Baschet

Liga Națională / Turneu 7 / Bucureşti / 6-7 februarie 2021 / CSM Târgu Jiu va juca cu SCM Craiova și Dinamo/ Claudiu Alionescu: Întâlnim două echipe care anul acesta sunt candidate certe la play-off

Echipa de baschet masculin CSM Târgu Jiu a aplecat astăzi către Bucureşti, acolo unde se dispută meciurile din cadrul turneului 7 din Liga Naţională. În cele două zile de turneu, pe 6 şi 7 februarie, pe parchetul sălii „Dinamo” se vor confrunta CSM Târgu Jiu, SCM U Craiova, CSM Galaţi şi echipa gazdă, Dinamo Bucureşti.

Derby-ul Olteniei la baschet masculin se va juca la Bucureşti. Formaţia gorjeană are o misiune destul de dificilă la finalul acestei săptămâni, când va întâlni cealaltă reprezentantă a Olteniei în Liga Naţională, SCM U Craiova. Formația antrenată de Aleksander Todorov are 7-4 la general și se clasează în momentul de față pe locul 5 în LNBM. CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova se joacă sâmbătă, 6 februarie, de la ora 16.00. Meciul poate fi urmărit pe canalul de Youtube al Federației Române de Baschet. Duminică, 7 februarie, de la ora 19.00, CSM Târgu Jiu va înfrunta echipa gazdă, Dinamo Bucureşti, echipă antrenată de Antonis Constantinides, fostul antrenor al Energiei. Dinamo are 6-5 la general şi este pe locul 8 în Liga Naţională.

În ciuda faptului că tot lotul a trecut cu bine de testarea obligatorie care se efectuează înaintea fiecărui turneu, totuşi, Claudiu Alionescu nu se va putea baza la acest turneu pe unul dintre jucătorii de bază ai echipei, Stefan Andrejevic. Pivotul sârb, care abia şi-a revenit după o accidentare, nu va face deplasarea la Bucureşti. Staff-ul tehnic al grupării gorjene nu vrea să-l forţeze pe Andrejevic, pentru a nu risca o recidivă.

Antrenorul gorjean se aşteaptă la două partide extrem de dificile. Formaţia noastră are de înfruntat două echipe care au ca obiectiv accederea în play-of. Claudiu Alionescu speră ca sedinţa de analiză, care a avut loc după turneul de la Sibiu, să dea roade. Elevii săi au dat semne de revenire în ultima săptămână de pregătire, iar antrenorul formaţiei noastre speră ca atitudinea şi ritmul de la ultimele şedinţe de pregătire să fie transpuse în jocurile din cadrul turneului de la Bucureşti.

Claudiu Alionescu: Avem în faţă ultimul turneu al turului la București. Întâlnim două echipe care anul acesta sunt candidate certe la play-off. Craiova este o echipă în formă, pe un trend ascendent și cu prestații solide în faţa echipelor cu pretenții în acest sezon. O echipă care îmbină excelent talentul cu jocul combinativ. Dinamo o echipă construită pe stilul Antonis Constantinides, foarte atletică, agresivă și cu un joc foarte bun pe tranziție și tranziție secundară. În ceea ce ne privește, noi venim după o evoluție dezastruoasă la ultimul turneu, atât din punct de vedere ofensiv, cât și defensiv. În urma ședinței de analiză se așteaptă o reacție din partea tuturor. Cred cu tărie că nu aceasta este faţa echipei, dar în același timp nu mai toleram astfel de atitudini. Am văzut un ritm și o atitudine schimbată mult în bine în ultima săptămână de pregătire, aşa că am speranța că acestea se vor transfera și către meciurile din acest turneu.

Turneul de la Bucureşti este ultimul din cadrul turului de campionat.

Programul jocurilor:

SÂMBĂTĂ, 6 FEBRUARIE
16.00 CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova
19.00 CSM Galați – Dinamo

DUMINICĂ, 7 FEBRUARIE
16.00 SCM U Craiova – CSM Galați
19.00 Dinamo – CSM TârguJiu

Partidele vor putea fi urmărite pe canalul de Youtube al Federației Române de Baschet.

Comment here