Atletism

Campionatului Național de Alergare pe șosea 10 kilometri / Timişoara, 4 aprilie / Alina Dumitriţa-Eremia, pe prima treaptă a podiumului la întrecerea pe echipe

Atleta Alina Dumitriţa-Eremia, sportiva cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu- CS Pandurii, a luat startul, astăzi, în cadrul Campionatului Național de Alergare pe șosea pe distanţa de 10 kilometri. Sportiva din Târgu Jiu a terminat pe locul 6 la individual, şi a contribuit din plin la clasarea pe primul loc la întrecerea pe echipe.

Municipiul Timișoara a găzduit, duminică, 4 aprilie 2021, întrecerile Campionatului Național de Alergare pe șosea pe distanţa de 10 kilometri. Competiția a fost dedicată seniorilor, tineretului (U23) și juniorilor 1 (U20) și s-a desfășurat atât la feminin, cât și la masculin, individual și pe echipe.

Deşi traseul a fost unul foarte bun, Alina Dumitriţa Eremia a terminat doar pe 6 cursa individuală. Atleta îşi dorea mai mult de la acestă cursă, însă, în ultima vreme, din motive obiective, legate de îndatoririle de mamă, a făcut doar un antrenament pe zi. Acest lucru se pare că a cântărit într-o oarecare măsură la obţinerea rezultatului final.

Alina Dumitriţa-Eremia: „Pot spune că a fost o cursă frumoasă, pe un traseu bun de alergat. Mie îmi este puţin mai greu în această perioadă, pentru că fac doar un antrenament pe zi, pentru că nu am cu cine lasă fetița. Pe viitor, la următoarele curse, sunt sigură că voi ridica ritmul şi voi reuşi să câştig. Mă bucur că am reuşit să ajut echipa să termine pe primul loc”.

Alina Dumitriţa nu a plecat de la Timişoara fără să urce pe podium. Alături de colegele de la CS Pandurii, Alina a terminat pe primul loc în întrecerea feminină pe echipe. Alina Dumitriţa a făcut echipă cu Mihaela Cepoi, Andreea Chivoiu şi Mihaela Ciovei. Elevele pregătite de antrenorul Ion Bură le-au devansat pe sportivele de la CSM Craiova(locul2) şi CSM Alba Iulia(locul3).

Următoarea competiţie la care va alerga Alina Dumitriţa se va desfăşura duminica viitoare, pe 11 aprilie, la Câmpulung Moldovenesc. Acolo va avea loc Etapa 1 a Campionatului Național de alergare montană pe distanță scurtă.

Comment here