HandbalJuniori

CN Junioare 3 / Grupa Speranță 3 / Etapa 2 / CSM Târgu Jiu – HCM Craiova / Sâmbătă, 19 martie, ora 13.00

Echipa de handbal feminin junioare 3 a CSM Târgu Jiu îşi continuă seria meciurilor din Grupa 3 Speranţă, cu un un nou meci pe teren propriu. În etapa 2-a echipa pregătită de Radu Costel va înfrunta, sâmbătă, 19 martie, de la ora 13.00, pe HCM Craiova. 

Tinerele handbaliste de la CSM Târgu Jiu au debutat cu dreptul în faza a doua a Campionatului Naţional rezervat junioarelor 3, după ce, în prima etapă din grupă au trecut de ardelencele de la CSS Viitorul Cluj, scor 36-29. Conform programului, CSM Târgu Jiu va juca şi în etapa a doua, tot în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, iar adversară va fi HCM Craiova.

Inițial, din această grupă mai făcea parte și HC Univ. FEFS Craiova, dar aceasta s-a retras. Locul grupării FEFS a fost luat de cealaltă echipă din Craiova, HCM Craiova. Mai mult, HCM Craiova a făcut şi o fuziune la nivel de lot, HCM reuşind să transfere cam jumătate din lotul echipei FEFS, astfel că la Târgu Jiu va veni o echipă a Craiovei mult schimbată faţă de cea din prima parte a campionatului şi se anunţă un meci destul de dificil pentru gruparea gorjeană. În plus, antrenorul gorjean se confruntă şi cu numeroase probleme la nivelul lotului. Radu Costel speră ca o parte din aceste probleme medicale să se rezolve până la ora meciului, iar fetele să mobilizeze pentru a scoate un rezultat bun. Despre meciul cu HCM Craiova şi obiectivul din această fază a doua a campionatului ne-a vorbit antrenorul tinerelor handbaliste, Radu Costel.

Radu Costel, antrenor CSM Târgu Jiu junioare 3: „Întâlnim, acasă, HCM Craiova, o echipă clasată pe poziţia a 5-a în Grupele Geografice. HCM-ul a beneficiat de un punct din regulament şi, în urma retragerii FEFS Craiova, i-a luat locul în Grupa Speranţă 3, dar a şi transferat, pe ultima sută de metri, jumătate din trupa celei din urmă. Pe acest considerent cred că HCM a devenit mai puternică, astfel că duelul de sâmbătă se anunţă a fi destul de dificil. La noi au început să apară accidentările, surorile Popescu acuzând ceva probleme medicale. Catrinel Aniniş nu va fi prezentă la joc, pentru că are programată o olimpiadă şcolarş. Chiriac Raluca nu a participat la antrenamentul de luni, fiind răcită, însă sperăm în refacerea ei şi prezenţa pe teren. Vom încerca să ne impunem în această partidă însă, văzând raportul de joc al echipei craiovene în duelul cu Odorheiul Secuiesc, va fi foarte greu. Au avut, la meciul din etapa trecută, o echipă formată din 11 jucatoare de 2007 şi 5 de 2008. Noi avem doar 4 de 2007, 8 de 2008 şi 3 născute în 2009. Şi acest lucru mă face să cred că ne va fi foarte greu sâmbătă, dar uitandu-mă spre viitor, stam chiar foarte bine. Obiectivul nu este, deocamdată, de a ajunge la Turneul Final, ci de a prezenta un joc cât mai exact şi de a progresa frumos. După meciurile din tur vom trage linie şi vom lua în discuţie dacă echipa poate, sau nu, să ajungă la Turneul Final Speranţă. Până atunci, la orizont, este meciul cu HCM-ul craiovean. Sunt încrezător în mobilizarea fetelor şi cred că putem face o figură frumoasă”.

CSM Târgu Jiu: Vanesa Podarița, Anisia Bălășin – Alesia Cismașu, Raluca Chiriac, Cătălina Ungureanu, Maria Cîrciumariu, Andreea Mindoiu, Alexandra Popescu, Beatrice Popescu, Cleopatra Pîslaru, Alina Burlan, Ana Bîrlete, Diana Ștefu. Antrenor: Radu Costel.

CSM TÂRGU JIU – HANDBAL FEMININ JUNIOARE 3
GRUPA SPERANȚĂ 3
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
Etapa 2 – Sâmbătă 19.03.2022 Ora 13.00
CSM Târgu Jiu – HCM Craiova

 

Comment here