Baschet

CN U15 Feminin. CSM Târgu Jiu, în semifinalele Turneului Final Grupa Valoare B! Parcurs perfect în Grupa 1. REZULTATE

Echipa de baschet feminin U15 a CSM Târgu Jiu a câștigat toate cele trei meciuri din Grupa 1 din cadrul Turneului Final Grupa Valoare B și s-a calificat în semifinalele competiției. CSM Târgu Jiu a câștigat Grupa 1 și va juca în penultimul act al turneului cu ocupanta locului 2 din Grupa 2, care se va decide în urma duelului dintre CSS Gloria Arad și ACS Hoya KSE Târgu Secuiesc. Partida din semifinale se va disputa sâmbătă, 2 martie, de la ora 17.00. 

*În perioada 29 februarie-3 martie, în județul Cluj, la Dej, are loc Turneul Final Grupa Valoare B. Echipa pregătită de Laurențiu Răuț a fost repartizată în Grupa 1 și s-a duelat cu CSM Mediaș, CS Universitatea Cluj-Napoca și CSM Sportul Studențesc București.

Parcurs perfect în grupă pentru tinerele baschetbaliste de la CSM Târgu Jiu. Echipa pregătită de Laurențiu Răuț a trecut de CSU Cluj Napoca, scor 38-27, în primul meci al turneului. A fost o partidă care s-a desfășurat într-o notă de dominare a echipei lui Laurențiu Răuț. Gorjencele au început excelent turneul, cu o victorie în fața unei echipe destul de puternice. Defensiva a fost punctul forte al echipei noastre în meciul cu ardelencele de la Cluj. CSM Târgu Jiu și-a continuat jocul bun și în meciul doi, contra bucureștencelor de la Sportul Studențesc. Oltencele au controlat fără probleme partida și s-au impus la peste 20 de puncte, scor 72-50. Cu un moral excelent după două victorii clare, CSM Târgu Jiu a câștigat și confruntarea cu CSM Mediaș. La capatul unui meci dominat categoric, gorjencele s-au impus cu 60-22. Astfel, cu cele trei victorii obținute, CSM Târgu Jiu a câștigat Grupa 1 și s-a calificat în semifinalele competiției. Tinerele baschetbaliste ale clubului nostru au intrat în lupta pentru locurile 1-4 la acest turneu și indiferent de ceea ce se va întâmpla în ultimele două zile la Dej, CSM Târgu Jiu va termina Campionatul Național între primele 12 echipe din România la această categorie de vârstă.

În penultimul act al Turneului Final Grupa Valoare B, CSM Târgu Jiu va juca cu ocupanta locului 2 din Grupa 2, care se va decide în urma duelului dintre CSS Gloria Arad și ACS Hoya KSE Târgu Secuiesc. Partida care va desemna viitoarea adversară a echipei noastre se va disputa sâmbătă la prânz, fiind ultima partidă din grupe. 

Antrenorul Laurențiu Răuț s-a declarat extrem de mulțumit de modul în care elevele sale s-au prezentat în primele două zile ale turneului.  Antrenorul gorjean spune că elevele sale sunt pregătite să lupte pentru o clasare cât mai bună la finalul Turneul Final GVB.

Laurențiu Răuț, antrenor echipa de baschet feminin U15 CSM Târgu Jiu: ”După primele două zile am reușit să câștigăm toate meciurile și pentru prima dată în acest sezon pot spune că sunt mulțumit de atitudinea fetelor până în acest moment. Vom încerca să câștigăm fiecare meci. Sunt mulțumit și de atitudinea fetelor care au jucat mai puțin în acest sezon și sper să fie pe un trend ascendent. Abia acum începe greul, dar vom lupta pentru fiecare meci”.

LOT CSM TÂRGU JIU: Iulia Rădulea, Maria Zamfirescu Rădulea, Iulia Bâtoancă, Carla Deaconu, Teodora Sarcină, Ilinca Oproiu, Bianca Bliduți, Iulia Merișescu, Miruna Bălășoiu, Ariana Folcuț. Antrenor: Laurențiu Răuț.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U15 FEMININ
EDIȚIA 2023-2024
TURNEUL  FINAL GRUPA VALOARE B
GRUPA 1

DEJ, 29 FEBRUARIE – 3 MARTIE 2024, SALA DE SPORT LAPI 
JOI, 29 FEBRUARIE 2024, ORA 15.30
CSM TÂRGU JIU – CSU CLUJ NAPOCA 38-27
VINERI, 1 MARTIE 2024, ORA 10.00
CSM TÂRGU JIU – CSM SPORTUL STUDENȚESC BUCUREȘTI 72-50
VINERI, 1 MARTIE 2024, ORA 18.00
CSM TÂRGU JIU – CSM MEDIAȘ 60-22

 

SEMIFINALE
TURNEUL FINAL GRUPA VALOARE B
SÂMBĂTĂ, 2 MARTIE 2024, ORA 17.00
LOC 1 GRUPA 1 / LOCUL 2 GRUPA 2
CSM TÂRGU JIU – CSS GLORIA ARAD/ACS HOYA KSE TÂRGU SECUIESC

Comment here