Lupte

Campionatul Național de Lupte juniori, Bacău(16-18 octombrie). Alexandru Beșliu: Sper să mă întorc acasă cu medalia de aur

Federația Română de Lupte a decis ca Bacăul să găzduiască în perioada 16-18 octombrie, finala Campionatului Național Individual și pe echipe la lupte, competiție rezervată juniorilor. După medaliile cucerite la Târgoviște, una de argint și una de bronz, sportivul gorjean Alexandru Beșliu, pleacă în Moldova cu gândul de a cuceri medalia de aur la Campionatul Național de Lupte juniori.

Deși are unele probleme medicale, luptătorul gorjean este hotărât să revină la Târgu Jiu cu medalia de aur.

Alex, felicitări pentru medaliile obținute la Târgoviște! Urmează o nouă competiție, la finalul acestei săptămâni, la Bacău, unde vei participa la Campionatul Național de Lupte juniori. Față de luptele pe nisip de la Târgoviște, de data aceasta luptele vor fi pe saltea. Cu ce gânduri pleci la competiția din Moldova?

A.B.: Plec cu gânduri mari la această competiție. Visez la medalia de aur, chiar dacă am parte de o accidentare destul de gravă la mușchii intercostali. Nu voi da înapoi și sper să mă întorc acasă cu medalia de aur.

Campionatul Național de la Bacău este a doua competiție oficială organizată de Federația Română de lupte după ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, după finala Campionatului Național de lupte pe plajă, ce a avut loc în perioada 9-11 octombrie, la Târgoviște. Vineri, 16 octombrie, vor avea loc controlul medical, cântarul oficial și tragerea la sorți a confruntărilor de la categoriile de greutate incluse. Sâmbătă, 17 octombrie vor avea loc confruntările individuale, care vor începe cu tururile eliminatorii, apoi semifinalele, ce vor fi urmate de recalificări și finale. Duminică, 18 octombrie, se vor desfășura întrecerile pe echipe.

Comment here