HandbalJuniori

CN J3 – Sâmbătă, 25 februarie, Etapa 9 – Meci restanță: CSM Mihai Viteazul Vulcan – CSM Târgu Jiu 34-29(15-14)

Echipa de handbal feminin Junioare 3 a CSM Târgu Jiu a pierdut partida restanţă din etapa a-9-a din Seria J, scor 29-34, disputată sâmbătă, 25 februarie, pe terenul echipei CSM ”Mihai Viteazul” Vulcan. Echipa pregătită de Radu Costel a terminat pe locul 3 în Seria J şi se pregăteşte pentru partidele din Grupele Speranţă.

Partida de la Vulcan a început sub semnul echilibrului. CSM Târgu Jiu a deschis seria golurilor, după prima acţiune a meciului. În minutul 5, tabela indica egalitate, scor 3-3. S-a mers cap la cap până în minutul 10, când echilibrul persista între cele două formaţii, scor 5-5. Gazdele au început să se distanţeze constant pe tabelă şi au ajuns la 9-6, în minutul 13. Cum gorjencele nu găseau drumul către gol, echipa gazdă a urcat la 12-7 şi 14-9, în minutul 18. Fetele lui Radu Costel şi-au revenit pe final de primă repriză, când au înscris 5 goluri şi au primit unul singur, care a făcut însă diferenţa la pauză, scor 15-14 pentru gazde.

Partea secundă a început cu gol CSM Târgu Jiu, care a restabilit egalitatea, scor 15-15. Gazdele şi-au mărit din nou diferenţa şi au ajuns la 19-16 şi 21-18, iar fetele lui Radu Costel au alergat din nou după egalare, lucru pe care l-au realizat în minutul 36, scor 21-21. Până în minutul 42 cele două echipe s-au aflat în echilibru pe tabelă, scor 26-26. Echipa din Vulcan a prins câteva minute bune, care s-au dovedit a fi decisive în economia finală a jocului. Gazdele s-au distanţat la 32-27, în minutul 47. În ultimele secvenţe ale meciului, cele două echipe au mai înscris fiecare câte două goluri, iar partida s-a încheiat 34-29 pentru formaţia din Vulcan.

A fost o partidă în care rezultatul nu a influențat cu nimic locul ocupat de formația gorjeană în clasament. Tinerele jucătoare pregătite de Radu Costel au jucat cu o oarecare relaxare, care în cele din urmă s-a reflectat pe tabela de marcaj. Anastasia Găvănescu a fost cea mai bună marcatoare a echipei din Târgu Jiu, cu 9 goluri marcate. În ciuda acestui rezultat negativ, planurile gorjencelor sunt cu totul altele. Handbalistele nostre vor la Turneul Final. Antrenorul gorjean speră ca fetele sale să aibă o cu totul altă exprimare în teren în Grupele Speranţă. 

Radu Costel, antrenor Junioare 3 CSM Târgu Jiu: ”Un ultim joc din grupele geografice abordat cu prea multă relaxare, poate şi pentru că aveam calificarea îndeplinită. S-a acumulat şi oboseala foarte mare după egalul cu Petroşani, de miercuri. Consider această înfrângere, totuși, din punctul meu de vedere, înainte de începerea duelurilor din grupele Speranţă, ca un duş rece, în urma căruia avem doar de învăţat. Sper să strângem rândurile în perioada următoare pentru că va trebui să abordăm cu încredere jocurile din Speranță. Acest rezultat negativ ne-a ridicat mingea la fileu. Depinde doar de noi cum vom gestiona îndeplinirea obiectivului viitor, gândul nostru ducându-se către Turneul Final. Va fi greu, dar nu imposibil de realizat”. 

CSM Târgu Jiu: Teodora Rușeț, Ana Bîrlete 3g, Cleopatra Pîslaru 5g, Raisa Pagnejer 2g, Elena Dana Țoțan 2g, Aura Croitoru 1g, Diana Ștefu, Maria Cojocaru, Alexandra Popescu, Cătălina Ungureanu 1g, Anastasia Găvănescu 9g, Elena Bușe 6g, Carla Logăscu, Maria Cîrciumariu, Andreea Mindoiu. Antrenor: Radu Costel.

Campionatul Național Junioare 3
Vulcan, Sala de Sport
Sâmbătă, 25 februarie, Ora 11.00
Seria J / Etapa 9 – Restanță
CSM Mihai Viteazul Vulcan – CSM Târgu Jiu 34-29(15-14)

CSM Târgu Jiu va juca, cel mai probabil, cu ocupantele pozițiilor 3 și 4 din grupele K și L, rspectiv LPS Târgu Mureș, CSM Târgu Mureș, CSM Satu Mare și AHC VM Zalău.

Comment here