11, 24-17)

Etapa viitoare, pe 26 noiembrie, CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu, cu FC Argeş Piteşti.

Comment here