BaschetJuniori

CN U13 Masculin / Faza II-a / Baschetbaliștii U13 au încheiat Turneul 1, disputat la Târgu Jiu. Rezultate

Cei mai tineri baschetbaliști ai CSM Târgu Jiu au încheiat Turneul 1 din Faza a II-a a Campionatul Național rezervat categoriei de vârstă U13 cu un bilanţ negativ. Grupa U13 Masculin a CSM Târgu Jiu a înregistrat trei înfrângeri în turneul disputat timp de două zile, pe 4 și 5 februarie, la Târgu Jiu. Înfrângerile au venit ca urmare a faptului că antrenorul Carlos Popescu nu a putut alinia la startul turneului echipa de bază. Răceala a dat bătăi de cap antrenorului gorjean, care nu s-a putut baza pe patru dintre titularii echipei sale.

Sala Sporturilor din Târgu Jiu a fost gazda meciurilor din Turneul 1, la care au participat, pe lângă echipa gazdă, CSM Târgu Jiu, și formațiile CSM Petrolul Ploiești, ACS Champions București-Craiova, ACS Alpha Sport Team Sibiu, ABC Hoopers Ploiești și ABC Slam București. 

Echipa pregătită de Carlos Popescu s-a confruntat cu CSM Petrolul Ploiești, ACS Champions București-Craiova și ACS Alpha Sport Team Sibiu. Deşi porneau cu gânduri mari înaintea acestui turneu, ţintind un loc la Turneul Semifinal, echipa lui Carlos Popescu a fost decimată de răceală. Numai puţin de patru titulari au lipsit de la acest turneu. Şansele gorjenilor de a accede la Turneul Semifinal au scăzut drastic după acest turneu, însă antrenorul gorjean a anunţat că atâta timp cât mai există şanse matematice, elevii săi nu vor renunţa la luptă pe parcursul turneelor viitoare. 

Carlos Popescu, antrenor Grupa U13 Masculin a CSM Târgu Jiu: ” Astăzi, duminică, 5 februarie, am încheiat primul turneu din cea de a II-a fază a campionatului rezervat categoriei U13M, cu un bilanț complet negativ. Un bilanţ în urma căruia șansele noastre sunt reduse substanțial în ceea ce priveşte obținerea locului 3 în grupa din care facem parte. Dacă păream încrezători cu 3 zile înaintea începerii turneului, la doar 24h după, prefigurasem deja acest epilog, să-l numesc așa, înștiințat fiind între timp de indisponibilitatea a patru titulari. Timpul rece ne-a jucat feste, influențând total capacitatea fizică a trei sportivi, unul reușind doar să-și susțină colegii de pe bancă. În acest format fragil, echipa a fost cuprinsă de sentimentul nesiguranței încă de la primul joc, cu atât mai emoționant momentul pentru cei mici prin prisma confruntării directe cu pretendenta locului 3 din grupă, respectiv CSM Ploiești. Următoarele două confruntări, nu reprezentau „miza” turneului în ceea ce ne privește, ambele echipe adverse fiind mult mai puternice în acest moment. În cele trei turnee rămase până la finalizarea fazei a II-a și stabilirea ierarhiei primelor trei echipe din grupă, nouă nu ne rămâne decât să luptăm până la ultima rezervă de energie încercând salvarea fiecărei șanse matematice pentru accederea în fazele semifinale. Până la primul antrenament trebuie să recăpătăm entuziasmul și dorința de dăruire deplină atât pentru autodepășire în ceea ce privește concretul fiecăruia dintre sportivi, cât și sprijinirea partenerului în contextul echipei. Pe final, chiar dacă bilanțul a fost unul complet negativ, căutăm să sedimentăm la nivel de înțelegere toate părțile bune din aceste jocuri. Lucrurile bune și durabile se formează cu pași mici și siguri”.

BASCHET MASCULIN
Campionatul Național U13

Târgu Jiu, 4-5 februarie 2023
Sala Sporturilor

Faza II-a / Grupa 3 / Turneu 1
Sâmbătă, 04.02.2023, Ora 11.00
CSM Târgu Jiu – CSM Petrolul Ploiești 21-59
Sâmbătă, 04.02.2023, Ora 16.00
CSM Târgu Jiu – ACS Champions București-Craiova 31-55
Duminică, 05.01.2023, Ora 13.30
CSM Târgu Jiu – ACS Alpha Sport Team Sibiu 34-92

 

Comment here