Baschet

CN U15 Feminin. Începe Turneul Final Grupa Valoare B. CSM Târgu Jiu face parte din Grupa 1. PROGRAM

Săptămână plină pentru echipa de baschet feminin U15 de la CSM Târgu Jiu, care se deplasează la Dej, pentru meciurile din ultima fază a Campionatului Național U15. Pe parcursul acestei săptămâni, în perioada 29 februarie-3 martie, în județul Cluj, la Dej, are loc Turneul Final Grupa Valoare B, turneul la care va participa și echipa pregătită de Laurențiu Răuț. Formația gorjeană face parte din Grupa 1 și se va duela cu CSM Mediaș, CS Universitatea Cluj-Napoca și CSM Sportul Studențesc București.

Sezonul 2023-2024 în Campionatul Național U15 se apropie de final. După ce a fost la doar 2 puncte distanță de o calificare între primele opt echipe din țară, formația pregătită de Laurențiu Răuț se va lupta acum pentru pozițiile 9-16 în Campionatul Național U15. ”Vom merge la acest turneu cu un gust amar, pentru că nu am reușit calificarea în primele opt”, ne-a declarat antrenorul Laurențiu Răuț, înainte de plecarea spre Dej, care a spus că echipa sa merge în Transilvania cu gândul la o clasare cât mai bună. Antrenorul gorjean vrea să profite de acest turneu pentru a-și testa jucătoarele din lot în perspectiva viitorului sezon.

Laurențiu Răuț, antrenor echipa de baschet feminin U15 CSM Târgu Jiu: ”Normal că ne dorim să câștigăm cât mai multe meciuri la acest turneu, unde ne dorim o clasare cât mai bună. Chiar dacă am ratat pe puțin șansa de ne califica între primele opt echipe ale țării, mergem la Dej să luptăm și să arătăm un baschet de calitate. Nu vom merge acolo cu capul plecat, dar în același timp vom testa mai mult și potențialul celor care nu au prins foarte multe minute în acest sezon. Este un turneu în care voi testa și jucătoarele care au jucat mai puțin pentru a vedea pe cine ne putem baza pentru sezonul următor”.

CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa 1, alături de CSM Mediaș, CS Universitatea Cluj-Napoca și CSM Sportul Studențesc București. Echipa pregătită de Laurențiu Răuț este cea care va deschide turneul de la Dej, cu o partidă contra clujencelor de CSU Cluj Napoca, care se va disputa joi, 29 februarie, de la ora 15.30. Seria meciurilor din grupă va continua pentru CSM Târgu Jiu vineri, 1 martie, de la ora 10.00, în compania formației bucureștene Sportul Studențesc. Tot vineri, 1 martie, gorjencele vor diputa și ultima partidă din grupă, cu CSM Mediaș, partida care va începe la ora 18.00. Sâmbătă și duminică vor avea loc jocurile de clasament. 

LOT CSM TÂRGU JIU: Iulia Rădulea, Maria Zamfirescu Rădulea, Iulia Bâtoancă, Carla Deaconu, Teodora Sarcină, Ilinca Oproiu, Bianca Bliduți, Iulia Merișescu, Miruna Bălășoiu, Ariana Folcuț. Antrenor: Laurențiu Răuț.

Comment here