Baschet

Liga Naţională / Meci restanţă: CSM Târgu Jiu – CSM Oradea 63-85

CSM Târgu Jiu a pierdut meciul restanţă cu CSM Oradea, meci care ar fi trebuit sa se dispute pe 14 martie, în cadrului turneului 8 de la Timişoara. Meciul disputat în Sala Sporturilor din Târgu Jiu a fost câştigat de CSM Oradea, scor 85-63. A fost meciul de debut pe banca tehnică a echipei gorjene a noului antrenor, Jordanco Davitkov.

Proaspăt calificată în Final 4 FIBA Europe Cup, formaţia antrenată de Cristian Achim a reuşit să se impună la Târgu Jiu, într-un meci cu două reprize diametral opuse. Prima parte, cu CSM Târgu Jiu, echipa mai bună, şi cu o parte secundă dominată de Oradea. Primul sfert al meciului a fost unul foarte echilibrat, cu ambele echipe trecând rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj. Orădenii au încheiat primul act al meciului cu un singur punct avans, 14-13. Sfertul doi a fost dominat în mare parte de CSM Târgu Jiu, care s-a impus cu 24-18, iar la general, tabela indica 37-32, la pauza mare. La reluarea jocului, Oradea a trecut la cârma jocului. Orădenii au făcut un sfert 3 excepţional, care practic a decis soarta meciului. Oaspeţii şi-au adjudecat sfertul trei cu 31-12. Şi ultimul act al partidei a fost dominat tot de echipa orădeană. Actul de final a fost câştigat de trupa lui Cristi Achim cu 22-14, care la la final s-a impus cu 85-63.

Partida restanţă cu Oradea a consemnat şi debutul pe banca tehnică a echipei gorjene a noului antrenor, Jordanco Davitkov. În schimb, noul antrenor, macedoneanul Davitkov nu l-a putut folosi pe Alin Borşa, căpitanul echipei gorjene fiind accidendat. La acest meci a revenit pe parchet şi Kevin Allen. Pivotul american şi-a revenit după o accidentare suferită cu câteva săptămâni în urmă. La revenire, Kevin Allen a fost cel mai bun om al echipei gorjene. Americanul a terminat meciul cu 21p şi 13 recuperări. Darien McClain a totalizat 12p, 6 recuperări şi 3 pase decisive. Din tabăra adversă, principalul pericol a venit de la Garlon Green, care a reuşit 20 de puncte.  

Următorul turneu la care va participa CSM Târgu Jiu, turneul 11, se va disputa la Sibiu, în perioada 10-11 aprilie. La Sibiu, CSM Târgu Jiu va juca împotriva celor de la BCM U Piteşti (10 aprilie, ora 16.00) şi contra echipei gazdă, CSU Sibiu(11 aprilie, ora 19.00).

CSM TÂRGU JIU: Kevin Allen 21p, Darien McClain 12p, Revaz Rogava 9p, Stefan Andrejevic 6p, Alexandru Berca 6p, Stefan Nikolic 4p, Jake Spurgeon 3p, Camil Berculescu 2p, Andrei Gheorghe, Răzvan Bratoloveanu, Răzvan Pavel, Remus Răceanu. Antrenor: Jordanco Davitkov.

Iată ce au declarat cei doi antrenori după meciul de la Târgu Jiu.

Comment here