HandbalJuniori

CN J2, Seria F, Etapa 9 / Junioarele 2, victorie în Bănie şi calificare în Grupele Valoare, între cele mai bune 24 de echipe din ţară! HCM Craiova – CSM Târgu Jiu 26-32

Echipa de handbal feminin Junioare 2 a CSM Târgu Jiu a înregistrat a doua victorie consecutivă din acest an şi se menţine în fotoliul de lider al Seriei F. În plus, gruparea gorjeană s-a calificat în Faza a-II-a a campionatului, în Grupele Valoare, între cele mai bune 24 de echipe din ţară. Elevele pregătite de Andrei Enache au trecut, în deplasare, scor 32-26, de HCM Craiova. Meciul a contat pentru etapa a-9-a din Campionatul Național Junioare 2.

CSM Târgu Jiu, liderul Seriei F, a reuşit să se impună fără probleme în confruntarea cu HCM Craiova, la capătul unui meci pe care l-a controlat de la un capăt la celălalt. Gorjencele au început partida în forţă şi după primele 6 minute de joc, elevele lui Andrei Enache conduceau cu 5-0 pe tabelă. Craiovencele au înscris primul gol abia în minutul 7 al partidei, scor 1-5. Gorjencele şi-au mărit diferenţa la +6 pe tabelă, scor 8-2, în minutul 10, şi 9-3, în minutul 13. Hotărâte să tranşeze soarta meciului încă din prima parte a meciului, elevele lui Andrei Enache s-au distanţat la +8 pe tabelă în minutul 27, scor 16-8. Echipa gazdă a redus din diferenţă în ultimele două minute din prima parte a meciului, când a reuşit 3 goluri consecutive. La pauză, gorjencele aveau 16-11 pe tabelă.  

Repriza secundă a început cu două goluri marcate de echipa din Târgu Jiu, pentru 18-11. Gazdele au mai echilibrat puţin jocul reuşind să mai reducă din diferenţă, scor 20-15 pentru gorjence în minutul 38. Echipa lui Andrei Enache a mărit viteza de joc şi s-a distanţat la +9 pe tabelă, scor 25-16, în minutul 45. Craiova a reuşit să reducă din diferenţă şi a ajuns din nou la cinci lungimi de undă faţă de echipa din Târgu Jiu, scor 29-24 pentru CSM Târgu Jiu. Echipa lui Andrei Enache a fost mai bună pe final de meci şi a închis tabela la 32-26, într-un meci în care Cristina Chirea a fost cea mai bună marcatoare a echipei din Târgu Jiu, cu 9 goluri marcate. A fost urmată de Alesia Cismaşu, cu 7 reuşite. 

Andrei Enache şi-a felicitat jucătoarele după victoria de la Craiova. Antrenorul gorjean a fost mulţumit de jocul echipei sale, dar şi de faptul că a reuşit să dea minute pe parchet tuturor jucătoarelor din lotul deplasat la Craiova. După doar două meciuri disputate în 2023, campionatul la nivel de junioare 2 se întrerupe din nou, cu doar o etapă înainte de finalul primei părţi a competiţiei, situaţie care nu este pe placul antrenorului Andrei Enache. Acesta încearcă să perfecteze două partide de pregătire, pentru a ridica nivelul de joc al echipei în perspectiva ultimul meci din grupă, dar în special pentru meciurile din Grupa Valoare.

Andrei Enache, antrenor CSM Târgu Jiu Junioare 2: ”Un meci pe care l-am controlat în permanenţă şi în care am reuşit să le dau şansa tuturor să joace. Le felicit pe fete pentru meciul de astăzi. Din păcate, urmează o nouă pauză, în care îmi doresc să găsim variante să jucăm două meciuri de pregătire, pentru a avea continuitate în tot ceea ce pregătim”.

CSM Târgu Jiu: Dumitru Daria, Vanesa Podăriţa – Raluca Chiriac 2g, Rebeca Rasoveanu, Beatrice Popescu 1g, Ancuţa Minodora 6g, Alesia Cismaşu 7g, Sonia Motoc, Cristina Chirea 9g, Alina Burlan, Cleopatra Pîslaru, Alexandra Vieru 1g, Alexandra Popescu 2g, Ştefania Buşe 1g, Diana Rogoveanu 2g, Elena Totan 1g. Antrenor: Andrei Enache.

În ultima etapă a Seriei F, CSM Târgu Jiu va juca, pe teren propriu, pe 11 martie, cu ACS Hercules Băile Herculane.

Comment here