HandbalJuniori

CN Juniori 3, Seria F, Etapa 9 / Juniorii 3, victorie cu Caracal şi calificare în Grupele Speranţă / CSM Târgu Jiu – CSS Caracal 30-29

Ziua de sâmbătă, 18 februarie, a fost una excelentă pentru echipele de juniori ale CSM Târgu Jiu, care au înregistrat două victorii extrem de importante. Primii care au intrat astăzi pe parchet au fost Juniorii 3, pregătiţi de Vali Popescu, care au trecut, la limită, pe teren propriu, scor 30-29, de CSS Caracal. Cu această victorie extrem de importantă, băieţii lui Vali Popescu se menţin pe podiumul Seriei F şi şi-au asigurat calificarea în următoarea fază a competiţiei, în Grupele Speranţă. A urmat şi meciul echipei de Junioare 2, care s-a impus fără probleme, în deplasare, scor 32-26, pe terenul formaţiei HCM Craiova. Echipa pregătită de Andrei Enache se menţine lider în Seria F şi este calificată în următoarea etapă a competiţiei, în Grupele Valoare.

Sala Sporturilor din Târgu Jiu a găzduit sâmbătă, 18 februarie, o partidă extrem de atractivă din etapa a-9-a din Campionatul Naţional de Juniori 3, între CSM Târgu Jiu şi CSS Caracal. CSM Târgu Jiu avea nevoie de victorie pentru a-şi asigura calificarea matematică în Grupele Speranţă, înainte de ultima etapă, în timp ce echipa din Caracal îşi juca ultima şansă de a mai prinde un loc în Grupele Speranţă. A rezultat un meci extrem de echilibrat, spectaculos, cu goluri multe şi cu o victorie pe deplin meritată de băieţii lui Vali Popescu.

Meciul a avut o primă repriză în care cele două echipe au alternat la conducere pe tabela de marcaj, încheiată la limită de handbaliştii gorjeni, care au intrat cu 14-13 la vestiare. Repriza secundă a fost în mare parte dominată de jucătorii gorjeni, care au condus şi la 6 goluri pe tabelă, dar au trăit periculos pe final de meci, când echipa oaspete s-a apropiat la doar un gol pe tabelă. 

Echipa lui Vali Popescu a început bine meciul şi a condus cu 3-1 în minutul 5. Oaspeţii au dat imediat replica şi au egalat situaţia pe tabelă, scor 4-4, în minutul 8. Gorjenii au condus apoi constant la două goluri, scor 6-4, în minutul 9, 7-5 în minutul 11, şi 8-6 în minutul 12. Echipa din Caracal a reuşit din nou egalarea în minutul 14, scor 8-8, şi chiar a preluat conducerea, scor 9-10 în minutul 15. Băieţii lui Vali Popescu şi-au revenit şi au înscris 3 goluri consecutive, pentru 12-10. Caracal a reuşit să echilibreze situaţia, scor 12-12, şi mai apoi 13-13, în minutul 24. Ultima acţiune a primei reprize a aparţinut gorjenilor, care au marcat şi au reuşit să intre la pauză cu un avantaj minim, scor 14-13. 

Repriza secundă a început tot cu CSM Târgu Jiu la finalizare, scor 15-13 şi 16-14. Echipa oaspete nu a cedat şi a reuşit egalarea, scor 16-16, în minutul 28. Băieţii lui Vali Popescu au pus însă stăpânire pe meci din acel moment şi s-au distanţat constant pe tabelă, mai întâi la +3, scor 19-16, în minutul 30, apoi la cinci goluri, scor 22-17 şi 23-18, iar cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat în minutul 37, +6 pe tabelă, scor 25-19. În minutul 46, gorjenii aveau 30-25, dar au trăit periculos pe finalul meciului. Pe fondul unei relaxări premature a echipei din Târgu Jiu, formaţia din Caracal a marcat de patru ori consecutiv şi s-a apropiat la doar un gol pe tabelă, scor 30-29, rezultat cu care s-a şi încheiat partida. 

Cel mai bun marcator din tabăra gorjenilor a fost Cătălin Popescu, care a reuşit 7 goluri în poarta echipei din Caracal. A fost urmat de Luca Hortopan şi David Honcioiu, ambii cu câte 6 goluri marcate. Pe lista marcatorilor şi-au trecut numele şi Andrei Anuţoiu, cu 5 goluri, Mario Stancu, cu 4goluri, şi Robert Guran, cu 2 goluri. Vali Popescu şi-a felicitat jucătorii pentru victoria obţinută, dar şi pentru calificarea în următoarea fază a competiţiei. 

Vali Popescu, antrenor Juniori 3 CSM Târgu Jiu: ”Băieţii mei au facut un joc foarte bun, s-au mobilizat şi nu au cedat niciun moment. Din păcate, nu toţi copii au fost apţi de joc, o parte dintre ei au fost răciţi sau cu mici probleme de sănătate. Mă bucur pentru ei şi vreau să-i felicit că au reuşit să se califice mai departe”.

CSM Târgu Jiu: Vlad Mezdrea, Mihai Borduşanu, Petre Penciu, Toma Beuran, Mario Stancu, Dario Bălan, Andrei Mornea, Ștefan Stănoiu, David Ularu, David Honcioiu, Mihnea Ciobanu, Luca Hortopan, Andrei Anuțoiu, Vlad Călinoiu, Robert Guran, Cătălin Popescu. Antrenor: Valentin Popescu.

Juniorii lui Vali Popescu vor juca etapa viitoare, ultima din Seria F, la Severin, cu CSS Drobeta Turnu Severin, dar indiferent de rezultat, CSM Târgu Jiu este calificată în Grupele Speranţă. Meciul de la Severin se va disputa sâmbătă, 25 februarie.

Comment here