BaschetJuniori

CN Baschet Feminin U13 / CSM Târgu Jiu U13 a terminat Grupa 4 pe primul loc și s-a CALIFICAT la TURNEUL FINAL

Iepurașul de paște a fost foarte darnic în acest an, iar sărbătorile pascale vor fi mult mai frumoase pentru cea mai mică grupă de sportive a clubului din Târgu Jiu, Grupa U13 baschet feminin, care a obținut o performanță de excepție, calificarea la Turneul Final. La doar trei ani de la înființarea clubului, proiectul juvenil a început să dea roade la clubul gorjean. Micuțele baschetbaliste pregătite de profesorul Laurențiu Răuț au avut un sezon de excepție și au reușit să se califice între cele mai bune 12 echipe din țară la categoria lor de vârstă. 

Continuă sezonul excepţional al echipei de baschet feminin U13 a CSM Târgu Jiu. Cu patru victorii extrem de clare în cele două turnee semifinale, desfășurate la Târgu Jiu și Târgu Mureș, CSM Târgu Jiu s-a calificat la Turneul Final. Fetele lui Laurențiu Răuț au dominat autoritar Grupa a-4-a și au terminat pe primul loc, un cadou cum nu se poate mai frumos de sărbătorile de Paște. Talentatele și ambițioasele baschetbaliste de la U13 au crezut în șansa lor, au jucat de la egal la egal cu echipe de renume din țără și au reușit o calificare pe deplin meritată, pentru care au muncit din greu, atât la antrenamente, cât și pe terenul de baschet, acolo unde s-au dovedit a fi mai bune decât adversarele lor.  

Vă reamintim că în turneul de la Târgu Jiu, CSM Târgu Jiu s-a impus categoric în faţa celor de la ACS Gladius Târgu Mureș, scor 75-15, şi în faţa grupării LT Lucian Blaga Reghin, scor 71-28. Fetele lui Laurenţiu Răuţ au repetat evoluţiile foarte bune şi în confruntările de la Târgu Mureş. În primul meci, gorjencele au trecut fără probleme de echipa gazdă, ACS Gladius Târgu Mureș, scor 65-24. După victoria cu Gladius Târgu Mureș, echipa noastră era deja calificată la Turneul Final, dar elevele lui Laurențiu Răuț au vrut să termine grupa cu victorii pe linie. Astfel, jucătoarele de la Târgu Jiu au abordat la victorie și ultimul joc, cu echipa din Reghin, de care a trecut cu 48-29. Laurențiu Răuț și-a felicitat elevele pentru această performanță și le-a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în bunul mers al grupei pe care o antrenează.

Laurențiu Răuț, antrenor CSM Târgu Jiu U13: „În primul rând vreau să le felicit pe aceste minunate fete, pentru că au terminat grupa semifinală pe primul loc, neînvinse. Vreau să vă spun că sunt foarte mândru de aceste fete și sunt convins că vom face o figură cât mai bună la Turneul final. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi, de această echipă și au crezut în aceste fete, celor din conducerea CSM Târgu Jiu, conducerii CNTV, părinților și nu în ultimul rând colegei mele, Adina Pop”.

CSM Târgu Jiu: Diana Nica, Iulia Rădulea, Maria Zamfirescu Rădulea, Iulia Batoancă, Carla Deaconu, Dana Alexia, Gabriela Uzuru, Giulia Ularu, Sara Canavea, Ilinca Oproiu, Teodora Sarcină, Antonia Tetileanu. Antrenor: Laurențiu Răuț.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U13 BASCHET FEMININ
Târgu Mureș – 21 aprilie 2022
Sala – Școala ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Mureș
Grupa 4 / Turneu 6 / Semifinal
21.04.2022 Ora 09.00 CSM Târgu Jiu – ACS Gladius Târgu Mureș 65-24
21.04.2022 Ora 13.00 CSM Târgu Jiu – LT ”Lucian Blaga” Reghin 48-29

Comment here