HandbalJuniori

CN Junioare 3, Etapa 4, Grupa Speranţă 3 / CSM Târgu Jiu – CSS Petroşani 23-30

Echipa de handbal feminin junioare 3 a CSM Târgu Jiu a pierdut meciul disputat, pe teren propriu, cu CSS Petroşani, scor 23-30. Pe reprize scorul a fost 8-9, 9-10 şi 6-11. Meciul a contat pentru etapa a-4-a din Grupa Speranţă 3 a Campionatului Naţional rezervat junioarelor 3. 

Problemele medicale şi de efectiv din ultima perioadă şi-au spus din plin cuvântul în evoluţia echipei pregătită de Radu Costel. Multe dintre jucătoare nu s-au putut antrena în săptămâna premergătoare meciului cu Petroşani, în timp ce altele s-au antrenat foarte puţin, totul din cauza problemelor medicale acumulate în ultima perioadă, răceli, viroze sau accidentări. Alesia Cismaşu a fost incertă până în ziua meciului, în vreme ce Beatrice Popescu, accidentată la mână, etapa trecută, va sta mai mult timp departe de teren. 

Fetele lui Radu Costel au început mai bine meciul şi au condus cu 2-1, 3-2 şi 4-3, cu golurile marcate de Raluca Chiriac şi Alesia Cismaşu. Echipa din Petroşani a dat primul semn că vrea mai mult de la acest meci la jumătatea primei reprize când a trecut la conducere, scor 4-5. Gorjencele au dat imediat replica şi au reuşit egalarea, scor 6-6, prin reuşitele semnate Alexandra Popescu. Echilibrul pe tabelă a persistat până aproape de finalul primei părţi, scor 8-8. Ultima fază a primei reprize a adus un gol în dreptul echipei din Petroşani, care a reuşit să câştige astfel prima parte a meciului cu 9-8. 

Repriza a doua a început cum nu se poate mai rău pentru CSM Târgu Jiu. Echipa din Petroşani s-a desprins la 3-0 după primele 4 minute de joc, şi 5-1 după 6 minute de joc. Gorjencele nu au cedat şi s-au apropiat la doar un gol, scor 5-6 şi chiar au reuşit egalarea, scor 8-8, în minutul 36 şi 9-9 în minutul 39. Scenariul din finalul primei reprize s-a repetat şi la finalul actului doi, cu echipa oaspete reuşind să înscrie la ultima fază şi să câştige şi repriza secundă cu scorul de 10-9.

Repriza a treia a început cu CSM Târgu Jiu mai incisivă reuşind să conducă cu 2-1 pe tabelă. Jucătoarele din Târgu Jiu au cedat în apărare şi echipa din Petroşani a revenit la conducere. Scor 5-3 şi 7-4 pentru echipa vizitatoare, în minutul 50. Gorjencele au găsit ceva resurse şi s-au apropiat la un gol, scor 7-6 pentru Petroşani. Pe fondul oboselii, elevel lui Radu Costel au cedat pe final de meci, ultimele minute ale partidei au făcut practic diferenţa în această confruntare. Un final de meci în care echipa din Petroşani a punctat de patru ori consecutiv şi şi-a trecut în cont şi ultima repriză cu 11-6. Scor final 30-23 pentru gruparea din Petroşani.

Deşi incertă până în ziua meciului, Alesia Cismaşu a jucat şi a fost cea mai bună marcatoare din tabăra echipei gorjene. Interul CSM-ului a înscris 7 goluri în poarta echipei din Petroşani. Ea a fost urmată de Alexandra Popescu, cu 6 goluri marcate şi Raluca Chiriac, cu 4 goluri marcate.

Radu Costel, antrenorul junioarelor crede că accidentările din ultima perioadă şi-au pus amprenta asupra evoluţiei echipei, mai ales pe fază ofensivă, acolo unde elevele sale au avut probleme în meciul cu formaţia din Petroşani.

Radu Costel, antrenor CSM Târgu Jiu Junioare 3: „A fost un joc de uzură maximă pentru echipa noastră dupa accidentarile înregistrate în ultima perioadă. Azi a câştigat echipa care a stat mai bine la faza de finalizare. Am avut multe ratări, iar în defensivă nu am reuşit să închidem cum trebuie spațiile. De luni o luăm de la capăt, jucăm în continuare şi vedem, când tragem linie, unde ne situăm din punct de vedere tactic şi valoric”.

CSM Târgu Jiu: Vanesa Podăriţa, Anisia Bălăşin, Ana Bîrlete 1g, Raluca Chiriac 4g, Cleopatra Pîslaru, Alesia Cismaşu 7g, Patrizia Ştefu, Alina Burlan 1g, Alexandra Popescu 6g, Cătălina Ungureanu 2g, Maria Cîrciumariu, Ştefania Buşe 2g.  Antrenor: Radu Costel. 

CSM TÂRGU JIU HANDBAL FEMININ JUNIOARE 3 
Campionatul Național Junioare 3
Târgu Jiu – Sala Sporturilor

Grupa Speranță 3 /Etapa 4
02.04.2022 – Ora 11.00

CSM Târgu Jiu – CSS Petroșani 23-30 (8-9, 9-10, 6-11)

Seria meciurilor din Grupa 3 Speranţă continuă pentru CSM Târgu Jiu săptămâna viitoare cu două deplasări. Prima deplasare este pe 6 aprilie, la CSS Odorheiu Secuiesc, şi cea de a doua, pe 9 aprilie la CSS Viitorul Cluj Napoca.

Comment here