HandbalJuniori

CN J3 / Junioarele 3, meci egal cu liderul Serie J / CSM Târgu Jiu – CSS Petroșani 28-28(15-12)

Echipa de handbal feminin Junioare 3 a CSM Târgu Jiu a terminat la egalitate, scor 28-28, pe teren propriu, cu liderul Seriei J, CSS Petroșani. Meciul a contat pentru ultima etapă din prima fază a Campionatului Național. Aura Croitoru a fost cea mai bună marcatoare a echipei din Târgu Jiu, cu 10 goluri marcate în poarta formației din Petroșani. Echipa pregătită de Radu Costel a încheiat prima parte a campionatului pe locul 3 în Seria J și s-a calificat în Grupele Speranță. Gruparea gorjeană mai are de disputat un meci în această grupă, restanța cu CSM Vulcan, la finalul săptămânii, dar rezultatul partidei de la Vulcan nu mai poate însă influența pozițiile din clasament.

După o pauză de aproape trei luni, junioarele 3 au revenit în Sala Sporturilor într-un meci oficial. Gorjencelor se pare că le-a fost dor de handbal și au început mai bine meciul. Elevele lui Radu Costel au condus cu 2-0 pe tabelă în debutul meciului. Au fost egalate, dar au revenit repede la conducere, scor 4-2 în minutul 6, și 8-5, în minutul 14. Fetele lui Radu Costel au dominat prima parte a partidei și s-au distanțat la 11-6, în minutul 16. Echipa din Petroșani a replicat și a mai redus puțin din diferență, scor 13-10, în minutul 22. Tot trei goluri avans aveau gorjencele și la fluierul de final al primei reprize, scor 15-12. 

Debutul reprizei secunde a debutat cu gol CSM Târgu Jiu. Gorjencele au ajuns la +4 pe tabelă, scor 16-12. Echipa din Petroșani a replicat și echipa lui Radu Costel s-a văzut egalată, scor 18-18, în minutul 32. S-a mers apoi cap la cap, cu CSM Târgu Jiu la conducere și cu echipa din Petroșani pe urmele ei. Scor 20-20, în minutul 36, și 23-23, în minutul 41. CSM Târgu Jiu a apăsat pe accelerație și a ajuns la 27-24, în minutul 47, și 28-26, cu mai puțin de două minute înainte de finalul partidei. Gorjencelor le-a scăpat victoria printre degete, după ce au fost egalate în extremis. S-a terminat 28-28, la capătul unui meci în care CSM Târgu Jiu a condus în permanență pe tabela de marcaj. Egalul de la Târgu Jiu le-a costat pe jucătoarele de la Petroșani prima poziție în clasament. CSS Petroșani a pierdut primul loc în Seria J în dauna echipei CSS Sibiu. 

Radu Costel a fost extrem de mulțumit de modul în care elevele sale au abordat partida. Și-a felicitat jucătoarele și le-a mulțumit tuturor celor care au fost alături de echipă la acest meci.

Radu Costel, antrenor Junioare 3 CSM Târgu Jiu: ”A fost un meci cu o încărcătură emoțională și fizica maximă, chiar dacă punctele nu mai contau în economia clasamentului final pentru echipa noastră. Am promis un joc frumos și cred că azi, cei care au fost prezenți în tribună, au simțit din plin acest lucru. Fetele au luptat până în ultimul minut pentru victorie. Am reușit un rezultat de egalitate și am trimis Petroșaniul pe poziția a doua. Nu a fost scopul nostru principal la această confruntare. Am vrut să arătăm progres, de la un joc la altul. În tur, a fost o diferență de 9 goluri favorabilă petroșenencelor. Azi, egalitate. Felicit jucătoarele din tot sufletul, pe suporterii fetelor, dar și pe cei din conducere pe care, astăzi, i-am simțit mult mai intens alături de noi în momentele dificile. Din această fază a campionatului mai avem un joc, sâmbătă, la Vulcan. Sper să câștigăm și să mai punem două puncte în clasament”.

CSM Târgu Jiu: Teodora Rușeț, Ana Bîrlete 1g, Cleopatra Pîslaru 5g, Raisa Pagnejer, Dana Țoțan, Alexandra Popescu, Maria Cojocaru, Patrizia Ștefu, Beatrice Popescu 6g, Cătălina Ungureanu 2g, Anastasia Găvănescu, Elena Bușe 4g, Carla Logăscu, Maria Cîrciumariu, Andreea Mindoiu, Aura Croitoru 10g. Antrenor: Radu Costel.

Campionatul Național Junioare 3
Târgu Jiu, Sala Sporturilor
Miercuri, 22 februarie, Ora 14.00
Seria J / Etapa 10
CSM Târgu Jiu – CSS Petroșani 28-28(15-12)

CSM Târgu Jiu mai are o partidă de disputat, restanța cu CSM Mihai Viteazul Vulcan, un meci care contează pentru etapa a-9-a din Seria J. Partida este programată pentru data de sâmbătă, 25 februarie, de la ora 11.0, în deplasare.

Comment here