Handbal

Cupa României – Optimi de finală / VICTORIE CSM TÂRGU JIU ȘI CALIFICARE ÎN SFERTURILE CUPEI ROMÂNIEI! CSM Târgu Jiu – Măgura Cisnădie 27-24(Galerie FOTO)

Joi, 23 februarie, CSM Târgu Jiu a obținut, în premieră, calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. În meciul care a contat pentru optimile de finală din Cupa României Râureni, echipa pregătită de Liviu Andrieș a trecut de CS Măgura Cisnădie, scor 27-24, la pauză 14-13.

În fața a peste 900 de spectatori, care au creat din nou o atmosferă de senzație, CSM Târgu Jiu a reușit să se califice în sferturile de finală ale Cupei României. După promovarea istorică și parcursul excelent din Liga Florilor, pentru o echipă nou promovată, Liviu Andrieș reușește să mai scrie o pagină de istorie pentru clubul gorjean, reușind să califice echipa, în premieră, în sferturile de finală ale Cupei României. 

Nu a fost deloc ușor. Așa cum era de așteptat, meciul a fost unul extrem de echilibrat, cu cele două echipe trecând rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj. Măgura Cisnădie a venit hotărâtă să mai spele din imaginea șifonată din Liga Florilor și a încercat să își salveze sezonul cu un parcurs bun în Cupa României. Nu a fost cazul. Sibiencele s-au lovit de CSM ca de un zid, construit cu migală de Liviu Andrieș și stafful său. Măgura a dat la Târgu Jiu peste o echipă ambițioasă, determinată, care a luptat pentru fiecare minge, cu o apărare greu de depășit, cu o poartă incredibilă și un public senzațional. În fața acestor atuuri, Măgura Cisnădie a cedat, iar CSM Târgu Jiu și-a asigurat un loc în sferturile de finală ale Cupei României. 

Cu câteva secunde înainte de debutul meciului, gorjeanca Angela Pușcaș, convocată sub tricolor, a fost aplaudată la scenă deschisă de publicul prezent, care i-a transmis astfel un mesaj de susținere pentru viitoarele partide în tricoul naționalei. Angela Pușcaș a răspuns în cel mai plăcut mod. A deschis seria golurilor din Sala Sporturilor, scor 1-0. Debutul de meci a fost unul echilibrat. Măgura a egalat situația pe tabelă, iar în minutul 6 a preluat conducerea, scor 1-2, după ce inițial Ekaterina Dzhukeva a reușit să apere aruncarea de la 7m, dar mingea a ajuns cu noroc la una dintre jucătoarele Cisnădiei, care a marcat. Angela Pușcaș a restabilit egalitatea, iar Alexandra Gavrilă, cu o execuție de excepție a readus avantajul în tabăra gorjeană, scor 3-2, în minutul 8. Tot Alexandra Gavrilă a menținut avansul pentru Târgu Jiu la capătul primelor 10 minute de joc, scor 4-3. Susținute de public și pe fondul paradelor Ekaterinei Dzhukeva, gorjencele ajung la 6-4, după golurile marcate de Ira Zinatullina și Florența Ilie. Măgura a replicat și a egalat situația, scor 6-6, în minutul 13. S-a mers cap la cap, Oana Bucă, de la 7m, Florența Ilie, din extremă, și Angela Pușcaș, după o pătrundere devenită deja marcă înregistrată, au menținut în permanență avantajul de un gol pe tabelă, scor 9-8, în minutul 19. Ekaterina Dzhukeva a mai apărat o aruncare de la 7m, iar Katarina Pavlovic a dus scorul la 10-8. Echipa adversă s-a ținut scai și a reușit să echilibreze tabela, scor 10-10, dar Pușcaș și Mirabela Coteț au majorat diferența la +3 pe tabelă, scor 13-10. Pe fondul unei superiorități numerice, echipa din Cisnădie a reușit egalarea, scor 13-13. Trimisă în lupta pe semicerc, Mirabela Coteț s-a descurcat bine și a înscris pentru 14-13, scor cu care s-a terminat prima parte a meciului. 

Debutul reprizei secunde a venit cu gol din partea echipei oaspete, pentru 14-14, dar Oana Bucă, de la 7m a readus avantajul pentru CSM Târgu Jiu, scor 15-14. Măgura Cisnădie a trecut în avantaj pentru a doua oară în meci, scor 15-16, dar nu pentru mult timp, pentru că Angela Pușcaș a restabilit imediat echilibrul, scor 16-16. Ira Zinatullina a înscris și ea pentru 17-17, în minutul 42. Echipa oaspete a condus în câteva rânduri pe tabelă, dar Angela Pușcaș a fost de neoprit. Gorjeanca a punctat pentru 18-18 și 19-19. Au urmat două reușite în dreptul Cisnădiei, care a condus pentru prima dată în meci la două goluri pe tabelă, scor 19-21. Handbalistele lui Liviu Andrieș nu au cedat, iar riposta a fost una rapidă și foarte puternică. Andreea Chiricuță, cu un gol excepțional din extremă, a dat tonul revenirii. Oana Bucă a inventat o aruncare năprasnică de pe 9 m, care a ridicat publicul în picioare, în timp ce Florența Ilie, din cealaltă extremă, a răsturnat tabela, scor 22-21. Echipa oaspete a reușit egalarea, dar Pavlovic și Pușcaș au străpuns apărarea sibiencelor și scorul a devenit 24-22 pentru CSM Târgu Jiu, în minutul 56. Nici Măgura nu a cedat și a restabilit echilibrul, scor 24-24, în minutul 57. Se anunța un final pe muchie de cuțit. Ana Ciolan a marcat exact când trebuia, pentru 25-24. Alexandra Gavrilă a recuperat incredibil o minge și a lansat un contraatac fulger, cu Pavlovic la finalizare, pentru 26-24. 7m pentru Măgura, dar Ekaterina Dzhukeva a închis poarta și a apărat aruncarea trimisă de Gjorgjijevska. Sala Sporturilor a erupt efectiv în acel moment, iar Dzhukeva a fost îndelung aplaudată, mai ales că Liviu Andrieș a cerut time-out pentru a-și felicita fetele pentru modul în care au luptat și pentru calificare, plus pregătirea ultimului atac. Ultima acțiune a meciului a avut-o în prim plan pe Angela Pușcaș, care a încheiat meciul la fel cum l-a deschis, cu gol, stabilind și scorul final al partidei, 27-24 pentru CSM Târgu Jiu. 

Iată ce a declarat antrenorul Liviu Andrieș la finalul meciului.

CUPA ROMÂNIEI FEMININ
SEZON 2022-2023
OPTIMI DE FINALĂ
Joi, 23 Februarie 2023, Ora 18.00
Târgu Jiu, Sala Sporturilor

CSM TÂRGU JIU – CS MĂGURA CISNĂDIE
27-24(14-13)
VICTORIE CSM TÂRGU JIU ȘI CALIFICARE ÎN SFERTURILE CUPEI ROMÂNIEI! FELICITĂRI CSM TÂRGU JIU!

Recent convocată la echipa națională a României, Angela Pușcaș, a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren. Gorjeanca a fost principala marcatoare a echipei din Târgu Jiu, cu 10 goluri înscrise. Iată ce a declarat imediat după meci, Angela Pușcaș.

Nu a fost singura jucătoare care a excelat în acest meci. Ekaterina Dzhukeva a fost imperială în poarta CSM-ului. Goalkeeperul echipei noastre a avut 18 parade, din care 4 aruncări de la 7m apărate. 

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Bianca Chiriță, Oana Bucă 2g, Alexandra Gavrilă 2g, Angela Pușcaș 10g, Valentina Trică, Elena Marica Bercu, Mirabela Coteț 2g, Ira Zinatullina 2g, Andreea Chiricuță 1g, Pal Ceandani, Florența Ilie 3g, Ana Ciolan 1g, Cristina Boian, Katarina Pavlovic 3, Sabine Klimek. Antrenor principal: Liviu Andrieș. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici. 

Până la aflarea adversarului din sferturile de finală ale Cupei României, CSM Târgu Jiu va juca duminică, 26 februarie, de la ora 15.45, pe teren propriu, împotriva campioanei en-titre, Rapid București. Meciul contează pentru etapa a-17-a din Liga Florilor. 

Echipele calificate în sferturile de finală ale Cupei României: CSM Târgu Jiu, CSM București, Gloria Bistrița, Dunărea Brăila, Dacia Mioveni, CSM Slatina, Corona Brașov și Știința București. Sferturile de finală se vor disputa pe data de 9 martie, într-o singură manșă. Final 4-ul se va disputa pe 20-21 mai.

 

 

Comment here