Handbal

CN Juniori 3. Încep meciurile din Grupa 3 Valoare. CSM Târgu Jiu va juca primul meci în deplasare. Duminică, 3 martie, ora 12.00: CSM București – CSM Târgu Jiu

Echipa de handbal masculin Juniori 3 a CSM Târgu Jiu va începe, la finalul acestei săptămâni, seria meciurilor din Grupa 3 Valoare, din faza a doua a Campionatului Național. CSM Târgu Jiu se va deplasa, pentru meciul din prima etapă, pe terenul echipei CSM București. Partida este programată pentru duminică, 3 martie, de la ora 12.00. ”Întâlnim 4 echipe din București, echipe bune, cu pretenții, dar eu mă bucur ca întâlnim astfele de adversari, de valoare, pentru că doar așa, cu meciuri tari, vom reuși să ne autodepășim și doar așa vom progresa”, a declarat antrenorul juniorilor 3, Vali Popescu, care a prefațat debutul echipei gorjene în Grupele Valoare. 

Băieții lui Vali Popescu au ajuns în faza superioară a competiției după ce au câștigat Seria I, acolo unde au reușit să încheie seria cu un bilanț de 9 victorii și o înfrângere. La începutul acestei săptămâni, Federația Română de Handbal a stabilit cele patru din faza a doua a Campionatului Național rezervat juniorilor 3, iar echipa pregătită de Vali Popescu a fost repartizată în Grupa Valoare 3. Alături de CSM Târgu Jiu, din Grupa 3 Valoare mai fac parte CSM București, CS Dinamo București, HC „Talentul este Cheia” București, ACS Ștefan Birtalan București și fosta adversară din prima fază a competiției, CSS Drobeta Turnu Severin. În faza Grupelor Valoare se va ține cont de meciurile directe dintre echipele aflate anterior în aceeași serie în prima parte a sezonului. CSM Târgu Jiu va intra în luptă în Grupele Valoare cu 2 puncte, la fel ca și CSS Drobeta Turnu Severin. Cele două echipe și-au împărțit victoriile în prima parte a campionatului. HC „Talentul este Cheia” București va începe seria cu 4 puncte, ACS Ștefan Birtalan pornește cu 3 puncte, în timp ce Dinamo București va începe cu 1 punct. Singura echipa care intră în serie cu 0 puncte este CSM București. La Turneul Final, programat în luna mai 2024, se vor califica echipele clasate pe locurile 1 și 2 din cele patru grupe principale. CSM Târgu Jiu va juca primul meci din Grupa 3 Valoare pe 3 martie, în deplasare, contra CSM București, iar primul meci pe teren propriu se va disputa pe 21 martie, contra ACS Ștefan Birtalan București. Antrenorul juniorilor 3 consideră că partide din această fază a competiției sunt unele benefice pentru progresul ulterior al jucătorilor. 

Vali Popescu, antrenor CSM Târgu Jiu Juniori 3: ”Întâlnim 4 echipe din București, echipe bune, cu pretenții, dar eu mă bucur ca întâlnim astfele de adversari, de valoare, pentru că doar așa, cu meciuri tari, vom reuși să ne autodepășim și doar așa vom progresa. Îmi doresc ca acești copii să joace fără emoții și cu multă dezinvoltură. Este unul dintre obiectivele mele, și în general obiectivele mele cu grupele de copii vor fi doar pe termen lung și acestea nu vor avea ca scop rezultatele, ci dezvoltarea lor pnetru viitor. Momentan nu cunosc nivelul echipelor cu care vom juca, dar sunt echipe cu renume și cu siguranță vom face tot posibilul să ne ridicăm la nivelul lor”.

CSM Târgu Jiu: Vlad Mezdrea, Mihai Bordușanu, Darius Beuran, Ianis Penescu, David Popară, Andrei Mornea, David Bîrlete, Alexandru Anghel, Ștefan Stănoiu, Mihai Ularu, David Honcioiu, Mihnea Ciobanu, Vlad Călinoiu, Robert Guran, Cătălin Popescu, Vlad Butoi, Alexandru Ungureanu, Adelin Negrea, Narcis Popescu. Antrenor: Valentin Popescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE JUNIORI 3
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA 3 VALOARE
BUCUREȘTI, SALA APOLLO
DUMINICĂ, 3 MARTIE 2024, ORA 12.00
CSM BUCUREȘTI – CSM TÂRGU JIU

Comment here