HandbalJuniori

Campionatul Național Junioare 3, Seria J / Victorie categorică pentru junioarele antrenate de Andrei Enache / CSM Târgu Jiu – CSS Hunedoara 41-12

Echipa de handbal feminin junioare a CSM Târgu Jiu a înregistrat o nouă victorie în cadrul primului turneu din Seria J, în care a fost repartizată. Formaţia pregătită de Andrei Enache s-a impus categoric, scor 41-12, în faţa echipei CSS Hunedoara.

Debut de senzaţie pentru tinerele handbaliste de la CSM Târgu Jiu în noua ediţie de campionat. După victoria clară din primul meci, când au învins fără drept de apel pe CSM Slatina, scor 31-17, elevele lui Andrei Enache au obţinut o nouă victorie categorică. Gorjencele au câştigat partida cu CSS Hunedoara la o diferenţă care nu mai lasă loc de comentarii, 41-12.

Dan Ilieş, expert sportiv, coordonatorul secţiei de handbal a CSM Târgu Jiu a recunoscut că a avut emoţii în privinţa debutului de campionat, chiar dacă echipa gorjeană s-a impus clar în cele două partide disputate până în acest moment.

Dan Ilieş: Am fost nerăbdător să reîncepem jocurile oficiale. Nu ascund faptul că am avut emoții, s-a văzut acest lucru și în rândul fetelor, la primul joc împotriva celor de la CSM Slatina. Am reuşit să trecem împreună peste aceste emoții și aşa a venit şi prima victorie, după o lungă așteptare. Jocul împotriva celor de la CSS Hunedoara de astăzi a fost unul greu, chiar dacă la final diferenţa de scor a fost una destul de mare. Am reușit să trecem peste emoții și să ne impunem destul de clar.

CSM Târgu Jiu: Daria Dumitru, Raluca Chiriac, Raisa Copocean, Luiza Cruceru, Bianca Bîrlete, Alesia Cişmaşu, Sonia Motoc, Laura Căciularu, Vanesa Podăriţa, Ştefania Grecu, Elisa Hentea, Slageana Radosavlevici, Emanuela Iliescu, Rebeca Imbri. Antrenor: Andrei Enache.

Dan Ilieş a vorbit şi despre noul sistem de punctare la nivelul junioarelor 3.

Dan Ilieş: Sistemul de joc de anul acesta este unul nou, inedit, un sistem care propune 3 reprize la Junioare 3. Sunt 3 reprize de 20 de minute, cu pauză 5 minute între reprize. Prima repriză se joacă 5+1portar, iar celelalte două reprize în sistem 6+1. Fiecare repriză se punctează separat, un punct pentru echipa câștigătoare, iar la sfârșitul jocului se contabilizează golurile, iar echipa câștigătoare mai primeşte 2 puncte. Se mai acordă 1 punct bonus pentru respectarea cerințelor de talie.

În celălalt meci al zilei, CSS Petroşani a învins pe HCM Craiova cu scorul de 38-24.

PROGRAM ŞI REZULTATE

Etapa I – Miercuri, 3 Februarie 2021

Ora 11.00 – CSM Slatina – CSS Petroșani 32-38
Ora 13.40 – CSS Hunedoara – HCM Craiova 35-26

Etapa II – Joi, 4 Februarie 2021

Ora 11.00 – CSM Târgu Jiu – CSM Slatina 31-17
Ora 13.40 – CSS Petroșani – CSS Hunedoara 34-22

Etapa III – Vineri, 5 Februarie 2021

Ora 11.00 – HCM Craiova – CSS Petroșani
Ora 13.40 – CSM Târgu Jiu – CSS Hunedoara

Etapa IV – Sâmbătă, 6 Februarie 2021

Ora 11.00 – CSM Târgu Jiu – HCM Craiova
Ora 13.40 – CSM Slatina – CSS Hunedoara

Etapa V – Duminică, 7 Februarie 2021

Ora 09.00 – HCM Craiova – CSM Slatina
Ora 11.40 – CSM Târgu Jiu – CSS Petroșani

Comment here