Baschet

CSM Târgu Jiu a câștigat Cupa Timișoara. CSM Târgu Jiu – SCM Timișoara 83-77. Davitkov: „Suntem pe un drum bun, iar pe victoria de astăzi trebuie să clădim”

CSM Târgu Jiu a câștigat Cupa Timișoara NetBet, ediția 2021, după ce a trecut și de formația gazdă, SCM Timișoara, scor 83-77. Pentru echipa antrenată de Jordanco Davitkov a fost cea de a doua victorie din presezon. Gorjenii vor juca pe 24 septembrie în primul tur din Cupa României, la Târgu Jiu, cu CSO Voluntari.

Pentru CSM Târgu Jiu, turneul de la Timișoara a fost unul extrem de util, în care staff-ul tehnic a încercat să pună la punct anumite aspecte în jocul echipei, în condițiile în care la acest turneu au lipsit doi jucători, Camil Berculescu și Ahmed Bashir, în timp ce Octavian Ilie nu a jucat decât o repriză cu Timișoara. În ciuda acestor probleme de lot, CSM Târgu Jiu a reușit să se impună în ambele partide din Sala „Constantin Jude” din Timișoara în cadrul turneului organizat de echipa bănățeană. În primul meci, gorjenii s-au impus în fața selecționatei americane OBS Euro Tour USA Team, scor 106-98. În cel de al doilea meci, formația antrenată de Jordanco Davitkov, a reușit să treacă și de formația gazdă, SCM Timișoara, scor 83-77, pe sferturi: 19-14, 17-32, 22-20, 19-17.

Porter Troupe, căpitanul echipei gorjene, a fost cel mai bun om al meciului cu 29 de puncte marcate.

Jordanco Davitkov și-a felicitat jucătorii pentru jocul prestat în fața echipei bănățene și crede că CSM Târgu Jiu, din punct de vedere al exprimării în teren, este pe un trend ascendent.

Jordanco Davitkov, antrenor principal CSM Târgu Jiu: „Le-am spus jucătorilor și după meciul de ieri, că trebuie să ne menținem jocul la un nivel ridicat. Timișoara este o echipă bună, cu un joc colectiv foarte bun, astfel că apărarea trebuie să fie la un nivel ridicat. Mă bucur că am reușit acest lucru în acest meci, plus că am avut și câțiva jucători foarte inspirați din punct de vedere ofensiv. Am jucat și fără trei jucători, doi încă de la începutul turneului, iar Ilie de la pauză nu a mai putut continua. Am făcut un meci foarte bun în apărare în a doua jumătate, când am controlat jocul, iar pentru asta merită felicitați jucătorii. Nu vrem să ne îmbătăm cu apă rece, am câștigat doar o competiție amicală, iar greul abia acum începe, cu Cupa României. Una peste alta, suntem pe un drum bun, iar pe victoria de astăzi trebuie să clădim”.

CSM TÂRGU JIU: Kevin Allen 25p, Andrei Bărăgan, Brandon Sly 21p, Porter Troupe(c) 29p, Remus Răceanu, Răzvan Pavel, Stefan Glogovac 6p, Andrei Gheorghe 2p, Alexandru Berca, Mihai Bădiță, Octavian Ilie. Antrenor principal: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu și Alexandru Gliga.

Comment here