BaschetJuniori

CN U18 Baschet Feminin / Turneu 7-Semifinal, 20-21 aprilie, Târgovişte / CSM Târgu Jiu U18, victorie clară cu Unirea Iaşi, scor 77-48 / Gorjencele, tot mai aproape de Turneul Final A

Debut în forţă pentru echipa de baschet feminin U18 a CSM Târgu Jiu în cadrul turneului de la Târgovişte. Baschetbalistele pregătite de Toma Popescu au trecut în prima zi a turneului de CSS Unirea Iaşi, scor 77-48. Cu această victorie, CSM Târgu Jiu U18 şi-a asigurat calificarea la Turneul Final B, dar gorjencele vor calificarea la Turneul Final A. 

Formația pregătită de profesorul Toma Popescu s-a deplasat la Târgoviște, pentru meciurile retur din cadrul turneului 7 Semifinal. CSM Târgu Jiu U18 face parte din Grupa A3, alături de CSS Unirea Iași, CSS CSM Târgoviște și CSS Sfântu Gheorghe. Pentru a fi sigură de calificarea la Turneul Final B, CSM Târgu Jiu avea nevoie de o victorie cu Unirea Iaşi. Gorjencele s-au impus fără probleme în faţa echipei din Moldova, scor 77-48, într-un meci pe care l-a dominat autoritar.

Toma Popescu, antrenor CSM Târgu Jiu U18: ”Meciul cu echipa din Iași s-a desfășurat într-o singură direcție, cu fetele noastre care nu le-au dat nicio șansă oponentelor de la Iaşi. Am rulat tot lotul avut la dispoziție. Fetele au jucat ceva mai relaxat astăzi, dar mâine ne așteaptă două meciuri mult mai grele. Vom vedea dacă vom putea menține un ritm la fel de bun. Dar aşa cum vă mai spuneam şi cu alte ocazii, eu cred că aceste fete au potențial pentru a ajunge la Turneul Final A”.

CSM Târgu Jiu și-a făcut calculele pentru a ajunge la Turneul Final A. ”Pentru a ajunge la Turneul Final A, trebuie să trecem de Sfântu Gheorghe la o diferență mai mare de 11 puncte. Trebuie să facem un meci perfect”, a adăugat antrenorul Toma Popescu.

CSM Târgu Jiu: Casiana Spineanu, Ștefania Ardereanu, Teodora Țîrcă, Ștefania Buju, Ana Encescu, Ștefania Ghimbășanu, Ada Moescu, Daria Berca, Miruna Rădescu, Bianca Nica, Carla Surcel. Preparator: Patrick Toma. Antrenor: Toma Popescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U18 BASCHET FEMININ
Târgoviște – 20-21 aprilie 2022
Sala ”Ioan Valerian” Târgoviște

Grupa A3 / Turneu 7 / Semifinal
20.04.2022 Ora 15.00 CSM Târgu Jiu – CSS Unirea Iași 77-48
21.04.2022 Ora 10.30 CSM Târgu Jiu – CSS CSM Târgoviște
21.04.2022 Ora 16.00 CSM Târgu Jiu – CSS Sfântu Gheorghe

Comment here