BaschetJuniori

CN U18 Baschet Feminin / Turneu 7-Semifinal, 20-21 aprilie, Târgovişte / CSM Târgu Jiu U18 s-a calificat la Turneul Final B

Echipa de baschet feminin U18 a CSM Târgu Jiu a încheiat seria meciurilor din cadrul turneului de la Târgoviște cu o victorie și două înfrângeri. Timp de două zile, pe 20 și pe 21 aprilie, formația pregătită de profesorul Toma Popescu a disputat meciurile retur din cadrul turneului 7 Semifinal. CSM Târgu Jiu U18 a fost repartizată în Grupa A3, alături de CSS Unirea Iași, CSS CSM Târgoviște și CSS Sfântu Gheorghe. În urma bilanțului înregistrat după cele două turnee din Grupa A3, CSM Târgu Jiu s-a calificat în următoarea fază a competiției, la Turneul Final B, care va avea loc în perioada 11-15 mai. 

Baschetbalistele pregătite de Toma Popescu au trecut în prima zi a turneului de la Târgoviște, de CSS Unirea Iaşi, scor 77-48. Victoria obținută în fața echipei din Moldova a asigurat echipei U18 a CSM Târgu Jiu calificarea la Turneul Final B. 

În a doua zi a turneului, CSM Târgu Jiu a fost foarte aproape de un rezultat mare în fața unei echipe care a câștigat titlul la această categorie de vârstă, CSM Târgoviște. S-a terminat 51-48 pentru echipa din Târgoviște, într-o partidă extrem de echilibrată, pierdută la mare luptă de baschetbalistele de la Târgu Jiu. Meciul s-a decis în ultimele secunde de joc și doar ghinionul a făcut ca meciul să nu intre în prelungiri. 

În ultima partidă a turneului, CSM Târgu Jiu avea nevoie de o victorie la 11 puncte în fața echipei CSS Sfântu Gheorghe, pentru a ajunge la Turneul Final A. Poate și un pic obosite după efortul depus în primul meci al zilei, dar și marcate de modul în care au pierdut partida cu Târgoviște, fetele lui Toma Popescu au cedat în fața echipei din Sfântu Gheorghe, scor 51-60. Chiar dacă nu a reușit calificarea la Turneul Final A, Toma Popescu s-a declarat mulțumit de evoluția echipei sale. Antrenorul gorjean și-a felicitat jucătoarele și consideră că elevele sale au făcut cel mai bun turneu din acest sezon. 

Toma Popescu, antrenor CSM Târgu Jiu U18: ”Deși fetele au jucat foarte bine, adversarele au avut un plus de eficiență la aruncările din acțiune. Rămânem cu consolarea că am făcut cel mai bun turneu al nostru din acest sezon. Felicit fetele pentru felul în care au abordat fiecare meci și sunt sigur că progresul văzut la acest turneu se va reflecta și în meciurile de la Turneul Final B”.

CSM Târgu Jiu: Casiana Spineanu, Ștefania Ardereanu, Teodora Țîrcă, Ștefania Buju, Ana Encescu, Ștefania Ghimbășanu, Ada Moescu, Daria Berca, Miruna Rădescu, Bianca Nica, Carla Surcel. Preparator: Patrick Toma. Antrenor: Toma Popescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U18 BASCHET FEMININ
Târgoviște – 20-21 aprilie 2022
Sala ”Ioan Valerian” Târgoviște

Grupa A3 / Turneu 7 / Semifinal
20.04.2022 Ora 15.00 CSM Târgu Jiu – CSS Unirea Iași 77-48 
21.04.2022 Ora 10.30 CSM Târgu Jiu – CSS CSM Târgoviște 48-51
21.04.2022 Ora 16.00 CSM Târgu Jiu – CSS Sfântu Gheorghe 51-60

Comment here