Baschet

CN U13 Feminin. Echipa de baschet feminin U13 a CSM Târgu Jiu a încheiat primul turneu din Faza a 3-a a Campionatului Național. REZULTATE

Echipa de baschet feminin U13 a CSM Târgu Jiu a încheiat primul turneu din Faza a 3-a a Campionatului Național, cu o victorie și două înfrângeri. Meciurile din Grupa 1, în care a fost repartizată CSM Târgu Jiu, s-au disputat pe 9 și 10 martie, la București. Baschetbalistele pregătite de Laurențiu Răuț păstrează în continuare șanse de a se califica la Turneul Semifinal. Trebuie să facă însă un turneu retur excelent. ”După primul turneu pot să spun că sunt mulțumit de atitudinea fetelor și pot să spun că ne-am atins obiectivul propus, acela de a câștiga împotriva echipei Leii București. Sper să facem un turneu retur mult mai bun”, a declarat antrenorul juniorelor U13, Laurențiu Răuț.

Baschetbalistele CSM Târgu Jiu au început lupta pentru calificarea la Turneul Semifinal. Echipa pregătită de Laurențiu Răuț a fost repartizată în Grupa 1, alături de CSM București, Smart Team Cluj Napoca și Leii București. Sâmbătă, 9 martie, în primul meci de la acest turneu, gorjencele s-au confruntat cu CSM București. Formația din capitală a avut câștig de cauză și s-a impus cu 76-21. Gorjencele aveau ca obiectiv să câștige contra unei alte reprezentante a Bucureștiului, Leii București. Fetele lui Laurențiu Răuț și-au îndeplinit obiectivul intermediar și-au trecut de Leii București, scor 31-23. 

În ultima confruntare de la acest turneu, deși a făcut un meci destul de bun, în care a ținut aproape de gruparea din Ardeal, CSM Târgu Jiu a cedat în fața celor de la Smart Cluj Napoca, scor 29-41. Laurențiu Răuț s-a declarat mulțumit de evoluția echipei sale la acest turneu și speră ca fetele să facă un turneu retur mult mai bun.

Laurențiu Răuț, antrenor echipa de baschet feminin U13 CSM Târgu Jiu: ”După primul turneu pot să spun că sunt mulțumit de atitudinea fetelor și pot să spun că ne-am atins obiectivul propus, acela de a câștiga împotriva celor de la Leii București. S-a văzut o creștere de la meci la meci și asta mă bucură cel mai mult. Peste două săptămâni vom juca și cel de-al doilea turneu și am speranțe ca vom face meciuri mult mai bune”.

CSM Târgu Jiu U13: Alexia Drăgușin, Arina Dragotescu, Raluca Ciuvăț, Andrada Fodor, Alexandra Măda, Anais Gîrjoabă, Ranya Graure, Sophia Paraschiv, Maria Petria, Ilaria Nassif, Andreea Țîrcă, Ana Maria Besoi. Antrenor: Laurențiu Răuț.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U13 FEMININ
EDIȚIA 2023-2024
FAZA III / TURNEUL 1 / GRUPA 1
9-10 MARTIE 2024
BUCUREȘTI, SALA LT ”ION BARBU”
SÂMBĂTĂ, 9 MARTIE 2024, ORA 11.00
CSM TÂRGU JIU -CSM BUCUREȘTI 21-76
SÂMBĂTĂ, 9 MARTIE 2024, ORA 17.00
CSM TÂRGU JIU – ABC LEII BUCUREȘTI 31-23
DUMINICĂ, 10 MARTIE 2024, ORA 10.00
CSM TÂRGU JIU – ACS SMART BASKETBALL TEAM CLUJ-NAPOCA 29-41

 

Comment here