HandbalJuniori

CN J2, Seria F, Etapa 8 / CSM Târgu Jiu învinge Slatina şi rămâne liderul seriei. CSM Târgu Jiu – LPS Slatina 23-18

Echipa de handbal feminin Junioare 2 a CSM Târgu Jiu a început anul cu o victorie şi continuă să fie liderul Seriei F. Echipa pregătită de Andrei Enache s-a impus, pe teren propriu, cu 23-18, la pauză 12-7, în faţa ocupantei locului 3 din serie, LPS Slatina. Meciul, care s-a disputat sâmbătă, 11 februarie, în Sala ”Voievod Litovoi”, a contat pentru etapa a-8-a din Campionatul Naţional Junioare 2.

În primul meci oficial al anului, gorjencele au trecut de Slatina, într-un meci important pentru configuraţia finală a clasamentului. Deşi nu au jucat la capacitate maximă, având în vedere pauza lungă din campionatul rezervat junioarelor 2, elevele lui Andrei Enache au făcut un pas important în obţinerea primului loc în Seria F.

În Sala ”Voievod Litovoi”, acolo unde s-a disputat partida cu Slatina, CSM Târgu Jiu a început bine meciul şi a condus cu 3-1 în minutul 5. Meciul s-a echilibrat şi echipa oaspete a reuşit egalarea în minutul 14, scor 4-4. Două minute mai târziu, tabela indica tot egalitate, scor 5-5. Mai mult, Slatina a preluat conducerea în minutul 18, scor 5-6. A fost pentru prima şi ultima oară în meci când Slatina a condus pe tabelă. Elevele lui Andrei Enache s-au repliat rapid şi-au pus stăpânire pe joc. Gorjencele au înscris de 6 ori consecutiv, fără să primească gol, pentru 11-6, în minutul 24. Seria echipei a fost întreruptă pentru moment de formaţia din Slatina, scor 11-7. Ultimul gol al primei părţi a aparţinut handbalistelor CSM Târgu Jiu, care au intrat cu +5 la pauză, scor 12-7.

Repriza secundă a început tot cu gol CSM Târgu Jiu, pentru 13-7. Fetele lui Andrei Enache şi-au mărit constant diferenţa pe tabelă, scor 15-8, în minutul 36, şi 18-10, în minutul 43. Tot +8 pe tabelă aveau gorjencele şi în minutul 51, scor 21-13, şi 22-14, în minutul 55. Pe fondul unei relaxări în tabăra gorjeană, echipa din Slatina a dominat ultimele 5 minute ale meciului, fără a periclita însă victoria echipei din Târgu Jiu, care în final s-a impus cu 23-18. 

Pauza lungă din campionat şi-a pus amprenta supra evoluţiei echipei în acest joc. Andrei Enache se aştepta la acest aspect, având în vedere că precedentul meci s-a disputat pe 5 decembrie 2022!

Andrei Enache, antrenor CSM Târgu Jiu Junioare 2: ”A fost un meci exact aşa cum mă aşteptam, fără ritm şi presărat cu foarte, foarte multe greşeli! Pauza de două luni s-a văzut mai mult decât mi-aş fi dorit si cred că am fost undeva la 30 % din potenţialul echipei!”

CSM Târgu Jiu: Dumitru Daria, Vanesa Podăriţa – Raluca Chiriac 3g, Rebeca Rasoveanu, Ancuţa Minodora 4g, Beatrice Popescu, Alesia Cismaşu 9g, Sonia Motoc 1g, Cristina Chirea 2g, Alina Burlan, Alexandra Vieru 3g, Alexandra Popescu 1g, Ştefania Buşe, Diana Rogoveanu. Antrenor: Andrei Enache.

Campionatul Național Junioare 2
Târgu Jiu, Sala ”Voievod Litovoi”
Sâmbătă, 11 februarie, Ora 10.00
Seria F / Etapa 8
CSM Târgu Jiu – LPS Slatina 23-18(12-7)

Etapa viitoare, pe 18 februarie, în penultima etapă din Seria F, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, cu HCM Craiova. Pe 11 martie este programată ultima etapă din serie, iar CSM Târgu Jiu va juca acasă, cu ACS Hercules Băile Herculane.

 

Comment here