BaschetJuniori

Baschet Masculin U13 / CSM Târgu Jiu U13 încheie sezonul cu o victorie / CSM Târgu Jiu – LPS Bihorul Oradea 79-30

Final de sezon pentru micuții baschetbaliști de la CSM Târgu Jiu. Grupa U13 masculin a terminat sezonul competițional 2021-2022 cu victorie clară împotriva echipei LPS Bihorul CSM Oradea, scor 79-30. În perioada 21-22 aprilie, Sala ”Voievod Litovoi” din Târgu Jiu a fost gazda întrecerilor din Grupa 7. Turneul de la Târgu Jiu a încheiat sezonul competiţional 2021-2022 pentru Grupa U13 a CSM Târgu Jiu, echipă pregătită de Carlos Popescu.

Baschetbaliştii profesorului Carlos Popescu au fost repartizaţi în Grupa 7 alături de CSS Nr. 6 Dinamo Bucureşti, LPS Bihorul CSM Oradea şi CSU Ştiința Slam B București. Din păcate, programul meciurilor de la Târgu Jiu a suferit modificări după retragerea echipei CSU Ştiința Slam B București. Echipa din Bucureşti s-a retras din motive medicale. Astfel, CSM Târgu Jiu U13 a mai disputat doar două partide, cu CSS Dinamo şi CSM Oradea. Elevii lui Carlos Popescu au pierdut cu Dinamo, 63-84, după un meci în mare parte echilibrat. Gorjenii s-au impus în fața celor de la LPS Bihorul CSM Oradea, scor 79-30. Carlos Popescu ne-a declarat că este mulțumit de prestația elevilor săi la acest turneu, dar și de evoluțiile lor de-a lungul campionatului, evoluții care au fost mai bune de la meci la meci.

Carlos Popescu, antrenor U13 baschet masculin CSM Târgu Jiu: „Turneu reușit și de această dată de grupa micuților baschetbaliști ai familiei CSM Târgu Jiu. din păcate, turneul a suferit o modificare prin neparticiparea unei echipe din grupa noastră la acest ultim turneu. Știința Slam B București nu a putu participa la turneu, astfel că pentru băieții noștri au mai rămas de dispuat doar două jocuri. Astfel, toți participanții la acest turneu au fost privați de disputarea celui de-al 3-lea joc, așa cum au fost obișnuiți în turneele precedente. Dacă la Bucuresti, în prima manșa a acestei grupe obțineam două victorii pe teren, la Târgu Jiu, am obținut doar o victorie prin confruntare directă, iar cea de a 2-a prin forfait. Chiar dacă am cedat în cel mai disputat joc al acestui turneu, respectiv împotriva echipei Dinamo CSS nr. 6 București, jocul echipei noastre a arătat că am reușit să facem progrese importante într-un timp foarte scurt. Dacă în turneul precedent, de la Bucuresti, disputat cu 3 saptamani în urmă, nu reușeam să menținem un nivel bun de joc cât să punem în dificultate echipa Dinamo, pierzând atunci la o diferență de 41 pct.(68-27), la Târgu Jiu, micuții noștri au reușit un joc mult mai bun, reușind să reducă ecartul mai mult de jumatate, fluierul final al arbitrului stabilind scorul final la 19 pct(83-64) în favoarea echipei Dinamo. Sunt mulțumit de întreg parcursul micuților noștrii pe durata acestui campionat în care, adesea, copiii au rezistat cu stoicism celorlalte echipe cu jucători în teren cu vârstă chiar de peste un an mai mari comparativ cu cei de la Târgu Jiu. O confirmare a incontestabilului progres obținut de micuții noștri este numărul de puncte marcate pe meci. Dacă in primul turneu de la Craiova, mezinii noștri cu dificultate reușeau să înscrie 20 pct/meci, iată-ne ajunși la finalul campionatului să ne despartă doar o singură reușită din spatele liniei de aruncări libere să atingem borna celor 80 pct marcate într-un singur joc. Victoria împotriva LPS Bihorul CSM Oradea adjudecată cu scorul de 79-30 nu poate decât să certifice progresul micuților. Sunt bucuros pentru reușitele lor și, de ce nu, pentru bucuria adusă părinților și susținătorilor acestora. Forza CSM Târgu Jiu și un Paște Fericit tuturor!”

CSM Târgu Jiu: Simionescu Răzvan, Rădulea Florinel, Pop – Manta Luca, Gugea Vladimir, Staicu Rareș, Scornea Matei, Ciobanu Rareș, Crîngulescu Tudor, Savu Darius, Toma Lucian, Căruntu David, Popescu Andrei. Antrenor: Carlos Popescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U13 BASCHET FEMININ
Târgu Jiu 21-22 aprilie 2022
Sala ”Voievod Litovoi” din Târgu Jiu

Grupa 7 / Turneu 6
21.04.2022 Ora 11.00 CSM Târgu Jiu – CS Dinamo CSS Nr.6 București 64-83
21.04.2022 Ora 18.00 CS Dinamo CSS Nr.6 București – LPS Bihorul CSM Oradea 79-30
22.04.2022 Ora 09.00 CSM Târgu Jiu – LPS Bihorul CSM Oradea 79-30

Comment here