Lupte

Campionatul Național de Seniori la Lupte, Reşiţa (26-28.11) / Alexandru Beşliu: „Îmi doresc mult să aduc un rezultat cât mai bun acasă”

Luptătorul gorjean Alexandru Beşliu este gata să dea ultima bătălie din acest an! La sfârșitul acestei săptămâni va concura în cadrul Finalei Campionatului Național de Seniori, la Reşiţa, oraş care a primit misiunea de a organiza cea mai importantă competiţie din calendarul intern de lupte greco-romane, libere şi feminine pentru seniori, individual şi pe echipe. Alexandru Beşliu, legitimat de CSM Târgu Jiu şi CS Pandurii, va concura la 92 de Kg.

Finalul de săptămână va fi unul extrem de intens pentru Alexandru Beşliu. Recent medaliat cu aur la Campionatul Naţional de Juniori la categoria 97 de Kg, sportivul gorjean va face saltul la seniori şi speră să se întoarcă acasă cu un rezultat cât mai bun. Multiplul campion de juniori vrea aurul şi la seniori. Alex ne-a acordat un interviu înainte de a pleca spre Reşiţa.

Salut Alex. Ce faci, cum te simți?

Alexandru Beşliu: Buna ziua! Sunt bine şi pot spune că mă simt împlinit după obţinerea ultimul titlu de campion de juniori, dar aş fi mai împlinit dacă aş obtine o medalie şi la seniori.

Gata cu junioratul. De săptămâna asta treci la seniori. Urmează o nouă perioadă din cariera ta sportivă. Cu ce gânduri pleci la drum? Pe termen lung ce obiective ți-ai propus?

Alexandru Beşliu: Îmi propun ca pregătirea mea sportivă să evolueze din ce în ce mai mult şi mai bine. La seniori se schimbă lucrurile şi trebuie să muncesc poate dublu faţă de ceea ce fac în acest moment.

Anii trecuţi, deşi junior, ai mai participat la categoriile de seniori, dar acum ai emoții pentru prima competiție ca și senior cu drepturi depline, să zicem așa?

Alexandru Beşliu: Aşa este, am mai participat la seniori. În anul 2020 am mai obținut o medalie de bronz la seniori, ceea ce mă face să cred că sunt cât de cât aproape de podium. Este normal să am emoţii, dar cu răbdare şi ambiţie promit că în viitorul apropiat să obţin numai medali strălucitoare la categoria de vârstă seniori.

Ai coborât o categorie. Ne obișnuisem cu tine la 97 de Kg. Vei intra pe saltea la 92 de Kg?

Alexandru Beşliu: Deocamdată sunt, cum să vă spun, în recunoaştere, în tatonare în privința seniorilor şi pot să experimentez unde este mai bine pentru mine, la 97 de Kg sau 92 de Kg. Vom vedea.

Ce obiectiv ai la Reșița?

Alexandru Beşliu: Obiectivul meu este clar, ca al oricărui sportiv, acela de a lua medalia de aur, plec cu acest gând pentru că îmi place să cred în mine, dar depinde şi de cum o să mă simt la acest campionat. Îmi doresc mult să aduc un rezultat cât mai bun acasă.

Comment here